«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός στο Νεοχώρι για διακίνηση ναρκωτικών
Πριν από ένα χρόνο περίπου είχε συλληφθεί στο Αγρίνιο, για συναφή αδικήματα και του είχε απαγορευθεί η είσοδος στη Χώρα
Συνελήφθη, χθες (11-8-2014) το μεσημέρι, στο Νεοχώρι Αιτωλοακαρνανίας, από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αιτωλίας, ένας αλλοδαπός άνδρας, υπήκοος Αλβανίας, ηλικίας 22 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (ηρωίνη) και για παραβάσεις του Νόμου περί αλλοδαπών.
Για την ίδια υπόθεση έχουν συλληφθεί τρεις ακόμα ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 48, 36 και 33 ετών για τα κατά περίπτωση, αδικήματα της παράνομης οπλοφορίας και για παραβάσεις του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών (αγορά ναρκωτικών για προσωπική χρήση).
Ειδικότερα...
μετά από αξιοποίηση στοιχείων και πληροφοριών που προέκυψαν από την έρευνα των αστυνομικών, για διακίνηση ναρκωτικών από τον 22χρονο, σε αγροτική περιοχή κοντά στο νεκροταφείο του χωριού, πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, στο Νεοχώρι όπου εντοπίστηκε ο δράστης και συνελήφθη.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκαν και οι τρεις ημεδαποί, οι οποίοι είχαν προσέλθει στο χώρο, με σκοπό την αγορά ναρκωτικών από τον 22χρονο, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν μαζί του.
Σε σωματικές έρευνες που ενήργησαν οι αστυνομικοί στους δράστες βρήκαν και κατέσχεσαν :
  • Έξι κινητά τηλέφωνα
  • Το χρηματικό ποσό των 80 ευρώ
  • Ένα μαχαίρι συνολικού μήκους 28 εκατοστών
Από τον έλεγχο των στοιχείων του 22χρονου προέκυψε ότι, είχε συλληφθεί πριν από ένα χρόνο περίπου, στο Αγρίνιο και καταδικαστεί για συναφή αδικήματα και του είχε απαγορευθεί η είσοδος στη Χώρα.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου.
Εξαρθρώθηκαν δύο εγκληματικές ομάδες που διακινούσαν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών στη Δυτική Ελλάδα
Συνελήφθησαν επτά συνολικά μέλη, ενώ αναζητούνται τέσσερις ακόμα συνεργοί τους
Είχαν διακινήσει περισσότερα από 150 κιλά κάνναβης σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας και της Ζακύνθου, με εκτιμούμενο οικονομικό όφελος μεγαλύτερο από 180.000 ευρώ
Εξαρθρώθηκαν, μετά από μεθοδική και συστηματική έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, δύο εγκληματικές ομάδες που διακινούσαν ναρκωτικές ουσίες στη Δυτική Ελλάδα.
Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν χθες (11.08.2014) το πρωί, ύστερα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση που οργάνωσε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, επτά δράστες (έξι ημεδαποί άνδρες ηλικίας από 31 έως 68 ετών και ένας 50χρονος Αλβανός).
Η κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, περιλαμβάνει αδικήματα της σύστασης εγκληματικής ομάδας με σκοπό τη διακίνηση και την κατοχή ναρκωτικών ουσιών καθώς για παραβάσεις του Τελωνιακού Κώδικα.
Τις ίδιες κατηγορίες αντιμετωπίζουν τέσσερις ακόμα συνεργοί τους, που αναζητούνται, τρεις ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 32, 38 και 40 ετών και ένας 42χρονος Αλβανός τα στοιχεία των οποίων έχουν πλήρως ταυτοποιηθεί.
Ειδικότερα από την πολύμηνη αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, η δράση των δύο εγκληματικών ομάδων, οι οποίες δραστηριοποιούνταν παράλληλα, το τελευταίο οκτάμηνο, είχε ως σκοπό τη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών σε περιοχές της Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλοακαρνανίας και Ζακύνθου.
Τα μέλη των ομάδων είχαν ιεραρχική δομή, με διακριτούς ρόλους, με αρχηγικό ρόλο στη πρώτη εγκληματική ομάδα, να έχει ο 42χρονος Αλβανός, ο οποίος και αναζητείται, η οποία διακινούσε και προμήθευε ναρκωτικά τη δεύτερη εγκληματική ομάδα.
Ο ρόλος των μελών της δεύτερης ομάδας, με αρχηγικό ρόλο να έχει ο 50χρονος Αλβανός, ο οποίος έχει συλληφθεί, ήταν να τα διαθέτει σε μικρότερες ποσότητες σε τρίτους.
Ως τρόπο δράσης, τα μέλη, λάμβαναν μέτρα προφύλαξης μετακινώντας συχνά, σε μικρότερους χώρους αποθήκευσης «καβάτζες», ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, ενώ κατά τη διάρκεια των συνομιλιών τους φρόντιζαν να χρησιμοποιούν «συνθηματικές λέξεις» για την πώληση των ναρκωτικών και άλλαζαν σε τακτά χρονικά διαστήματα αριθμούς κινητών τηλεφώνων.
Σε έρευνες που ακολούθησαν, παρουσία δικαστικών λειτουργών, στις οικίες των δραστών στην Πάτρα, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν 749 γραμμάρια κάνναβης, 212 γραμμάρια αφορολόγητου καπνού, μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, έντεκα κινητά τηλέφωνα, ένα επιβατηγό αυτοκίνητο και το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ.
Από τη παράνομη δραστηριότητα των μελών, όπως έχει προκύψει από την αστυνομική έρευνα, φέρεται να έχουν διακινήσει περισσότερα από 150 κιλά κάνναβης με εκτιμούμενο οικονομικό όφελος μεγαλύτερο από 180.000 ευρώ.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό των συνεργών τους συνεχίζονται.
Το προανακριτικό έργο και τις έρευνες οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών.
*
Ακόμα μία αστυνομική επιχείρηση στην Ακαρνανία
Πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι με στόχο την οδική ασφάλεια και την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας
Ενεργήθηκαν έλεγχοι σε 149 οχήματα και βεβαιώθηκαν 73 παραβάσεις
Αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σήμερα (12-8-2014) το πρωί, σε διάφορες περιοχές της Ακαρνανίας, στο πλαίσιο για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και την οδική ασφάλεια.
Η επιχείρηση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από την Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, με τη συμμετοχή αστυνομικών των Αστυνομικών Τμημάτων του Εμπεσού, Κατούνας, Θέρμου και του Τμήματος Τροχαίας Αγρινίου.
Πιο συγκεκριμένα, συγκροτήθηκαν συνεργεία αστυνομικών ελέγχων και διενεργήθηκαν τροχονομικοί έλεγχοι με τα εξής αποτελέσματα :
Ελέγχθηκαν : εκατόν ενενήντα ένα (191) άτομα και εκατόν σαράντα εννέα (149) οχήματα.
Βεβαιώθηκαν : εβδομήντα τρεις (73) παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα, μη χρήση ζώνης ασφαλείας και προστατευτικού κράνους, χρήση κινητού τηλεφώνου αλλά και για άλλες παραβάσεις του Κ.Ο.Κ.
Υπογραμμίζεται ότι, οι δράσεις αυτές αποσκοπούν στην πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, αλλά και στη διαμόρφωση ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών.
Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν σε όλη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Αποτέλεσμα ποινικής διαδικασίας 62χρονου ημεδαπού για την απόπειρα ανθρωποκτονίας στην Αγριλιά Αχαΐας

