«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου:H Πολιτεία κοντά στους πλημμυροπαθείς του δήμου Αργους-Μυκηνών

Μετά τη, χθεσινή, καταστροφική πλημμύρα στην περιοχή της Αργολίδας, που έπληξε, δριμύτατα, το δήμο Αργους-Μυκηνών και είχε σαν αποτέλεσμα το χαμό ενός συνανθρώπου μας και εκτεταμένες ζημιές σε δημόσιες υποδομές (δρόμους, δίκτυα), αλλά και σε ιδιωτικές περιουσίες των πολιτών, πραγματοποιήθηκε, σήμερα, λίγες ώρες, μετά τα ακραία αυτά καιρικά φαινόμενα, σύσκεψη, στο δημαρχείο της πόλης, υπό την προεδρία του...
Υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη και τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου Μανώλη Αγγελάκα, καθώς και του Δημάρχου Δημήτρη Καμπόσου. 



Στη σύσκεψη ανακοινώθηκαν οι διαδικασίες και ο τρόπος αποκατάστασης των πληγέντων καθώς και το ύψος των αποζημιώσεων. Τονίσθηκε, δε, ότι θα προχωρήσουν άμεσα, οι διαδικασίες για την οριοθέτηση της πληγείσας περιοχής, την κήρυξη αυτής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και την εκταμίευση του ποσού των 150.000 ευρώ για την κάλυψη των πρώτων αναγκών των πλημμυροπαθών.



Αποφασίσθηκε, δε και η ενεργοποίηση των αρμόδιων επιτροπών, τόσο για τη χορήγηση των επιδομάτων, δια μέσου των υπηρεσιών πρόνοιας του δήμου, όσο και για την πλήρη καταγραφή των ζημιών σε βιομηχανικές και βιοτεχνικές μονάδες, εμπορικά καταστήματα και αγροτικές εκμεταλεύσεις.



Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν, ακόμη, ο Υπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης, ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες.   



ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ – ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ & ΙΟΝΙΟΥ