«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

4ο Workshop του Δικτύου Προώθησης της Απασχόλησης «Αιτωλία»

 Στο πλαίσιο της Δράσης 7 «Δικτύωση σε τοπικό επίπεδο» της Πράξης «Δίκτυο Προώθησης της Απασχόλησης στην Αιτωλία», οργανώθηκε την Τετάρτη, 22 Οκτωβρίου 2014, το 4ο Workshop με θέμα «Ενεργητικές Πολιτικές Απασχόλησης», στα γραφεία της Αιτωλικής Αναπτυξιακής Α.Ε. ΟΤΑ από το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας, εταίρο της Α.Σ. «ΑΙΤΩΛΙΑ» σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ και την Αιτωλική Αναπτυξιακή Α.Ε. ΟΤΑ. Σκοπός του Workshop ήταν...

η παρουσίαση των Ενεργητικών Πολιτικών Απασχόλησης των τρεχόντων προγραμμάτων καθώς και τα οφέλη που μπορούν να αποκομίσουν οι άνεργοι και οι τοπικές επιχειρήσεις από την αξιοποίηση τους. Παρουσιάστηκαν επίσης, οι δράσεις και οι ενέργειες που αναπτύσσει το Δίκτυο «Αιτωλία», στους Δήμους Θέρμου, Ναυπακτίας και Ι.Π. Μεσολογγίου, καθώς και αναλύθηκε ο τρόπος διαμόρφωσης στενότερων σχέσεων συνεργασίας και επικοινωνίας μεταξύ των ωφελουμένων ανέργων και των επιχειρήσεων που αποτελούν μέλη του Δικτύου, ώστε να μεγιστοποιηθούν τα αποτελέσματα και να συνεισφέρουν στην επίτευξη των σκοπών και των στόχων της Πράξης.



Συντονιστής της συνάντησης ήταν o κ. Ρόμπολας Γεώργιος, Υπεύθυνος Πράξης για το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας, o οποίος ευχαρίστησε τον Περιφερειακό Διευθυντή του ΟΑΕΔ Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδος κ. Καρβέλη για την άμεση ανταπόκριση στο κάλεσμα του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, στην προσπάθεια αυτή που γίνεται να βάλουμε όλοι μας ένα λιθαράκι απέναντι στο τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας που μαστίζει τους νέους και την Ελληνική κοινωνία.



Ο Κος  Καρβέλης Ιωάννης, Περιφερειακός Διευθυντής ΟΑΕΔ Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδας, αναφέρθηκε στην πολύπλευρη και κρίσιμη δράση του ΟΑΕΔ, ως κύριος φορέας υλοποίησης της κυβερνητικής πολιτικής για την Απασχόληση και την Καταπολέμηση της Ανεργίας, αναλύοντας τα πεδία στα οποία καλείται να παρέμβει, στην αλλαγή που συντελείται τα τελευταία χρόνια στον ΟΑΕΔ και τα ενεργά εξειδικευμένα προγράμματα χρηματοδότησης και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας και ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας.

Το λόγο πήρε η κα. Παναγιωτίδη Χριστίνα, Υπεύθυνη της Πράξης «Δίκτυο Προώθησης της Απασχόλησης στην Αιτωλία» η οποία παρουσίασε την μέχρι σήμερα πορεία υλοποίησης της Πράξης, αναφέροντας τα αποτελέσματα του Δικτύου αλλά και της Πράξης γενικότερα.

 


Ακολούθησαν ερωτήσεις και μια ενδιαφέρουσα συζήτηση μεταξύ του κοινού και των ομιλητών, κατά την οποία λύθηκαν αρκετές από τις απορίες των παρευρισκόμενων, κυρίως σχετικά με τα ενεργά εξειδικευμένα προγράμματα χρηματοδότησης και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας και ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας του ΟΑΕΔ καθώς επίσης και των δυνατοτήτων περαιτέρω συνεργασίας μεταξύ των φορέων για την μεγαλύτερη διάχυση της ενημέρωσης όλων των προγραμμάτων χρηματοδότησης για τους άνεργους και των επιχειρηματικό κόσμο.