«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συλλήψεις διακινητών μη νόμιμων μεταναστών στη Μακύνεια Ναυπακτίας και στην Αμφιλοχία

Συνελήφθησαν, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, χθες και σήμερα (17 και 18-10-2014)στη Μακύνεια Ναυπάκτου και στην Αμφιλοχία, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας και Αφγανιστάν, ηλικίας 34 και 26 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της διευκόλυνσης εξόδου από τη Χώρα  και μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών.

Για την ίδια υπόθεση, συνελήφθησαν, ένας αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, ηλικίας 43  ετών και δύο υπήκοοι Αφγανιστάν, ηλικίας 22 και 18 ετών , σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη είσοδο και παραμονή στη Χώρα, καθώς και απόπειρα παράνομης εξόδου από τη Χώρα.

Ειδικότερα...
σήμερα (18-10-2014) νωρίς το πρωί, στη Μακύνεια Ναυπακτίας, επί της Εθνικής Οδού Αντιρρίου Ιωαννίνων, οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπάκτου, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν, κατέλαβαν τον 34χρονο να μεταφέρει με φορτηγό αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του, τον 43χρονο ομοεθνή του, ο οποίος στερείται ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό να τον διευκολύνει να εξέλθει της Χώρας.

Σε σωματική έρευνα που πραγματοποιήθηκε στον 34χρονο βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των (1500) ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.

Από την προανάκριση προέκυψε, ότι ο 34χρονος είχε παραλάβει τον 43χρονο από το Κιάτο Κορίνθου και έναντι χρηματικής αμοιβής θα τον μετέφερε στην Αλβανία.

Επιπλέον κατασχέθηκε και το φορτηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε ως μέσο τέλεσης των εγκληματικών του πράξεων.

Στη δεύτερη περίπτωση, χθες (17-10-2014) το πρωί, στην Αμφιλοχία, επί της Εθνικής Οδού Αντιρρίου - Ιωαννίνων, οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αμφιλοχίας Βάλτου, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν, κατέλαβαν τον 26χρονο να μεταφέρει με αυτοκίνητο, τους 22 και 18 ετών ομοεθνείς του, οι οποίοι στερούνται ταξιδιωτικών εγγράφων.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι ο 26χρονος έχει απασχολήσει και το Φεβρουάριο του 2013 τις Αρχές για διακίνηση μεταναστών. Συγκεκριμένα είχε συλληφθεί στις 23/02/2013 στην Αμφιλοχία, να διακινεί μη νόμιμους μετανάστες και του είχαν τεθεί από τον Ανακριτή Πλημμελειοδικών Αγρινίου οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη Χώρα και της εμφάνισης κάθε μήνα στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα της κατοικίας του.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις κατά τόπο αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Συνελήφθη 32χρονος με  ένταλμα του Ανακριτή Πατρών για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά

Έχει συλληφθεί και μία 38χρονη για υπόθαλψη εγκληματία

Συνελήφθη, χθες (18-10-2014) νωρίς το απόγευμα, στην Πάτρα, από Αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 32 ετών, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα του Ανακριτή Πατρών για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.
Για την ίδια υπόθεση έχει συλληφθεί και μία 38χρονη ημεδαπή για υπόθαλψη εγκληματία.
Ειδικότερα, οι Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, πραγματοποιούσαν αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 32χρονου, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα του Ανακριτή Πατρών, για συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα που διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών (Σχετικό το από 12-8-2014 Δελτίο Τύπου μας).
Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και στοιχείων που προέκυψαν, πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία της 38χρονης, στην Πάτρα, όπου εντοπίστηκε ο 32χρονος και συνελήφθη.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.

Συλλήψεις για παράνομους εράνους σε Πάτρα και Ναύπακτο

Συνελήφθησαν, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, χθες (17-10-2014) σε Πάτρα και Ναύπακτο, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας και του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπάκτου, μια αλλοδαπή υπήκοος Ρουμανίας, ηλικίας 31 ετών και ένας ημεδαπός ηλικίας 72 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί εράνων και λαχειοφόρων αγορών.

Στην πρώτη περίπτωση, χθες (17-10-2014) το πρωί, στην Πάτρα, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, συνέλαβαν την 31χρονη, να αποσπά χρήματα από διερχόμενους πολίτες με το πρόσχημα εράνου υπέρ του Σωματείου Κωφών Πάτρας, χωρίς να κατέχει σχετική άδεια.

Στη δεύτερη περίπτωση, χθες (17-10-2014) το μεσημέρι, στο Ξηροπήγαδο Ναυπάκτου, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπάκτου συνέλαβαν τον 72χρονο διότι διέθετε προς πώληση, (152) ημερολόγια με την επιγραφή « ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ» χωρίς να κατέχει σχετική άδεια.

Οι δράστες οδηγήθηκαν στις κατά τόπο αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές , ενώ τα ημερολόγια κατασχέθηκαν.


Εορτασμός της “Ημέρας της Αστυνομίας” και του Προστάτη του Σώματος, Αγίου Αρτεμίου.

Τη Δευτέρα, 20 Οκτωβρίου 2014, η Ελληνική Αστυνομία εορτάζει τον Προστάτη της, Μεγαλομάρτυρα Άγιο Αρτέμιο.

Στα πλαίσια του εορτασμού, από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδος, έχουν προγραμματισθεί οι παρακάτω εκδηλώσεις:

1.    Στις 18:00 της 19-10-2014 θα ψαλεί εσπερινός, μετ’ αρτοκλασίας, στον Ιερό Ναό Αγίου Αρτεμίου,  (έναντι Ιεράς Μονής Γηροκομείου).
2.    Στις 07:30 της 20-10-2014 θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία, στον Ιερό Ναό Αγίου Αρτεμίου.
3.    Στις 11:00 της 20-10-2014 θα τελεσθεί Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελίστριας.

Στις εκδηλώσεις έχουν προσκληθεί να παραστούν εκπρόσωποι των Τοπικών Θρησκευτικών, Πολιτικών, Στρατιωτικών Αρχών και Φορέων, των Μ.Μ.Ε., οι εν ενεργεία και οι Συνταξιούχοι Αστυνομικοί, καθώς και το Πολιτικό Προσωπικό των Υπηρεσιών μας.
Επίσης στο πλαίσιο του εορτασμού, πραγματοποιείται από τις 14-10-2014 έως και την 22-10-2014, πανελλαδική εθελοντική αιμοδοσία του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία διοργανώνεται από τη Διεύθυνση Υγειονομικού του Σώματος.