«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

«Πράσινο φως» στη χρήση χώρου 30 στρεμμάτων στην Αιτωλοακαρνανία για το Δημοπρατήριο Αγροτικών Προϊόντων

Με ικανοποιητικούς ρυθμούς προχωρά ο στρατηγικός σχεδιασμός της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την στήριξη και ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα και της παραγωγής, με τελευταία εξέλιξη το «πράσινο φως» που δόθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ), ώστε να χρησιμοποιηθεί χώρος τριάντα στρεμμάτων (μαζί με κτίριο) για τη δημιουργία Δημοπρατηρίου Αγροτικών Προϊόντων και Προϊόντων Ιχθυοκαλλιέργειας στην Αιτωλοακαρνανία.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με αίτημά της το καλοκαίρι του 2013, ζητούσε....
την παραχώρηση χώρου ιδιοκτησίας του ΥΠΑΑΤ, συνολικού εμβαδού 27.438 τ.μ. στη θέση «Σπαθάρι» της Δημοτικής Κοινότητας Λεπενούς του Δήμου Αγρινίου και μετά από συνεχή διεκδίκηση και πιέσεις, πλέον πριν από λίγες ημέρες δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η απόφαση να παραχωρηθεί στην Περιφέρεια η χρήση γης ακινήτου, προκειμένου να δημιουργηθεί ο χώρος εγκατάστασης δομών εμπορίας και προώθησης αγροδιατροφικών προϊόντων (Αγροδιατροφική Σύμπραξη και Δημοπρατήριο).
Το Δημοπρατήριο προβλέπει την καλύτερη οργάνωση και βελτίωση του συστήματος εμπορίας των αγροτικών προϊόντων και προϊόντων ιχθυοκαλλιέργειας και σκοπός του είναι να λειτουργήσει κατά τα σύγχρονα ευρωπαϊκά πρότυπα, δομής εμπορίας και προώθησης (με όρους υγιούς ανταγωνισμού) των αγροτικών προϊόντων, ελέγχου και διατήρησης της ποιότητας αυτών, αλλά και διασφάλισης των τιμών του παραγωγού, με άμεσα οικονομικά οφέλη και για τους καταναλωτές.
«Πρόκειται για μία θετική εξέλιξη σε κάτι που έχουμε διεκδικήσει σθεναρά και πλέον ανοίγει ο δρόμος για την ολοκλήρωση των σχεδιασμών μας όσον αφορά την αγροτική παραγωγή. Το Δημοπρατήριο εντάσσεται στο συνολικό σχεδιασμό που έχει κάνει η Περιφέρεια για να στηρίξει τους αγρότες, τους παραγωγούς και τους επαγγελματίες» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας και συμπλήρωσε: «Εμείς συνεχίζουμε την πολιτική μας βήμα-βήμα, όπως έχουμε δεσμευτεί απέναντι στην κοινωνία και τους πολίτες μας και θα συνεχίσουμε να το πράττουμε».