«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ


Εξαρθρώθηκε σπείρα (δύο αλλοδαπών και ενός ημεδαπού) διαρρηκτών οχημάτων στη Λευκάδα
Εξιχνιάστηκαν 15 υποθέσεις κατά τις οποίες είχαν αφαιρέσει πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών και χρημάτων
Εξιχνιάστηκαν ύστερα από συστηματική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Λευκάδας, διαδοχικές υποθέσεις διαρρήξεων οχημάτων στη Λευκάδα, που διαπράχθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα.
Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος ενός...
30χρονου ημεδαπού, ενός 29χρονου αλλοδαπού υπηκόου Αλβανίας και μίας ακόμη αλλοδαπής υπηκόου Αλβανίας, η οποία αναζητείται, για τα κατά περίπτωση αδικήματα των διακεκριμένων κλοπών κατά συναυτουργία και της κατοχής ναρκωτικών ουσιών.
Η σύλληψη του 29χρονου και 30χρονου, το βράδυ της Δευτέρας (28.07.2014), στη Λευκάδα, ήταν αποτέλεσμα συντονισμένης και συνδυασμένης κινητοποίησης των αστυνομικών υπηρεσιών της Λευκάδας, αποτελούμενες από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λευκάδας, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε) κα του Αστυνομικού Τμήματος Απολλονίων.

Από την αρχική αξιολόγηση των αστυνομικών ευρημάτων, διαπιστώθηκε η κοινή δράση του 30χρονου και του 29χρονου στην διάρρηξη τριών οχημάτων στην ευρύτερη περιοχή της Λευκάδας από τα οποία αφαίρεσαν ένα ρολόι, κινητά τηλέφωνα, φωτογραφικές μηχανές, χρήματα και άλλα προσωπικά έγγραφα.
Από την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας και την περαιτέρω αξιοποίηση των στοιχείων που συγκεντρώθηκαν, ταυτοποιήθηκαν ως δράστες ακόμη επτά περιπτώσεων διαρρήξεων οχημάτων, που διαπράχθηκαν το διήμερο της 27 και 28.07.2014, κατά τις οποίες αφαίρεσαν πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών.
Στην κατοχή των δύο συλληφθέντων και σε έρευνα που ακολούθησε στην κατοικία τους, παρουσία δικαστικού λειτουργού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μέρος των κλεμμένων ηλεκτρονικών συσκευών (ηλεκτρονικοί υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα και άλλα), καταδυτικός εξοπλισμός και προσωπικά έγγραφα, τα οποία και επιστράφηκαν στους ιδιοκτήτες τους, καθώς και μικροποσότητα κάνναβης στην κατοχή του 29χρονου.
Επιπλέον στο πλαίσιο της προανακριτικής διερεύνησης της υπόθεσης που πραγματοποιεί το Τμήμα Ασφαλείας Λευκάδας, ερευνάται η εμπλοκή του 29χρονου υπηκόου Αλβανίας και μιας ακόμη αλλοδαπής επίσης αλβανικής καταγωγής, η οποία αναζητείται, σε πέντε ακόμη υποθέσεις διαρρήξεων οχημάτων, ο οποίες διαπράχθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα στην Λευκάδα.
Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λευκάδας.
Εξιχνιάστηκαν έξι διαρρήξεις σε οικίες στην περιοχή του Ερυμάνθου
Δράστες είναι δυο αλλοδαποί ηλικίας 31 και 32 ετών
Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Χαλανδρίτσας, έξι διαρρήξεις σε οικίες οι οποίες είχαν συμβεί στην Τσαπουρνία και στο Μίχα Ερυμάνθου και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δυο αλλοδαπών για διάπραξη κλοπών κατ’ εξακολούθηση.
Ειδικότερα οι δράστες επέλεγαν εξοχικές οικίες σε αραιοκατοικημένες περιοχές όπου είτε τις παραβίαζαν, με τη χρήση αιχμηρού αντικείμενου είτε σπάζοντας παράθυρα και πόρτες έμπαιναν στο εσωτερικό των σπιτιών αφαιρώντας κοσμήματα, προσωπικά αξεσουάρ και ηλεκτρονικές συσκευές.
Από την αστυνομική έρευνα που ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Χαλανδρίτσας προέκυψε ότι, οι δράστες είχαν διαπράξει έξι κλοπές σε οικίες στον Ερύμανθο και πιο συγκεκριμένα τρεις στην Τσαπουρνιά και ισάριθμες στον Μίχα Ερυμάνθου.
Το συνολικό όφελος που οι δράστες αποκόμισαν από την παράνομη δράση τους ξεπερνά τις 5.000 ευρώ, ενώ σε μια διάρρηξη είχαν αφαιρέσει και μια κυνηγετική καραμπίνα.
Σημειώνεται ότι οι δύο δράστες έχουν απασχολήσει κατ’ επανάληψη στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές και έχει εκδοθεί σε βάρος τους ένταλμα σύλληψης από τον Ανακριτή Βόλου Μαγνησίας. Επιπλέον σε βάρος του 32χρονου έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από τον Ανακριτή Πλημμελειοδικών Κοζάνης και εκκρεμεί σε βάρος του καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αλμυρού Μαγνησίας.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πατρών ενώ διερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες παράνομες πράξεις. 
Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας συνελήφθη ένας 40χρονος ημεδαπός για παραβίαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων
Συνελήφθη χθες (29-07-2014) από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος 40χρονος ημεδαπός, για παραβίαση της νομοθεσίας που αφορά στην προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.
Ειδικότερα το προηγούμενο χρονικό διάστημα, ημεδαπή κατήγγειλε στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ότι σε ιστοσελίδες ερωτικού περιεχομένου του διαδικτύου, υπήρχαν δημοσιεύσεις με βιντεοσκοπικό υλικό, που αφορούσε σε προσωπικές της στιγμές.
Από την μεθοδική διαδικτυακή έρευνα που ακολούθησε, ταυτοποιήθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του επίμαχου υλικού καθώς και τα στοιχεία του ατόμου που το είχε δημοσιεύσει στο διαδίκτυο.
Από κλιμάκιο αστυνομικών πραγματοποιήθηκε έρευνα, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, στην οικία του 40χρονου σε περιοχή της Αθήνας όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • (1) αποθηκευτικό μέσο usb stick
  • (2) οπτικοί δίσκοι
  • (8) κάρτες sim κινητής τηλεφωνίας
  • (2) συσκευασίες με στοιχεία καρτών κινητής τηλεφωνίας και
  • (1) φωτογραφική μηχανή.
Ωστόσο ο 40χρονος ημεδαπός εντοπίστηκε και συνελήφθη σε περιοχή της Αρκαδίας, ενώ από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο χώρο όπου διέμενε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • (1) επιτραπέζιος ηλεκτρονικός υπολογιστής,
  • (2) κινητά τηλέφωνα,
  • (1) κάρτα SIM ,
  • (1) εξωτερικός σκληρός δίσκος και
  • (10) ψηφιακοί δίσκοι.
Από την εξειδικευμένη έρευνα που επακολούθησε στα παραπάνω ψηφιακά μέσα, βρέθηκε αποθηκευμένος μεγάλος αριθμός βίντεοσκοπικού υλικού της παθούσας, το οποίο είχε αναρτηθεί σε δεκάδες ιστοσελίδες του διαδικτύου.
Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή εξέτασή τους.
Ο συλληφθείς με τη δικογραφία με την σε βάρος του σχηματισθείσα οδηγήθηκε σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
Με απόφαση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλη Κικίλια επανιδρύονται το Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως και το Τμήμα Ασφάλειας Ακροπόλεως



