«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Εκδηλώσεις για την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στο Δημοτικό Σχολείο Δοκιμίου

 Με την ευκαιρία της  καθιέρωσης της πρώτης Δευτέρας του Οκτωβρίου κάθε σχολικού έτους, ως Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, ενταγμένης  στο ευρύτερο πλαίσιο του «Κοινωνικού Σχολείου»,  πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις στο Δημοτικό σχολείο Δοκιμίου.
Ως γνωστόν η  Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού θα συνδέεται σε κάθε σχολικό έτος με κεντρικό «θεματικό άξονα» ευρύτερου μαθησιακού πεδίου που...
θα υλοποιείται μέσα από τον σχολικό αθλητισμό. Φέτος ο  θεματικός άξονας ήταν ο «Ρατσισμός και η Διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι».

Έτσι το πρωί της Δευτέρας με τη συνδρομή της Τροχαίας Αγρινίου και του διοικητή της  Αστυνόμου Α΄ κ. Καραΐσκου, πραγματοποιήθηκε αγώνας δρόμου μέσα από τον κεντρικό δρόμο της τοπικής κοινότητας Δοκιμίου με τερματισμό στη σχολική μονάδα, για μεν τους μαθητές των Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄ τάξεων αγώνας 1000 μέτρων για δε τους μαθητές των Α΄, Β΄, και Γ΄ τάξεων αγώνας 500 μέτρων. 
Οι δράσεις του θεματικού άξονα  συνεχίστηκαν στον προαύλιο χώρο του σχολείου με αγώνες καλαθόσφαιρας για τις μεγάλες τάξεις και σκυταλοδρομίας με το γνωστό «βαρκάρη » για τις μικρές τάξεις.
 Στη συνέχεια οι μικροί μαθητές είχαν την ευκαιρία να μυηθούν στον κόσμο του παραμυθιού με σύγχρονο οπτικοακουστικό τρόπο στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου ακούγοντας και βλέποντας το μουσικό παραμύθι για τη διαφορετικότητα «άσπρο – μαύρο», να παρακολουθήσουν μια αντιρατσιστική ταινία και να τραγουδήσουν μαζί με τους δασκάλους τους το τραγούδι «υπάρχουν χέρια» των Lokomondo.
Οι εκδηλώσεις - δράσεις έκλεισαν με την παρουσία των ποδοσφαιρικών άσσων του  Παναιτωλικού, Κέβιν Γκαρσία και Ντιέγκο Μπεχεράνο  που προσήλθαν στο χώρο της σχολικής μονάδας συνοδευόμενοι  από τον υπεύθυνο ασφαλείας του Παναιτωλικού κ. Μπαρμπαγιάννη,  οι οποίοι χάρισαν μπάλες στους μαθητές του σχολείου για τις αθλοπαιδιές και μοίρασαν αυτόγραφα.
 Οι μαθητές ανταπέδωσαν με συλλεκτικές φιάλες ελαιολάδου από τον ελαιώνα του σχολείου τους και το μάθημα της ευέλικτης ζώνης και ανανέωσαν το ραντεβού τους σε ένα νικηφόρο αγώνα του Παναιτωλικού με τις ευχές τους για καλή πορεία.
Οι εκδηλώσεις διοργανώθηκαν από την εκπαιδευτική ομάδα του σχολείου και τελούσαν υπό την αιγίδα της διεύθυνσης πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Αιτ/νίας, του σχολικού συμβούλου της 3ης περιφέρειας κ. Α. Μαστρογιάννη, της τοπικής κοινότητας Δοκιμίου, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο υπεύθυνος του προγράμματος πρωταθλητής Ελλάδος μεγάλων αποστάσεων, εκπαιδευτικός Μπάμπης Ποσονίδης. Τα αστυνομικά μέτρα τάξης ήταν υποδειγματικά, ενώ στους συμμετέχοντες μοιράστηκαν αναμνηστικά διπλώματα. 

Β.Κ.