«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Το πανωγράψιμο ποτέ δεν πεθαίνει


Το πανωγράψιμο ποτέ δεν πεθαίνει
Τα μυστικά του Εθνικού Φακέλου της νέας ΚΑΠ αποκαλύπτονται με μια μικρή καθυστέρηση. Τον εμπνευστή και σεναριογράφο τους είναι αμφίβολο αν ποτέ τον ανακαλύψουμε...
Η συνέχεια ΕΔΩ
Ελαιόλαδο στα σχολεία: Ελλάδα ,Γαλλία,Ιταλία υπέρ
Τη διανομή ελαιολάδου στα σχολεία έχει ζητήσει εδώ και μήνες η Ισπανία από την Ε.Ε.και μέχρι τώρα οι μόνες χώρες που υποστηρίζουν το αίτημα της Ισπανίας είναι η Ελλάδα, η Γαλλία και η Ιταλία.

 
Επίσημη γεωργική οδηγία για Xylella fastidiosa
Μετά από καθυστέρηση 10 μηνών το Υπουργείο Γεωργίας της Ιταλίας εξέδωσε γεωργική οδηγία για την αντιμετώπιση  του επικίνδυνου βακτηρίου Xylella fastidiosa, που έπληξε ελαιοκαλλιέργειες στην Ιταλία.
Προβλέψεις για όλη τη Μεσόγειο
Σε μια περίοδο που οι εκτιμήσεις στην Ισπανία είναι διχασμένες και κυμαίνονται από 700.000 έως ένα εκατομμύριο τόνους ελαιολάδου, η παραγωγή των κύριων ελαιοπαραγωγών χωρών της Μεσογείου είναι επίσης αντικείμενο συζητήσεων.
 
6 Ευρώ / τόνος για τα μελη της ισπ. Διεπαγγελματικής 
Οι επιχειρήσεις- μέλη της ισπανικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Ελαιολάδου θα πρέπει υποχρεωτικά να καταβάλουν 6 ευρώ ανά τόνο ελαιολάδου που πωλούν κατά τη διάρκεια των επόμενων 5 ετών.
Τιμές διαφορετικών ταχυτήτων
Οι τιμές των ελαιολάδων ανεβαίνουν σε Ισπανία, διατηρούνται ψηλά σε Ιταλία και σταθερές σε Ελλάδα.Οι τιμές στην Ισπανία έχουν ανέβει για τα έξτρα σε 2,40 ευρώ/κιλό (από 2,0-2,10 πριν λίγο καιρό) και την "μποτίλια" σε 2,10-2,15 ευρώ/κιλό.
 
Τον Σεπτέμβριο η αλλαγή ονομασιών & ποιοτικών κατηγοριών στην Καλιφόρνια
Μέσα στον Σεπτέμβριο αναμένεται να ανακοινώσει η Καλιφόρνια  αλλαγές των ονομασιών και των ποιοτικών κατηγοριών των ελαιολάδων. 
Περισσότερα ΕΔΩ: www.olivenews.gr