«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθη 58χρονος στο Μεσολόγγι για καλλιέργεια ναρκωτικών
Κατασχέθηκαν δύο δενδρύλλια τα οποία καλλιεργούσε στην ταράτσα του σπιτιού του και δεκαεπτά γραμμάρια κάνναβης
Συνελήφθη χθες (18-7-2014) το μεσημέρι, στο Μεσολόγγι, από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, ένας 58χρονος ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών (κάνναβη).
Ειδικότερα...
σε έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί στην οικία του δράστη, στο Μεσολόγγι, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρήκαν στην ταράτσα του σπιτιού του δύο φυτά κάνναβης σε πλήρη ανάπτυξη, ενώ στο υπνοδωμάτιο του βρέθηκαν ακόμα 17,7 γραμμάρια κάνναβης και μία χάρτινη συσκευασία με σπόρους.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου, ενώ όλα τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν.
Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί για ληστεία στην Κανδήλα Αιτωλοακαρνανίας
Οι δράστες αφαίρεσαν πορτοφόλι 87χρονου και χτυπώντας τον τράπηκαν σε φυγή
Συνελήφθησαν χθες (18-7-2014) το απόγευμα, στο 3ο χλμ Εθνικής Οδού Πρέβεζας - Λευκάδας, από μεικτό κλιμάκιο αστυνομικών, δύο ημεδαποί, ένας 26χρονος άνδρας και μία 27χρονη γυναίκα, σε βάρος των όποιων σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη ληστείας κατά συναυτουργία.
Ειδικότερα χθες το μεσημέρι, στην Κανδήλα Αιτωλοακαρνανίας, η 27χρονη πλησίασε έναν 87χρονο πεζό, άνδρα και με τη μέθοδο της απασχόλησης προσπάθησε να του αποσπάσει το πορτοφόλι.
Ο ηλικιωμένος αντιλήφθηκε τις προθέσεις, αντιστάθηκε και η δράστιδα ασκώντας σωματική βία, τον έριξε στο έδαφος και επιβιβάστηκε σε όχημα που την περίμενε ο 26χρονος συνεργός της αποσπώντας το χρηματικό ποσό των 1025 ευρώ.
Άμεσα ενεργήθηκαν ευρείες αναζητήσεις από μεικτό κλιμάκιο αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τάξης Ακαρνανίας, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου και του Τμήματος Ασφαλείας Πρέβεζας, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό τους λίγες ώρες αργότερα και τη σύλληψή τους.
Στην κατοχή των δραστών βρέθηκε το χρηματικό πόσο των 118,7 ευρώ το οποίο αφού κατασχέθηκε, αποδόθηκε στον παθόντα, ενώ το όχημα που οι δράστες χρησιμοποίησαν για τη διάπραξη της ληστείας κατασχέθηκε.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.
Εντοπίστηκε φυτεία ναρκωτικών στην Ηλεία
Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί πατέρας και γιος
Κατασχεθήκαν πενήντα εννέα (51) δενδρύλλια κάνναβης
Στην κατοχή των δραστών βρέθηκε και ένα κλεμμένο κυνηγετικό όπλο
Συνελήφθησαν, χθες (18-7-2014) το μεσημέρι, στη Φρίξα Ηλείας, μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, δύο ημεδαποί άνδρες (πατέρας και γιός), ηλικίας 56 και 26 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για καλλιέργεια ναρκωτικών ουσιών (κάνναβη), παράνομη οπλοκατοχή και κλοπή.
Πιο συγκεκριμένα οι δράστες καλλιεργούσαν σε πλαγιά ελαιοπερίβολου ιδιοκτησίας τους, σαράντα εννέα (49) δενδρύλλια κάνναβης ύψους από 60 εκατοστά μέχρι 1,5 μέτρο περίπου, στα οποία παρείχαν κάλυψη με φυσική βλάστηση.
Για την καλλιέργεια των φυτών οι δράστες χρησιμοποιούσαν πλαστικό ποτιστικό σωλήνα με σταγονίδια, τον οποίο είχαν συνδεδεμένο με δύο πλαστικές δεξαμενές νερού χωρητικότητας τριών τόνων. Η άντληση του νερού γινόταν με βενζινομηχανή ποτίσματος η οποία βρέθηκε κρυμμένη σε βλάστηση κοντά στις δεξαμενές, ενώ το νερό μεταφερόταν σε αυτές από κοντινή πηγή.
Στο χώρο της φυτείας βρέθηκαν ακόμα δύο πλαστικά κυπελάκια φυτωρίου με ισάριθμα φυτά σε ανάπτυξη και δεκαοκτώ ξερά δενδρύλλια κάνναβης.
Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία των δραστών, παρουσία δικαστικού λειτουργού, οι Αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν δύο κυνηγετικά όπλα τα οποία κατείχαν παράνομα.
Από τον έλεγχο των στοιχείων των κυνηγητικών όπλων προέκυψε ότι, το ένα είχε κλαπεί πριν από δύο χρόνια από 68χρονο ημεδαπό στο Σαμικό Ηλείας.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας.
Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, ενώ τα δενδρύλλια εκριζώθηκαν.
Συνελήφθη 46χρονος για κατοχή λαθραίου καπνού στο Αίγιο
Κατασχέθηκαν 420 γραμμάρια λαθραίου καπνού
Συνελήφθη, προχθές (17-7-2014), το βράδυ, στα Διγελιώτικα Αιγιαλείας, από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 46 ετών σε βάρος του όποιου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή λαθραίου καπνού.
Πιο συγκεκριμένα σε έλεγχο που ενήργησαν οι αστυνομικοί, στον 46χρονο βρήκαν μία σακούλα με λαθραίο καπνό συνολικού βάρους 420 γραμμαρίων, την οποία και κατέσχεσαν.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αιγίου.