«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

 Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί για λαθραίο καπνό στο Αγρίνιο
Κατασχέθηκαν είκοσι δυο κιλά επεξεργασμένου, κομμένου καπνού
Συνελήφθησαν, χθες (11-8-2014), το πρωί, στο Αγρίνιο, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, δύο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 62 και 57 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας φορολογίας και του τελωνιακού κώδικα.
Πιο συγκεκριμένα...

οι αστυνομικοί, αξιοποιώντας κατάλληλα στοιχεία και πληροφορίες, πραγματοποίησαν έρευνα, σε αποθήκη αγροικίας των δύο δραστών, στην Όχθια Αιτωλοακαρνανίας, όπου βρήκαν δύο σακούλες με λαθραίο καπνό συνολικού βάρους δώδεκα (12) κιλών.
Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του 62χρνου στο Αγρίνιο, παρουσία δικαστικού λειτουργού, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν ακόμα δέκα (10) κιλά λαθραίου καπνού.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου.
Αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Πάτρα
Συνελήφθησαν είκοσι άτομα σε επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών την περασμένη εβδομάδα
Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας και της παράνομης διαμονής στη Χώρα, πραγματοποιήθηκε συντονισμένη εξόρμηση στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας.
Η επιχείρηση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Ελλάδας σε περιοχές με αυξημένους δείκτες εγκληματικότητας για την καταπολέμηση της.
Ειδικότερα την προηγούμενη εβδομάδα (από 7 έως 9 -8-2014) συγκροτήθηκαν ειδικά συνεργεία αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, με τη συνδρομή αστυνομικών της Άμεσης Δράσης Πατρών και αστυνομικού σκύλου.
Αναλυτικότερα :
Ελέγχθηκαν : εκατόν ενενήντα τέσσερα (194) άτομα
Προσήχθησαν : είκοσι δύο (22) άτομα στην Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών
Συνελήφθησαν: δέκα (10) άτομα (πέντε (5) αλλοδαποί για παράνομη διαμονή στη Χώρα, τρεις (3) για κατοχή ναρκωτικών και άλλοι δύο (2) για κλοπή).
Υπογραμμίζεται ότι, οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στη τόνωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση, σε όλη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας
Συνελήφθη 62χρονος ημεδαπός για απόπειρα ανθρωποκτονίας δύο αδελφών στην Αγριλιά Αχαΐας
Κατασχέθηκε το όπλο που χρησιμοποίησε ο δράστης, δύο κάλυκες μία βολίδα και ένα φυσίγγιο
Συνελήφθη χθες (10-8-2014) το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χαλανδρίτσας, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, 62χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, κατ’ εξακολούθηση.
Ειδικότερα ο 62χρονος χθες το πρωί, μετέβη στο κατάστημα 58χρονου στην Αγριλιά Αχαΐας, όπου κατά τη διάρκεια φραστικού επεισοδίου, για προσωπικές τους διαφορές, πυροβόλησε μία φορά προς το μέρος του, με πιστόλι Zastava , χωρίς να τον τραυματίσει.
Ακολούθως ο δράστης εξερχόμενος του καταστήματος συνάντησε τον αδερφό του 58χρονου (52 ετών), τον όποιο επίσης πυροβόλησε τρεις φορές με το ίδιο πιστόλι και στη συνέχεια συνεπλάκη μαζί του, με αποτέλεσμα να αφοπλιστεί ο δράστης με τη βοήθεια και άλλων παρευρισκομένων, ο οποίος στη συνέχεια διέφυγε με το αυτοκίνητό του.
Άμεσα στον τόπο του περιστατικού μετέβησαν αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Χαλανδρίτσας και από την έρευνα που ενήργησαν, βρήκαν και κατέσχεσαν το παραπάνω πιστόλι, δύο κάλυκες, μία βολίδα και ακόμα ένα φυσίγγιο.
Ο 52χρονος τραυματίστηκε ελαφρά στο πόδι, από εποστρακισμό σφαίρας και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β. από το κέντρο Υγείας Χαλανδρίτσας, στο Περιφερειακό Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών.
Από την συμπλοκή τραυματίστηκε και ο 62χρονος δράστης, ο οποίος μετέβη στο ίδιο Νοσοκομείο και μετά την παροχή πρώτων βοηθειών, συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.
Την προανάκριση και τις έρευνες ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Χαλανδρίτσας.
***

Συνελήφθη 37χρονος αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής με εντάλματα για ληστείες

Συνελήφθη χθες (11-08-2014) στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών & Διαβατηριακού Ελέγχου Ηγουμενίτσας, 37χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου είχαν εκδοθεί Εντάλματα Σύλληψης για ληστείες.

Συγκεκριμένα, όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο εντάλματα της Ανακρίτριας Κυπαρισσίας και της Ανακρίτριας Ηλείας, για ληστείες, που έγιναν σε σπίτια σε περιοχές της Κυπαρισσίας και της Ζαχάρως,  κατά τα έτη 2011 και 2012.

Αναλυτικότερα, ο συλληφθείς κατηγορείται ότι από κοινού με άλλα δύο άτομα, διέπραξαν δώδεκα (12) ληστείες, με την απειλή μαχαιρών και χρήση βίας, σε σπίτια ηλικιωμένων ατόμων, σε αραιοκατοικημένες περιοχές της Κυπαρισσίας και της Ζαχάρως, αφαιρώντας χρήματα και χρυσαφικά (σχετικά τα από 20-03-2012  και  26-03-2012 Δελτία της Περιφέρειας Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας).

Ο συλληφθείς, ο οποίος  επιπρόσθετα στερείται νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα, οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.