«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

…με πόνεσε η καρδιά!


Ασυνείδητοι δράστες βεβήλωσαν το Μνημείο των 59 εκτελεσθέντων πατριωτών από τα γερμανικά στρατεύματα το 1944, στα Καλύβια Αγρινίου…

 …με πόνεσε η καρδιά!

Αν είναι απλή οικονομίστικη ενέργεια, κοινών παραβατικών ατόμων, αυτή η πράξη εμείς σαν περήφανοι αλλά και συνάμα μεγαλόψυχοι απόγονοι των αγωνιστών της Ηρωικής Εθνικής μας Αντίστασης …δεν έχουμε πρόβλημα!!!
Ας αποκαλυφτούν απ’ τα εντεταλμένα όργανα της συντεταγμένης πολιτείας μας κι ας τους καταλογιστούν οι ευθύνες και οι ποινές τους!!!
Αρκεί εμπεριστατωμένα να αποδειχτεί!!!
Αν όμως «παίζει», υπάρχει κάτι άλλο, που οι δύσκολοι και πονηροί καιροί μας, αφήνουν περιθώρια να υποπτευόμαστε….ότι δηλαδή για να κυριολεκτώ λέγοντας τα πράγματα έξω απ’ τα δόντια «Υπάρχει σκοπιμότητα εξασθένισης και αφανισμού της Ιστορικής μας Μνήμης»….τότε υπάρχει τεράστιο θέμα κι όχι μόνο τοπικό αλλά Πανελλήνιο… Εθνικό!!!
 Καλοπροαίρετα ευελπιστώ πως δεν έχει το βάθος της δεύτερης σκέψης μου αυτή η υπόθεση...


Εγώ προσωπικά δεν ξεχνώ πως οι βάρβαροι καταχτητές του τόπου μου, οι Γερμανοί επιδρομείς, σκότωσαν, έκαψαν, λεηλάτησαν την Πατρίδα μας…την πήγαν εκατό χρόνια πίσω!

Δεν είναι δυνατόν να μην αναφέρω ότι παρακινούμαι από τις οδυνηρές εντυπώσεις, από μαρτυρίες προγενεστέρων μου που έζησαν σ’ αυτή την βάναυση εποχή, από διαβάσματά μου, ακόμα κι ότι είμαι προκατειλημμένος έναντι των τότε συνεργατών του καταχτητή και των απογόνων τους!!

Κάτω τα χέρια απ’ την Ηρωική Εθνική μας Αντίσταση,απ’ τα Ιερά Μνημεία μνήμης του Ακατάβλητου Λαού μας!!!

Όπως και να ’χει όμως η υπόθεση, εγώ προσωπικά ορκίζομαι στα κόκαλα των αγωνιστών προγόνων μου, ότι αυτήν την υπόθεση δεν θα την αφήσω έτσι….
Ξέρω εγώ … ξέρεις κι εσύ τι εννοώ… που με ξέρεις καλά και με διαβάζεις…

Θα μάθουν κι οι υπόλοιποι… που έχουν «ευήκοα ώτα» και ανυπόταχτη ψυχή!

Δημήτρης Ντόκας