«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Ενημέρωση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Συνάντηση Περιφερειαρχών με Υπουργό Εσωτερικών κ. Ντινόπουλο

 Η μεταφορά των μαθητών, το διατροφικό επίδομα, η μισθοδοσία των υπαλλήλων των Περιφερειών  καθώς και το ζήτημα της ενδοαυτοδιοικητικής κινητικότητας  κυριάρχησαν στην πρώτη συνάντηση που είχαν σήμερα οι Περιφερειάρχες με τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών.

Στη συνάντηση συμμετείχαν....

ο Υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος, ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ και Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, ο Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κων/νος Αγοραστός, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Περιφερειάρχης Δυτ. Μακεδονίας Γιώργος Δακής, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Αθανάσιος Γιακαλής, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Σπύρος Σπύρου

Ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ και Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός ευχήθηκε εκ μέρους όλων των Μελών του ΔΣ της ΕΝΠΕ καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που ανέλαβε η νέα ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών. Ο κ. Σγουρός έθεσε τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Περιφέρειες τόσο εξαιτίας των περικοπών άνω του 67% των ΚΑΠ κατά τα προηγούμενα χρόνια όσο και των νέων επιβαρύνσεων στη μεταφορά των Μαθητών και του Διατροφικού Επιδόματος που προκύπτουν από την εφαρμογή της ΚΥΑ.

Επισήμανε ότι αυτές οι αρμοδιότητες είναι μεταβιβαστικές, δηλαδή αποτελούν υποχρέωση του Κράτους το οποίο και πρέπει να καλύπτει το σύνολο των δαπανών και όχι να επιβαρύνονται οι προϋπολογισμοί των Περιφερειών.

Τόσο ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ όσο και οι Περιφερειάρχες που πήραν το λόγο εξέφρασαν την πλήρη αντίθεσή τους στην επιβάρυνση των προϋπολογισμών των Περιφερειών από 1-1-2015 με τη μισθοδοσία των υπαλλήλων και ζήτησαν να υπογραφεί νέα ΚΥΑ από τα συναρμόδια Υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών που θα προβλέπει τη διατήρηση του ισχύοντος καθεστώτος, συμπεριλαμβανομένων και των υπαλλήλων που μετατάσσονται στις Περιφέρειες.
Δράσεις για ανέργους από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Περιφερειακό Κ.Ε.Κ. Δια Βίου Μάθησης Π.Ε. Αχαΐας – Όλες οι λεπτομέρειες για τους ενδιαφερόμενους
Θέλοντας να συμβάλλει στην προσωρινή ανακούφιση των ανέργων αλλά και στην προσπάθεια για επανένταξή τους στην αγορά εργασίας, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με το Περιφερειακό Κ.Ε.Κ. Δια Βίου Μάθησης Π.Ε. Αχαΐας συμμετέχει σε τρεις δράσεις για ανέργους.
Πρόκειται για απόφαση που ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας κατά την τελευταία του συνεδρίαση και αφορά ανέργους δημοσιογράφους, φορτοεκφορτωτές και ανέργους ηλικίας έως 29 ετών.

1. Επιχορήγηση με επιταγές κατάρτισης (training voucher) άνεργων δημοσιογράφων με σκοπό την επανένταξή τους στην αγορά εργασίας στις 8 Περιφέρειες Σύγκλισης και στις 3 Περιφέρειες Σταδιακής Εξόδου.
- Δικαίωμα Συμμετοχής: Άνεργοι και Άνεργες Δημοσιογράφοι μέλη της ΕΣΗΕΑ, Ε.Σ.Η.Ε.ΠΗ.Ν. και άλλων ενώσεων. Κάτοχοι Επιταγής Κατάρτισης (voucher).
- Οι ωφελούμενοι που θα ολοκληρώσουν το πρόγραμμα κατάρτισης και θα λάβουν μέρος στις εξετάσεις δικαιούνται εκπαιδευτικό επίδομα συνολικής αξίας 1.500 €
- Το πρόγραμμα είναι διάρκειας 300 ωρών
- Το ΚΕΚ κατά την κατάρτιση διαθέτει στους καταρτιζόμενους δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό.
- Βεβαίωση παρακολούθησης προγράμματος κατάρτισης, Χορηγείται μετά  την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος.
- Εξετάσεις πιστοποίησης.
- Πιστοποιητικό πληροφορικής  «ΓΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΤΠΕ» Μετά  την επιτυχή ολοκλήρωση των εξετάσεων πιστοποίησης χορηγείται από τον φορέα πιστοποίησης. 
Περισσότερες λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα του προγράμματος: http://www.voucher.gov.gr

2. Επιταγή επαγγελματικής κατάρτισης φορτοεκφορτωτών ξηράς – λιμένος
- Δικαίωμα Συμμετοχής:  Απασχολούμενοι ως Φορτοεκφορτωτές, που έχουν ενταχθεί στο στο μητρώο Α , Β και οι εργαζόμενοι που πληρούν τις προϋποθέσεις εγγραφής τους στο μητρώο Β. Κάτοχοι Επιταγής Κατάρτισης (voucher).
- Οι ωφελούμενοι που θα ολοκληρώσουν το πρόγραμμα κατάρτισης , δικαιούνται εκπαιδευτικό επίδομα συνολικής αξίας 750 ευρώ.
- Το πρόγραμμα είναι διάρκειας 120 ωρών Θεωρία και 30 ώρες Πρακτικής Άσκησης.
- Το ΚΕΚ κατά την κατάρτιση διαθέτει στους καταρτιζόμενους δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό.
- Βεβαίωση παρακολούθησης προγράμματος κατάρτισης, χορηγείται Μετά  την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος.
Περισσότερες λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα του προγράμματος: http://www.voucher.gov.gr

3. Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για ανέργους νέους ηλικίας έως 29 ετών
- Δικαίωμα Συμμετοχής: Άνεργοι και Άνεργες Νέοι ηλικίας έως 29 ετών. Κάτοχοι Επιταγής Κατάρτισης (voucher).
- Οι ωφελούμενοι που θα ολοκληρώσουν το πρόγραμμα κατάρτισης  δικαιούνται εκπαιδευτικό επίδομα συνολικής αξίας 2.700 € για τους απόφοιτους ΑΕΙ ΤΕΙ και 2.400€ για απόφοιτους Υποχρεωτικής, Δευτεροβάθμιας και Μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
- Το πρόγραμμα είναι διάρκειας 80 ωρών Θεωρία και 500 ωρών Πρακτικής Άσκησης.
- Το ΚΕΚ κατά την κατάρτιση διαθέτει στους καταρτιζόμενους δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό.
- Βεβαίωση παρακολούθησης προγράμματος κατάρτισης, χορηγείται Μετά  την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος.
Περισσότερες λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα του προγράμματος: http://www.voucher.gov.gr


Τα προγράμματα θα υλοποιηθούν στις σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας και πληροφορικής που διαθέτει το Κ.Ε.Κ:

1. Κεντρική Δομή: Πάτρα Αυτοκράτορα Θεοδοσίου 2 - 10 ( 2 αίθουσες πληροφορικής)
Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2610 330252, 2610 330273
Fax: 2610 323336
Email: kek@pde.gov.gr
http://kek.pde.gov.gr
2.Δομή Αιγίου: Αίγιο Τέρμα Αναπαύσεως Εργατικές Κατοικίες
Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 26910 61493, 2610 343453
Fax: 26910 68090, 2610 323336
Email: neleaig@otenet.gr
http://kek.pde.gov.gr
3. Δομή Δυτικής Αχαϊας: Αγιοβλασίτικα Κ. Αχαΐας
Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 26930 23282, 2610 343453
Fax: 26930 23282, 2610 323336
Email: nelekek-ax@otenet.gr
http://kek.pde.gov.gr




Απ. Κατσιφάρας: Η προμήθεια του γραμμικού επιταχυντή δεν απεντάχθη από το ΕΣΠΑ, γιατί το έργο απλά ουδέποτε εντάχθηκε
«Το έργο της προμήθειας του γραμμικού επιταχυντή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου ουδέποτε εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ, οπότε δεν τίθεται και κανένα απολύτως θέμα απένταξης». Αυτό επισημαίνει σε επιστολή του προς τον διοικητή του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Παναγία η Βοήθεια» Χαράλαμπο Μπονάνο, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.
Στην επιστολή του η οποία κοινοποιείται και στον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Πελοποννήσου-Ιονίων Νήσων- Ηπείρου και Δυτ. Ελλάδας Παναγιώτη Κατσίβελα, ο Απ. Κατσιφάρας καλεί τον κ. Μπονάνο να δώσει, αν τα έχει, στη δημοσιότητα την πράξη ένταξης και τον αριθμό Πρωτοκόλλου αυτής.
Μάλιστα, για την πιστοποίηση των όσων υποστηρίζει ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας, παραπέμπει στο σύστημα διαχείρισης του ΕΣΠΑ, όπου είναι καταχωρημένα όλα τα ενταγμένα έργα της χώρας αλλά και όσα έχουν πάρει κωδικό ένταξης όχι μόνο της Περιφέρειας, στην ιστοσελίδα: www.anaptyxi.gov.gr.

Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:
«Αξιότιμε κύριε Διοικητά,
Θα ήθελα κατ’ αρχήν να σας ενημερώσω ότι ήδη έχει υποβληθεί ηλεκτρονικά το αίτημα για την κατ’ εξαίρεση σύμφωνη γνώμη για την υπογραφή της σύμβασης του μαγνητικού τομογράφου για το Π.Γ.Ν.Π.
Αναμένεται άμεσα η έγκριση.
Ωστόσο, πληροφορήθηκα κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μου στην Αθήνα, ότι σε δημόσια παρέμβασή σας, αναφέρατε ότι ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας απένταξε το έργο του γραμμικού επιταχυντή.
Θα ήθελα λοιπόν να σας διαβεβαιώσω προσωπικά αλλά να διαβεβαιώσω και τους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας ότι το συγκεκριμένο έργο ουδέποτε εντάχθηκε στο Πρόγραμμα της Δυτικής Ελλάδας. Για την πιστοποίηση των λόγων μου παραπέμπω στο σύστημα διαχείρισης του ΕΣΠΑ, όπου είναι καταχωρημένα όλα τα ενταγμένα έργα της χώρας αλλά και όσα έχουν πάρει κωδικό ένταξης όχι μόνο της Περιφέρειας, στην ιστοσελίδα: www.anaptyxi.gov.gr.
Στην περίπτωση που επιμένετε να μιλάτε για απένταξη, παρακαλούμε όπως δώσετε στη δημοσιότητα την πράξη ένταξης και τον αριθμό Πρωτοκόλλου αυτής. Γιατί για να υπάρχει απένταξη, προηγείται πράξη ένταξης.
Τέλος, θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα εξακολουθήσει να μάχεται για κάθε έργο που ανήκει στα γεωγραφικά της όρια, γιατί θεωρεί ότι τα έργα αυτά ανήκουν στους πολίτες της και θα μάχεται για την απόδοσή τους σε αυτούς. Στα εγκαίνια ας πηγαίνουν άλλοι».