Λόγω έντονου δημοσιογραφικού ενδιαφέροντος σας ενημερώνουμε ότι:
Ο 62χρονος ημεδαπός για την απόπειρα ανθρωποκτονίας στην Αγριλιά Αχαΐας, μετά την απολογία του στον Ανακριτή, κρίθηκε προφυλακιστέος.

Από το Γραφείο Ενημέρωσης Δημοσιογράφων
  Αστυνομικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας



Εντοπίστηκαν από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος δύο δράστες επανειλημμένων διαδικτυακών επιθέσεων σε ιστοσελίδα ταξιδιωτικού πρακτορείου


Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, της Ελληνικής Αστυνομίας, εντοπίστηκαν διαδικτυακά δύο ημεδαποί, που πραγματοποιούσαν ηλεκτρονικές επιθέσεις (crackers) σε ιστοσελίδα εταιρείας, η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο παροχής ταξιδιωτικών υπηρεσιών, μέσω διαδικτύου.

Προηγήθηκε καταγγελία από την προαναφερόμενη εταιρεία και ακολούθησε διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για παράβαση της νομοθεσίας σχετικά με το δικαίωμα πρόσβασης σε στοιχεία Η/Υ, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διατάχθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Αρχικά, όπως διαπιστώθηκε από την ενδελεχή και εμπεριστατωμένη έρευνα, πραγματοποιήθηκαν επανειλημμένες διαδικτυακές επιθέσεις - της μορφής Denial of Service (DoS) - κατά των εξυπηρετητών (servers) της εν λόγω ιστοσελίδας από άγνωστους δράστες.

Οι επιθέσεις είχαν στόχο την παρεμπόδιση της ομαλής παροχής των διαδικτυακών υπηρεσιών της εταιρείας και προκάλεσαν, σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, απώλεια κρατήσεων εισιτηρίων, ύψους περίπου 290.000 ευρώ.

Ακολούθησε η ψηφιακή ανάλυση των αρχείων καταγραφής (log files) των servers της ιστοσελίδας από εξειδικευμένα στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κατά την οποία εντοπίστηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη και το γεωγραφικό στίγμα των δύο δραστών.

Οι δράστες κλήθηκαν σε απολογία, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.



Υπενθυμίζεται ότι σε περιπτώσεις τέτοιου είδους παρενοχλήσεων, αλλά και παραβίασης στοιχείων υπολογιστή και προσωπικών δεδομένων, μέσω του διαδικτύου, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

·        Τηλεφωνικά στο: 210 – 6476959

·        Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr