«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθη 37χρονος ημεδαπός για κλοπές στο Αγρίνιο
Συνελήφθη, χθες (27-8-2014) το βράδυ, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρίνιου, ένας 37χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπές.
Ειδικότερα...
χθες (27-08-2014), το απόγευμα, ο 37χρονος εισήλθε σε διαμέρισμα πολυκατοικίας, στο Αγρίνιο, όπου διαμένει 42χρονη ημεδαπή και αφαίρεσε από την τσάντα της το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ και μια φωτογραφική μηχανή.
Ο 37χρονος έγινε αντιληπτός από την 42χρονη, η οποία με τη συνδρομή περίοικου κατάφεραν να του αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των 70 ευρώ και τη φωτογραφική μηχανή, ενώ παράλληλα ενημέρωσαν την αστυνομία.
Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρίνιου πραγματοποίησαν άμεσα αναζητήσεις, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 37χρονου, στο Αγρίνιο.
Στη συνέχεια, κατά την προανάκριση προέκυψε ότι ο 37χρονος, νωρίτερα την ίδια ημέρα (27-8-2014), είχε εισέλθει σε επαγγελματικό χώρο 31χρονης ημεδαπής, που στεγάζεται στην ίδια πολυκατοικία, στο Αγρίνιο και αφαίρεσε ένα κινητό τηλέφωνο.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου, ενώ τα κλοπιμαία αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.
Συνελήφθησαν τρείς ημεδαποί για διάπραξη κλοπής στο Αγρίνιο
Είχαν αφαιρέσει εκατόν χαλκοσωλήνες
Συνελήφθησαν, χθες (26-8-2014), το μεσημέρι, στο Αγρίνιο, από Αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αγρινίου, τρείς ημεδαποί, ηλικίας 43,33 και 31 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη κλοπής κατά συναυτουργία.
Ειδικότερα, χθες (26-8-2014) το μεσημέρι, οι τρείς δράστες, ενεργώντας από κοινού, μετέβησαν με αυτοκίνητο στο παλαιό Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου, στο Αγρίνιο, όπου αφαίρεσαν εκατόν χαλκοσωλήνες που αποτελούσαν τμήματα του δικτύου οξυγόνου.
Οι δράστες έγιναν αντιληπτοί από περίοικους, οι οποίοι ενημέρωσαν την αστυνομία. Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αγρινίου, μετέβησαν άμεσα στο παλαιό Νοσοκομείο Αγρινίου και συνέλαβαν τους δράστες τη στιγμή που αποχωρούσαν με το αυτοκίνητο φορτωμένο με χαλκοσωλήνες.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου, ενώ τα κλοπιμαία αποδόθηκαν στον υπεύθυνο του Νοσοκομείου.
Το προανακριτικό έργο ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγρινίου.
Συνελήφθησαν τέσσερις ημεδαποί για διάπραξη κλοπής σε εργοτάξιο στο Ρίο
Είχαν αφαιρέσει μεταλλικά αντικείμενα αξίας 10.000 ευρώ περίπου
Συνελήφθησαν, προχθές (25-8-2014), το μεσημέρι, στο Ρίο, από Αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης Πατρών, τέσσερις ημεδαποί, ηλικίας 66,34,31 και 25 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη κλοπής κατά συναυτουργία.
Ειδικότερα, προχθές (25-8-2014) το μεσημέρι, οι τέσσερις δράστες, ενεργώντας από κοινού, μετέβησαν με φορτηγό όχημα σε εργοτάξιο εταιρείας, στο Ρίο, όπου αφαίρεσαν μεταλλικά αντικείμενα και εξαρτήματα οικοδομών συνολικής αξίας 10.000 ευρώ περίπου.
Οι δράστες έγιναν αντιληπτοί τη στιγμή που φόρτωναν το φορτηγό από υπάλληλους της εταιρείας, οι οποίοι ενημέρωσαν την αστυνομία. Αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης Πατρών μετέβησαν άμεσα στο εργοτάξιο και συνέλαβαν τους δράστες επ αυτοφώρω.
Το όχημα των δραστών κατασχέθηκε ως μέσο διάπραξης αδικήματος, όπως και δύο φιάλες προπανίου και οξυγόνου που χρησιμοποιούνται για τον τεμαχισμό των μεταλλικών αντικειμένων.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών, ενώ τα κλοπιμαία αποδόθηκαν στον υπεύθυνο της εταιρείας.
Το προανακριτικό έργο ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών
Συνελήφθη 39χρονος ημεδαπός στα Καλάβρυτα, για μεγάλες οφειλές προς το Δημόσιο
Εκκρεμούσαν σε βάρος του χρέη προς το Δημόσιο πάνω από 2.000.000 ευρώ
Συνελήφθη, σήμερα (27-8-2014), το πρωί, στα Καλάβρυτα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καλαβρύτων, ένας 39χρονος ημεδαπός, για μεγάλες οφειλές προς το Δημόσιο.
Το ύψος των οφειλών του 39χρονου, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 2.061.932 ευρώ.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαβρύτων.
Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 25 του Ν. 1882/90 όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ.1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο».


Εξιχνιάστηκε, στο πλαίσιο διαδικτυακής έρευνας της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, υπόθεση κλοπής από οικία, αντικειμένων ιδιαίτερα μεγάλης αξίας

Σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος 28χρονου ομογενούς από τη Γεωργία

Μεταξύ των κλαπέντων ήταν και ηλεκτρονικός υπολογιστής, με τον οποίο ο δράστης συνδέθηκε στο διαδίκτυο

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής αντικειμένων ιδιαίτερα μεγάλης αξίας και ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή ενός 28χρονου ομογενούς από τη Γεωργία, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε σχετική ποινική δικογραφία τακτικής διαδικασίας.

Συγκεκριμένα, στις αρχές του περασμένου Ιουνίου, άγνωστοι δράστες εισήλθαν σε οικία ημεδαπής σε περιοχή της Αθήνας, απ’ όπου αφαίρεσαν κοσμήματα συνολικής αξίας (29.000) ευρώ, έναν φορητό Η/Υ, έναν υπολογιστή ταμπλέτα (IPAD) και μία φωτογραφική μηχανή.

Από την εξειδικευμένη διαδικτυακή έρευνα που διεξήγαγαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο διενέργειας προκαταρκτικής εξέτασης για τη συγκεκριμένη υπόθεση, διαπιστώθηκε ότι ο κλεμμένος φορητός Η/Υ συνδέθηκε στο διαδίκτυο.

Ακολούθησε ενδελεχής ψηφιακή ανάλυση των δεδομένων και στοιχείων, από τα οποία προέκυψαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του δράστη και προσδιορίστηκε γεωγραφικά η προέλευσή τους και συγκεκριμένη οικία στην περιοχή των Χανίων στην Κρήτη.



Κατά τη διάρκεια αιφνιδιαστικής νομότυπης έρευνας που πραγματοποιήθηκε στην παραπάνω οικία, διαπιστώθηκε ότι διέμενε 28χρονος ομογενής από τη Γεωργία, ο οποίος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές για ληστείες και κλοπές.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε για τη συγκεκριμένη υπόθεση θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στα ακόλουθα στοιχεία :

·         Τηλεφωνικά στον αριθμό 210-6476959

·         Στέλνοντας e-mail στο ccu@cybercrimeunit.gov.gr