Η Κατερίνα Μπλέτσα ζητά να πληροφορηθεί το αυτονόητο για ένα κράτος δικαίου που σέβεται τους πολίτες του και εφαρμόζει τη συνταγματική αρχή της ισότητας.
«Ονομάζομαι Μπλέτσα Αικατερινη,είμαι δασκάλα ειδικής εκπαίδευσης-πε71- και γυναίκα με αναπηρία Σύμφωνα με την εγκύκλιο για την πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην ειδική εκπαίδευση ζητούνται σύμφωνα με το άρθρο 7 του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα ν. 3528/2007 ιατρικές γνωματεύσεις παθολόγου και ψυχιάτρου ΜΟΝΟ από τους εκπαιδευτικούς με αναπηρία. Σήμερα στην πρωτοβάθμια διεύθυνση Τρικάλων μου ζητήθηκε και το χαρτί του ψυχιάτρου....
Γιατί οι εκπαιδευτικοί με αναπηρία που έχουμε ήδη προϋπηρεσία ως αναπληρωτές πρέπει να αποδείξουμε ότι ψυχιατρικά είμαστε ικανοί να παράγουμε εκπαιδευτικό έργο ενώ για τους συναδέλφους χωρίς αναπηρία αυτό είναι αυτονόητο;«Ονομάζομαι Μπλέτσα Αικατερινη,είμαι δασκάλα ειδικής εκπαίδευσης-πε71- και γυναίκα με αναπηρία Σύμφωνα με την εγκύκλιο για την πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην ειδική εκπαίδευση ζητούνται σύμφωνα με το άρθρο 7 του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα ν. 3528/2007 ιατρικές γνωματεύσεις παθολόγου και ψυχιάτρου ΜΟΝΟ από τους εκπαιδευτικούς με αναπηρία. Σήμερα στην πρωτοβάθμια διεύθυνση Τρικάλων μου ζητήθηκε και το χαρτί του ψυχιάτρου....
Στους συναδέλφους χωρίς αναπηρία δε ζητείται. Το πιστοποιητικό υγείας ζητείται στους συναδέλφους χωρίς αναπηρία αφού γίνει η πρόσληψη σε εμάς ως προαπαιτούμενο!!!
Αν και ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας ισχύει για όλους τους υπαλλήλους του δημοσίου υπάρχει διαχωρισμός/διάκριση/άνιση μεταχείριση .με γνώμονα την Αναπηρία.Παρακαλώ γνωστοποιήστε μου το λόγο της διάκρισης ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς με αναπηρία κ στους εκπαιδευτικούς χωρίς αναπηρία; Δεν είμαστε όλοι εκπαιδευτικοί;»
Διαβάστε σήμερα στο greekteachers.gr