«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθη 51χρονος υπάλληλος του Δήμου Μεσολογγίου για δωροληψία και εκβίαση

Συνελήφθη, σήμερα (14-8-2014) το πρωί στο Μεσολόγγι, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, 51χρονος ημεδαπός, υπάλληλος του Δήμου Μεσολογγίου, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε ποινική δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, για τα αδικήματα της δωροληψίας υπαλλήλου κατ’ εξακολούθηση και της εκβίασης.
Προηγήθηκε καταγγελία, σύμφωνα με την οποία...
ο 51χρονος απαιτούσε εκβιαστικά το ποσό των (500) ευρώ, προκειμένου, στο πλαίσιο των καθηκόντων του, να περαιώσει εκκρεμή υπόθεση που αφορούσε σε δημόσιο έργο και συγκεκριμένα να εκδώσει βεβαίωση περαίωσης, η οποία είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να ολοκληρωθεί η διαδικασία αποπληρωμής του έργου.   

Ο 51χρονος συνελήφθη σήμερα το πρωί, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, αφού προηγουμένως είχε παραλάβει, από το άτομο που προέβη στην καταγγελία, το προσημειωμένο ποσό των (500) ευρώ, σε προκαθορισμένη συνάντηση, στο σταθμό των Κ.Τ.Ε.Λ. Μεσολογγίου.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο συλληφθείς είχε απαιτήσει και στο παρελθόν διάφορα χρηματικά ποσά, για ανάλογες διεκπεραιώσεις δημοσίων τεχνικών έργων.
Ο συλληφθείς, οδηγείται σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου.
Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας
Συνελήφθη 45χρονη για ναρκωτικά στο Αγρίνιο
Κατασχέθηκαν 26 ναρκωτικά χάπια και 5 γραμμάρια ηρωίνης
Συνελήφθη την 11-8-2014 το απόγευμα, στο Αγρίνιο, από Αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, μια ημεδαπή γυναίκα, ηλικίας 45 ετών σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα σε έλεγχο που ενήργησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, στην 45χρονη, βρήκαν στην κατοχή της 5 γραμμάρια ηρωίνης, 16 χάπια Lexotanil και από 5 χάπια Vulbegal και Subutex τα οποία και κατέσχεσαν.
Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου.
Συνελήφθη 20χρονος για τη χθεσινή ληστεία σε βάρος ηλικιωμένης στην Πάτρα
Αναζητείται ένας συνομήλικος συνεργός του, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί
Συνελήφθη χθες (13-8-2014) το απόγευμα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 20χρονος Αλβανός, σε βάρος του οποίου, και ενός ακόμα 20χρονου ημεδαπού συνεργού του, σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη ληστείας κατά συναυτουργία.
Ειδικότερα χθες το μεσημέρι, στην Πάτρα, ο 20χρονος ενεργώντας από κοινού με τον συνομήλικο συνεργό του, πλησίασε 88χρονη ημεδαπή, η οποία βρισκόταν εκείνη τη στιγμή στο παράθυρο της ισόγειας κατοικίας της. Αφού συνομίλησε αρχικά μαζί της για να την απασχολήσει, στη συνέχεια με αιφνιδιαστική κίνηση και με τη χρήση βίας, της αφαίρεσε μία χρυσή αλυσίδα από το λαιμό και τράπηκε σε φυγή, μαζί με το συνεργό του, που βρισκόταν σε κοντινή απόσταση.
Για τον εντοπισμό των δραστών ενεργήθηκαν άμεσα αναζητήσεις από αστυνομικούς, με αποτέλεσμα να εντοπιστεί ο 20χρονος, λίγη ώρα αργότερα, και να συλληφθεί.
Σημειώνεται ότι, ο 20χρονος είχε συλληφθεί και στο πρόσφατο παρελθόν για συναφή αδικήματα και εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Πατρών.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό του συνεργού του συνεχίζονται.
Συνελήφθησαν τρία άτομα στον Πύργο, για οφειλές προς το Δημόσιο
Εκκρεμούσαν συνολικά, σε βάρος τους χρέη προς το δημόσιο πάνω από 450.000 ευρώ
Συνελήφθησαν, χθες (13-8-2014), το πρωί, στον Πύργο Ηλείας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, τρία άτομα (δύο ημεδαποί άνδρες και ένας Αλβανός) ηλικίας 51, 44 και 49 ετών αντίστοιχα, για οφειλές προς το Δημόσιο.
Το ύψος των οφειλών του 51χρονου, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 164.755,92 ευρώ.
Το ύψος των οφειλών του 44χρονου, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 160.756,91ευρώ.
Το ύψος των οφειλών του 49χρονου αλλοδαπού, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 151.016,46 ευρώ.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πύργου.
Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 25 του Ν. 1882/90 όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ.1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο».
Προφυλακιστέοι οι δύο από τους επτά συλληφθέντες μέλη εγκληματικών ομάδων που διακινούσαν ναρκωτικά στη Δυτική Ελλάδα

Λόγω έντονου δημοσιογραφικού ενδιαφέροντος σας ενημερώνουμε, μετά την απολογία τους στον Ανακριτή από τους επτά συλληφθέντες μέλη εγκληματικών ομάδων που διακινούσαν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών στην  Δυτική Ελλάδα, οι δύο κρίθηκαν προφυλακιστέοι (ο 50χρονος Αλβανός και  ο 49χρονος ημεδαπός), σε βάρος του 68χρονου εκκρεμούσε απόφαση και  κρατείται, ενώ οι υπόλοιποι τέσσερις ημεδαποί αφέθηκαν ελεύθεροι με  περιοριστικούς όρους.

