«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθη 83χρονος στην Κατούνα Αιτωλοακαρνανίας, για παράνομη κατοχή όπλων
Κατασχέθηκαν πολεμικά όπλα και πιστόλια, παλαιού τύπου, κάλυκες και ξίφη

Συνελήφθη, χθες (24-7-2014), το μεσημέρι, στην Κατούνα  Αιτωλοακαρνανίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κατούνας  Βόνιτσας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας  Αγρινίου, ένας 83χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε  δικογραφία για παράνομη κατοχή όπλων.
Ειδικότερα...
σε έλεγχο που ενήργησαν οι αστυνομικοί σε αποθήκη του  83χρονου, στην Κατούνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρήκαν και  κατάσχεσαν :
• Τέσσερα μονόκαννα πολεμικά όπλα παλαιού τύπου
• Δύο κάννες πολεμικών όπλων με μηχανισμούς σκανδάλης
• Δύο περίστροφα και ισάριθμα πιστόλια (μη λειτουργικά)
• Έξι κάλυκες και τέσσερα φυσίγγια πολεμικών όπλων διαφόρων 
διαμετρημάτων
• Ένας κενός μεταλλικός κάλυκας ρουκέτας
• Και δύο ξίφη σε μεταλλική θήκη
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου.
Συνεχίζονται οι αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση του παραεμπορίου στη Δυτική Ελλάδα
Συνελήφθησαν δύο δράστες σε Αγρίνιο και Πύργο
Κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός με είδη παραεμπορίου σε αποθήκη στο Αγρίνιο
Οι έλεγχοι ενεργήθηκαν με τη συνδρομή υπαλλήλων τουΤμήματος Εμπορίου Αγρινίου
Συνελήφθη χθες (23-7-2014), το μεσημέρι, στο Αγρίνιο, στο πλαίσιο επιχείρησης αντιμετώπισης του παράνομου υπαίθριου εμπορίου, ένας αλλοδαπός άνδρας, υπήκοος Κίνας, ηλικίας 46 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παραεμπόριο.
Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αγρινίου, με τη συνδρομή Υπαλλήλων του Τμήματος Εμπορίου Αγρινίου κατά την οποία κατασχέθηκαν μεγάλος αριθμός προϊόντων.
Πιο συγκεκριμένα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, σε αποθήκη του 46χρονου αλλοδαπού, στο Αγρίνιο, μέσα στην οποία βρέθηκαν μεγάλος αριθμός προϊόντων (ρολόγια, εργαλεία, ηλεκτρονικές μικροσυσκευές και άλλα) για τα οποία ο δράστης δεν διέθετε παραστατικά αγοράς τους.
Παράλληλα χθες το μεσημέρι, σε άλλη επιχείρηση στον Πύργο, σε έλεγχο που ενήργησαν οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Πύργου, εντόπισαν έναν 24χρονο Πακιστανό, πλανόδιο μικροπωλητή, ο οποίος κατείχε 152 προϊόντα παραεμπορίου (υποδήματα και δερμάτινες ζώνες), και τον συνέλαβαν.
Από τον έλεγχο των στοιχείων του δράστη διαπιστώθηκε ότι είχε εισέλθει και παρέμενε παράνομα στη Χώρα.
Στους δράστες επιβλήθηκαν διοικητικές ποινές, ενώ όλα τα προϊόντα που βρέθηκαν στην κατοχή τους, κατασχέθηκαν και θα καταστραφούν.
Η δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους θα υποβληθούν στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.
Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, συνελήφθησαν τέσσερα άτομα (δύο αστυνομικοί και δύο ιδιώτες) για αδικήματα σε βάρος αλλοδαπού υπηκόου
Οι αστυνομικοί με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, ενώ παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης
Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, συνελήφθησαν χθες (24.072014), δύο αστυνομικοί (49χρονος Αρχιφύλακας και 25χρονος Αστυφύλακας), οι οποίοι υπηρετούν σε Υπηρεσία της Αττικής, καθώς και δύο ημεδαποί, ηλικίας 46 και 36 ετών, για αδικήματα σε βάρος 30χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Αφγανιστάν.
Οι συλληφθέντες, σύμφωνα με την σχηματισθείσα ποινική δικογραφία, κατηγορούνται - κατά περίπτωση - για παράνομη βία, απρόκλητη σωματική βλάβη, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς, απλή συνέργεια και ηθική αυτουργία στα αδικήματα αυτά καθώς και για παράβαση καθήκοντος και παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
Στο πλαίσιο της έρευνας προέκυψε ότι προχθές (23.07.2014), οι δύο αστυνομικοί μετέβησαν με περιπολικό όχημα, μαζί με τον 36χρονο ιδιώτη, στην επιχείρηση του 46χρονου επιχειρηματία, στην περιοχή «Λάκα» Αναβύσσου, όπου εργαζόταν ο 30χρονος υπήκοος Αφγανιστάν, από το έτος 2010, διαμένοντας σε πρόχειρο κατάλυμα, που του είχε παραχωρήσει ο επιχειρηματίας.
Ο 49χρονος Αρχιφύλακας επιδεικνύοντας προσβλητική και καταναγκαστική συμπεριφορά σε βάρος του αλλοδαπού, του άσκησε σωματική βία και προκάλεσε φθορές σε αντικείμενα του, παρουσία του 25χρονου Αστυφύλακα και του 36χρονου ιδιώτη.
Ανάλογη συμπεριφορά είχε επιδείξει ο Αρχιφύλακας, όταν πριν δύο εβδομάδες περίπου, είχε μεταβεί μαζί με τον 25χρονο Αστυφύλακα, στη συγκεκριμένη επιχείρηση, όπου εξύβρισε και απείλησε τον αλλοδαπό. 
