«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Όργια νοθείας...στις επικείμενες φοιτητικές εκλογές

 ΟΡΓΙΟ ΝΟΘΕΙΑΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!
Από τώρα ετοιμάζει η κυβερνητική παράταξη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας, όργια νοθείας με στόχο να μεθοδεύσουν το αποτέλεσμα των εκλογών στο φοιτητικό σύλλογο του τμήματος ΔΕΑΠΤ,. Στις επικείμενες φοιτητικές εκλογές  στις 16 Μαΐου, η παράταξη του ΠΑΣΟΚ απαιτεί  τα λευκά ψηφοδέλτια να πάνε στην πρώτη δύναμη και να καταμετρηθούν για να βγάλουν αντιπροσώπους τόσο στη Συνέλευση καθηγητών και...
αντιπροσώπους για το Πανσπουδαστικό Συνέδριο της ΕΦΕΕ(!) που και με δική τους ευθύνη έχει να λειτουργήσει πάνω από 15 χρόνια!
Ακόμη και ο εκλογικός κανονισμός ΤΟΥΣ από το διαπαραταξιακό μάζεμα για την διεξαγωγή των εκλογών δεν το αναγνωρίζει. Βάζει το εξής: «τα λευκά καταμετρώνται στα έγκυρα. Η κατανομή των εδρών για τα ΔΣ, τα όργανα του τμήματος, για αντιπροσώπους στο πανσπουδαστικό συνέδριο θα διαμορφώνονται με το κριτήριο της ένταξης των λευκών στα έγκυρα ψηφοδέλτια. Στους συλλόγους θα ισχύσει η απλή αναλογική».
Δεν σταματούν όμως εκεί….
Απαιτούν να ψηφίσουν οι εγγεγραμμένοι στο σύλλογο και με ΠΑΣΟ. Κάτι που και πάλι δεν αναγνωρίζεται από τον εκλογικό κανονισμό τους.
Η ΠΑΣΠ με μεθοδευμένες κινήσεις επιδιώκει με κάθε τρόπο και οι φετινές φοιτητικές εκλογές να είναι μία από τα ίδια. Να μην χαρακτηρίζονται από υγιείς διαδικασίες και να μην παίρνει υπόψη όλα εκείνα τα οργανωτικοτεχνικά μέτρα που και οι ίδιοι έχουν υπογράψει και συμφωνούν σε κεντρικό επίπεδο.
Καλούμε όλους τους φοιτητές που είναι παιδιά εργατικών-λαϊκών οικογενειών να γυρίσουν την πλάτη  στην ΠΑΣΠ που για ακόμη μία χρονιά επιχειρεί να μεθοδεύσει και να αλλοιώσει το αποτέλεσμα των φοιτητικών εκλογών.
Καλούμε τους φοιτητές να κάνουν κριτήριο ψήφου την ίδια τους της ζωή, να αναλογιστούν ποιος ευθύνεται για όσα βιώνουν μέσα κι έξω από τα Πανεπιστήμια, να καταδικάσουν τις παρατάξεις του κεφαλαίου ΠΑΣΠ-ΔΑΠ μέσα στα ιδρύματα, να βγάλουν συμπεράσματα από τη στάση τους.
Στις 16 Μάη ισχυροποιούμε το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών
Ψηφίζουμε-στηρίζουμε ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ Κ.Σ.