Με απόφαση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλη Κικίλια προχωρά η επανίδρυση του Αστυνομικού Τμήματος και του Τμήματος Ασφάλειας  Ακροπόλεως.


Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη υπέγραψε τη σχετική απόφαση και αναμένεται η έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος, με τις διατάζεις του οποίου επανιδρύονται οι σχετικές Υπηρεσίες. Σημειώνεται ότι το Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως θα υπάγεται διοικητικά στη Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών και το Τμήμα Ασφάλειας Ακροπόλεως θα υπάγεται διοικητικά στην Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.


Ο κ. Κικίλιας για την επανίδρυση των δύο Υπηρεσιών δήλωσε: «Με την ασφάλεια του πολίτη δεν πειραματιζόμαστε. Η επαναλειτουργία των Υπηρεσιών αυτών είναι σημαντική για την αναβάθμιση της αστυνόμευσης της περιοχής της Ακροπόλεως και του ιστορικού κέντρου των Αθηνών. Την ίδια στιγμή αξιοποιούμε ουσιαστικά και τους πρώην δημοτικούς αστυνομικούς που ασκούσαν υπηρεσίες δημοτικής αστυνόμευσης σε αυτή την περιοχή.


Ασφαλές κέντρο της πρωτεύουσας σημαίνει πολλά  για την καθημερινότητα του πολίτη, αλλά και για την εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό. Θέλουμε να βελτιώνουμε συνεχώς τις υπηρεσίες που προσφέρουμε στον πολίτη».