Όπως εξακριβώθηκε από την έρευνα, ο 49χρονος Αρχιφύλακας και ο 36χρονος   ιδιώτης γνωρίζονταν με τον επιχειρηματία και ενεργούσαν για λογαριασμό του,  προκειμένου να εξαναγκάσουν τον αλλοδαπό υπήκοο να αποχωρήσει από την επιχείρησή του, χωρίς να του καταβάλει δεδουλευμένα ύψους 23.900 ευρώ.
Και στις δυο περιπτώσεις οι αστυνομικοί δεν ενημέρωσαν το επιχειρησιακό Κέντρο της Υπηρεσίας τους για τη μετάβασή τους στη συγκεκριμένη επιχείρηση.       
Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγούνται σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας οι δύο αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.
Υπενθυμίζεται ότι η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας είναι αρμόδια για τη διερεύνηση, εξιχνίαση και δίωξη υποθέσεων διαφθοράς, τόσο στο χώρο της Ελληνικής Αστυνομίας, όσο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Για καταγγελίες ανάλογων περιστατικών, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, καθ’ όλο το 24ωρο, στο τηλέφωνο 210 – 8779700 της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων.

Συνελήφθη 17χρονος Ρουμάνος για διάπραξη ληστειών στην Πάτρα
Ο δράστης διέπραττε ληστείες με την απειλή μαχαιριού ή ασκώντας βία σε γυναίκες
Εξιχνιάστηκαν τρεις περιπτώσεις
Συνελήφθη χθες το απόγευμα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών με τη συνδρομή αστυνομικών της Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας 17χρονος, αλλοδαπός υπήκοος Ρουμανίας, σε βάρος του οποίου και δύο ακόμα συνεργών του που αναζητούνται, σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη ληστειών κατ’ εξακολούθηση.
Για την ίδια υπόθεση συνελήφθη και ο 37χρονος πατέρας του δράστη, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.
Ειδικότερα χθες το πρωί, στην Πάτρα, οι τρεις δράστες ενεργώντας από κοινού πλησίασαν μία πεζή 67χρονη, όπου με την απειλή μαχαιριού την ακινητοποίησαν και της αφαίρεσαν μία χρυσή αλυσίδα από το λαιμό της.
Για την διερεύνηση του περιστατικού ενεργήθηκαν άμεσα αναζητήσεις από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης Πατρών, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό του 17χρονου και τη σύλληψή του λίγη ώρα αργότερα.
Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, προέκυψε ότι ο 17χρονος τις τελευταίες είκοσι ημέρες, είχε διαπράξει με τον ίδιο τρόπο άλλες δυο ληστείες στην Πάτρα, επιλέγοντας ως θύματα του γυναίκες.
Στη μια περίπτωση, ο 17χρονος μαζί με έναν ακόμα συνεργό του, αφαίρεσαν μία χρυσή αλυσίδα από 56χρονη ημεδαπή χτυπώντας την, με τα χέρια στο πρόσωπο, αυτή και τον 72χρονο σύζυγό της που τη συνόδευε.
Στη δεύτερη περίπτωση ο 17χρονος ασκώντας σωματική βία, σε πεζή, 79χρονη ημεδαπή, της αφαίρεσε μία χρυσή αλυσίδα λαιμού.
Από τον έλεγχο των στοιχείων του συλληφθέντα προέκυψε ότι έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για συναφείς υποθέσεις.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών, ενώ οι έρευνες για εμπλοκή του σε παρόμοια αδικήματα βρίσκεται σε εξέλιξη.
Το προανακριτικό έργο και οι έρευνες ενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών.
Μια ακόμα στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση στην παραλιακή ζώνη της Πάτρας
Στην επιχείρηση συμμετείχε και προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πατρών
Η Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας στο πλαίσιο του επιχειρησιακού της σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης στην Πάτρα, πραγματοποίησε χθες (23-7-2014) νωρίς το απόγευμα, μία ακόμα στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση στην παραλιακή - λιμενική ζώνη της πόλης.
Η επιχείρηση και οι έλεγχοι συντονίστηκαν από την Αστυνομική Διεύθυνση Τάξης Αχαΐας, ενώ συμμετείχαν Αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών αλλά και προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πατρών.
Κατά τη διάρκεια των ελέγχων προσήχθησαν συνολικά σαράντα (40) αλλοδαποί υπήκοοι, Αφγανιστάν, Σουδάν και Ιράν, ενώ μετά των έλεγχο των στοιχείων τους συνελήφθησαν έξι (6) άτομα τα οποία στερούνταν εγγράφων παραμονής και κρατούνται προκειμένου δρομολογηθούν οι διαδικασίες απέλασης τους.
Αναλυτικότερα:
  • Από τα σαράντα (40) άτομα που προσήχθησαν, δέκα (10) αλλοδαποί, υπήκοοι Αφγανιστάν, οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αθηνών για περαιτέρω διοικητική μεταχείριση.
  • Έξι (6) αλλοδαποί υπήκοοι Αφγανιστάν και Ιράν στερούνται παντελώς ταξιδιωτικών εγγράφων και συνελήφθησαν.
  • Ενώ οι υπόλοιποι είκοσι τέσσερις (24), αφέθηκαν ελεύθεροι καθότι είχαν υποβάλλει αιτήματα ασύλου ή διέθεταν άλλα νομιμοποιητικά έγγραφα.
Σημειώνεται ότι οι έλεγχοι οι οποίοι στοχεύουν στην αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης στην περιοχή μας θα συνεχιστούν αμείωτα.