Με Απόφαση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλη Κικίλια, επιστρέφονται οι πινακίδες καθώς και οι άδειες οδήγησης και κυκλοφορίας οχημάτων, εν όψει της εορταστικής περιόδου του Δεκαπενταύγουστου

Με Απόφαση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλη Κικίλια, επιστρέφονται από αύριο (13.08.2014) οι άδειες οδήγησης, καθώς και οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων (αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων), προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στη μετακίνησή τους κατά την εορταστική περίοδο του Δεκαπενταύγουστου.

Η Απόφαση αφορά στα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας, που αφαιρούνται ή κατατίθενται στις Αστυνομικές Αρχές μέχρι και αύριο (13.08.2014).

Επίσης, στο πλαίσιο της ίδιας Απόφασης, δεν θα εκτελεστούν οι εκκρεμείς διοικητικές αποφάσεις, επιδοθείσες ή μη, που εκδόθηκαν κατ’ εφαρμογή του άρθρου 103 του Κ.Ο.Κ. «επιβολή διοικητικών μέτρων», για τροχαίες παραβάσεις που βεβαιώνονται μέχρι και αύριο (13.08.2014).

Από την παραπάνω Απόφαση εξαιρούνται και δεν επιστρέφονται τα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας οχημάτων, που αφορούν στις εξής παραβάσεις:

·        Οδήγηση υπό την επήρεια μέθης.

·        Οδήγηση με ταχύτητα πέραν της επιτρεπόμενης.

·        Παραβίαση της ένδειξης ερυθρού σηματοδότη.

·        Κυκλοφορία ανασφάλιστων οχημάτων.

·        Κίνηση στο αντίθετο ρεύμα.

Οι Αποφάσεις, που έχουν εκδοθεί από Δικαστικές ή άλλες Αρχές, εκτελούνται κανονικά.

Επισημαίνεται ότι για την επιστροφή των παραπάνω στοιχείων οδήγησης και κυκλοφορίας θα πρέπει προηγουμένως να καταβληθεί αρμοδίως το προβλεπόμενο διοικητικό χρηματικό πρόστιμο.

Δικογραφία για πλαστογραφία και απάτη με ηλεκτρονικό υπολογιστή, σχηματίστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε βάρος δύο ημεδαπών δικηγόρων
Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας, σε βάρος δύο ημεδαπών δικηγόρων, ηλικίας 31 και 32 ετών, αντίστοιχα, για τα αδικήματα της πλαστογραφίας και της απάτης με ηλεκτρονικό υπολογιστή, κατά συναυτουργία και εξακολούθηση.
Ειδικότερα, ο 31χρονος δικηγόρος, ισχυριζόμενος ότι διαθέτει γνωριμίες σε μεγάλο ελληνικό τραπεζικό Όμιλο, κατέπεισε ιδιοκτήτη εταιρίας ψυκτικών μηχανημάτων, ότι θα μεσολαβούσε για να υπογράψει με τον Όμιλο σύμβαση ανάθεσης συντήρησης, ύψους 10.000.000 ευρώ.
Επιπλέον, ο 31χρονος σύστησε - παρουσίασε στον ιδιοκτήτη της εταιρείας, τον 32χρονο συνεργό του δικηγόρο, ως υψηλά ιστάμενο στέλεχος του Ομίλου.
Ο 32χρονος δικηγόρος, σε χρονικό διάστημα έξι μηνών, κατάφερε να αποσπάσει από τον ιδιοκτήτη της εταιρείας, με τον οποίο συνομιλούσε τηλεφωνικά και μέσω διαδικτύου, συνολικά το χρηματικό ποσό των 25.000 ευρώ περίπου.
Η καταβολή των χρημάτων γινόταν είτε με τραπεζικές καταθέσεις τμηματικά στους λογαριασμούς των δύο δικηγόρων, είτε με αυτοπρόσωπη παράδοση στον 31χρονο.


Παράλληλα, σύμφωνα με τον παθόντα, η εταιρεία του υπέστη οικονομική ζημία ύψους 1.000.000 ευρώ, λόγω προετοιμασιών στις οποίες προέβη για την ανάθεση της σύμβασης στην επιχείρησή του.
Τα ανωτέρω τέθηκαν υπόψιν της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, στο πλαίσιο της οποίας αναλύθηκαν τα διαδικτυακά ίχνη και οι επίμαχες τηλεφωνικές κλήσεις και εντοπίστηκαν τα πλήρη στοιχεία των δύο ημεδαπών.
Σε έρευνες που διενεργήθηκαν από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά, ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, μία συσκευή tablet, ένα κινητό τηλέφωνο και δύο κάρτες SIM, τα οποία απεστάλησαν για εργαστηριακή εξέταση.
Όπως διαπιστώθηκε ο ένας από τους εμπλεκόμενους δικηγόρους, είχε συλληφθεί στο παρελθόν για παρόμοια απάτη.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.