«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Μπορεί η Ευρωπαϊκή Ένωση να γίνει η Ευρώπη των λαών;


Το ΚΚΕ απαντά καθαρά ότι η ΕΕ είναι η Ένωση του μονοπωλιακού κεφαλαίου και υπηρετεί την εκμετάλλευση των εργατών. Το ΚΚΕ παλεύει για την αποδέσμευση της Ελλάδας από την ΕΕ με μονομερή διαγραφή του χρέους και λαϊκή εξουσία.
Ο ΣΥΡΙΖΑ 3 μέρες πριν τις εκλογές ισχυρίζεται ότι δεν έχει ξεκαθαρίσει στο μυαλό του αν μπορεί να υπάρξει σοσιαλιστική Ελλάδα μέσα ή έξω από την ΕΕ, αλλά ζητά κυβερνητικές θέσεις. Αυτόν τον προβληματισμό έβαζε και το πανό τους στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στο Αγρίνιο...

Ίσως ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να μας πει ότι πρόκειται για δευτερεύον θέμα το μέσα ή έξω από την ΕΕ.
Για το ΚΚΕ είναι κεντρική πολιτική επιλογή που βρίσκεται σε άμεση σχέση με το στρατηγικό στόχο και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποδείξει πολλαπλώς την ευρωλαγνεία του. Βέβαια τώρα προσπαθεί να ψαρέψει «ψηφαλάκια» σε θολά νερά και προσπαθεί να κρύψει τις θέσεις του.
Αλήθεια με μια τέτοια πολιτική δύναμη που έχει αναγάγει τον πολιτικό τυχοδιωκτισμό σε επιστήμη μπορεί να προχωρήσει κάποιος όχι για συνεργασία, αλλά και για οποιαδήποτε συζήτηση; Άλλωστε όταν μιλάει για ενότητα της αριστεράς έχει αποδείξει το πως την εννοεί στο μαζικό κίνημα, στην τοπική διοίκηση όπου μαζί με τη σοσιαλδημοκρατία και τους νεοφιλελεύθερους προχωρά ενάντια στο ταξικό κίνημα και τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια.
Στην πραγματικότητα θέλουν την υποτιθέμενη ενότητα για να την εξαργυρώσουν όπως στην Ιταλία( Ντ’ Αλέμα), στη Γερμανία (Σρέντερ), ή στη Γαλλία. Δηλαδή επιδιώκουν εκλογικό ποσοστό που θα εναποθέσουν για άλλη μια φορά για διαχείριση του καπιταλιστικού συστήματος με ανταμοιβή κάποιες θέσεις και το λαό «γιουσοφάκι» στις ορέξεις της αστικής τάξης.
Το ΚΚΕ θέλει τους εργαζόμενους ενωμένους σαν τάξη, σε κοινό μέτωπο με τους μικρομεσαίους της πόλης και του χωριού για σύγκρουση με την αστική τάξη και την εξουσία της. Αυτή την πολιτική υπηρέτησε και υπηρετεί και δεν υπάρχει σημείο τομής με τον οπορτουνισμό.
Μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ είναι κατά του καπιταλιστικού συστήματος, είναι η ψήφος που δίνει δύναμη στο λαό, είναι η ψήφος που υπηρετεί την προοπτική ο λαός να έρθει στην εξουσία και να γίνει ο ιδιοκτήτης του πλούτου που παράγει.
Τώρα ψήφος στο ΚΚΕ, αύριο συμπόρευση στους ταξικούς αγώνες!

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