«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Στοχευμένοι έλεγχοι για τον εντοπισμό νοθευμένων αλκοολούχων ποτών στην Πάτρα


Η Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας, από κοινού με τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού της σχεδιασμού για την προστασία της Δημόσια Υγείας, πραγματοποίησε στοχευμένη επιχείρηση στην Πάτρα με σκοπό την αντιμετώπιση διάθεσης νοθευμένων αλκοολούχων ποτών.
 Πιο συγκεκριμένα...
την προηγούμενη Παρασκευή και Σάββατο(24 και 25-10-2014), στην Πάτρα, αστυνομικοί του Β΄ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών, σε συνεργασία με προσωπικό της Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας, ενήργησαν ελέγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος κατά τους οποίους, λήφθησαν σε κατάλληλες συσκευασίες δείγματα αλκοολούχων ποτών.

Τα δείγματα απεστάλησαν, στο Γενικό Χημείο του Κράτους για περαιτέρω εργαστηριακές εξετάσεις.

Υπογραμμίζεται ότι, οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην προστασία της Δημόσιας Υγείας, στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στη τόνωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση, σε όλη την Διεύθυνση Αχαΐας.


Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 72χρονου οδοντοτεχνίτη που παρείχε παράνομα οδοντιατρικές υπηρεσίες



Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 72χρονου ημεδαπού οδοντοτεχνίτη, που παρείχε παράνομα οδοντιατρικές υπηρεσίες έναντι χρηματικής αμοιβής.



Σε βάρος του σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί Οδοντιατρικών Συλλόγων, της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας κλπ., καθώς και για παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας.



Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένης έρευνας από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, διαπιστώθηκε ότι ο 72χρονος ημεδαπός, ενώ ήταν οδοντοτεχνίτης, από το έτος 2009 τουλάχιστον και μετά παρείχε παράνομα υπηρεσίες οδοντιάτρου σε ασθενείς από τους οποίους λάμβανε αμοιβή, χωρίς να εκδίδει αντίστοιχα φορολογικά στοιχεία.



Από την εξέλιξη της έρευνας προέκυψαν δύο περιπτώσεις ασθενών, για τις οποίες ο 72χρονος έλαβε, συνολικά, το χρηματικό ποσό των τριών χιλιάδων ευρώ (3.000) χωρίς να εκδώσει αποδείξεις.



Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και κοινοποιήθηκε στην αρμόδια Δ.Ο.Υ., προκειμένου να επιβληθούν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.