«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ


Συνελήφθησαν τρεις δράστες για διακίνηση ναρκωτικών στην Πάτρα
Κατασχέθηκαν 40 γραμμάρια κοκαΐνης περίπου
Συνελήφθησαν, προχθές (19-7-2014) αργά το απόγευμα, στην Πάτρα, από Αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, δυο αλλοδαποί άνδρες, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 32 και 24 ετών και μία 27χρονη ημεδαπή γυναίκα σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακίνηση ναρκωτικών (κοκαΐνη).
Ειδικότερα, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και στοιχείων που προέκυψαν από την έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, για διακίνηση ναρκωτικών από τους τρεις δράστες στην περιοχή της Πάτρας, εντοπίστηκαν αρχικά ο 24χρονος με την 27χρονη έξω από χώρο πολυκαταστήματος, στην Πάτρα, σε προσυμφωνημένο ραντεβού με τον 32χρονο.
Άμεσα ενεργήθηκε αστυνομική επιχείρηση με αποτέλεσμα τη σύλληψη του 24χρονου και της 27χρονης, ενώ στη θέα των αστυνομικών και στον επικείμενο έλεγχο που θα γινόταν ο 32χρονος τράπηκε αρχικά σε φυγή, για να συλληφθεί λίγη ώρα αργότερα.
Στην κατοχή των τριών συλληφθέντων, οι αστυνομικοί βρήκαν μία νάιλον συσκευασία κοκαΐνης βάρους 39,8 γραμμαρίων και δύο κινητά τηλέφωνα τα οποία και κατέσχεσαν ως μέσα επικοινωνίας για τη διακίνηση των ναρκωτικών.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.
Συνελήφθη 23χρονος στην Ακαρνανία, για κατοχή ναρκωτικών
Κατασχεθήκαν 18 γραμμάρια κάνναβης και δύο μεταλλικοί τρίφτες
Συνελήφθη χθες (20-7-2014) το πρωί, στο Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας, στο πλαίσιο ευρείας αστυνομικής επιχείρησης, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ακαρνανίας, ένας 23χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών ουσιών (κάνναβη).
Ειδικότερα...
σε σωματική έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί στον 23χρονο, βρήκαν και κατέσχεσαν δύο συσκευασίες κάνναβης συνολικού βάρους 18,3 γραμμαρίων και δύο μεταλλικοί τρίφτες κάνναβης.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου.
Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί για λαθραία τσιγάρα στο Τραγανό Ηλείας
Κατασχέθηκαν 136 πακέτα
Συνελήφθησαν χθες (20-7-2014) το πρωί, στο Τραγανό Ηλείας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αμαλιάδας, ένας 35χρονος άνδρας και μία 56χρονη γυναίκα, υπήκοοι Βουλγαρίας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διάθεση και κατοχή λαθραίων τσιγάρων.
Ειδικότερα, σε έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Αμαλιάδας, στα καταλύματα όπου διέμεναν οι δράστες, στο Τραγανό Ηλείας, βρήκαν στην κατοχή του 35χρονου, 80 πακέτα λαθραίων τσιγάρων, ενώ στην κατοχή της 56χρονης βρέθηκαν άλλα 56 πακέτα τσιγάρων τα οποία προόριζαν για διάθεση σε τρίτους.
Κανένα από τα πακέτα που κατασχέθηκαν δεν έφερε την ενδεικτική ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας.  
Συνεχίζονται οι αστυνομικές επιχειρήσεις στην Ακαρνανία
Πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι με στόχο την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, την οδική ασφάλεια και τον έλεγχο καταστημάτων σε τουριστικές περιοχές
Συνελήφθησαν συνολικά έξι άτομα, ένας για ναρκωτικά, τρεις για παραβάσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος και δύο αλλοδαποί για παράνομη είσοδο στη Χώρα
Ενεργήθηκαν έλεγχοι σε 364 οχήματα και βεβαιώθηκαν 117 παραβάσεις
Ευρεία αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο διήμερο (19 & 20-7-2014) σε διάφορες περιοχές της Ακαρνανίας, στο πλαίσιο για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, την οδική ασφάλεια και τον έλεγχο υγειονομικών καταστημάτων σε τουριστικές περιοχές.
Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν σύμφωνα με τον κοινό επιχειρησιακό σχεδιασμό της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Ελλάδας, με τη συμμετοχή αστυνομικών των Αστυνομικών Τμημάτων του Αγρινίου, Βόνιτσας, Αμφιλοχίας, των ομάδων της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, Ομάδα Ελέγχου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων και ΔΙ.ΑΣ της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τάξης Ακαρνανίας, του Τμήματος Τροχαίας Αγρινίου καθώς και με τη συμμετοχή αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου.
Πιο συγκεκριμένα, συγκροτήθηκαν συνεργεία αστυνομικών ελέγχων και διενεργήθηκαν τροχονομικοί έλεγχοι με τα εξής αποτελέσματα :
Ελέγχθηκαν : τετρακόσια δέκα εννέα (419) άτομα και τριακόσια εξήντα τέσσερα (364) οχήματα.
Βεβαιώθηκαν : εκατόν δέκα επτά (117) παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα, μη χρήση ζώνης ασφαλείας και προστατευτικού κράνους, χρήση κινητού τηλεφώνου αλλά και για άλλες παραβάσεις του Κ.Ο.Κ.
Παράλληλα σε ελέγχους υγειονομικών καταστημάτων που πραγματοποιήθηκαν σε τουριστικές περιοχές βεβαιώθηκαν τρεις παραβάσεις για ηχορύπανση και συνελήφθησαν ισάριθμοι ημεδαποί υπεύθυνοι καταστημάτων.
Συνελήφθησαν ακόμα τρία άτομα, ένας 21χρονος ημεδαπός για κατοχή 18 γραμμαρίων κάνναβης περίπου και δύο αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας για παράνομοι είσοδο και παραμονή στη Χώρα
Υπογραμμίζεται ότι, οι δράσεις αυτές αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας αλλά και στην τόνωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.
Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν σε όλη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.