«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Αξιοποίηση του δημοτικού χώρου πάρκινγκ στα Καλύβια Αγρινίου

 Ένας χώρος που βρίσκεται στο κέντρο του Δ.Δ. Καλυβίων και δίπλα στον Ι.Ν. Αγ. Νικολάου θα πρέπει επιτέλους να αποκτήσει τη μορφή και τη χρηστικότητα για την οποία προορίζεται.
Αναφερόμαστε στο δημοτικό πάρκινγκ το οποίο εδώ και πολύ καιρό «περιμένει» να εξευρεθεί χρηματοδότηση από τον Δήμο Αγρινίου για να  γίνουν τα απαραίτητα έργα ανάπλασης και να αξιοποιηθεί προς όφελος των κατοίκων και του χωριού.
Φορτηγά, γεωργικοί ελκυστήρες και αγροτικά μηχανήματα, σταθμεύουν «κατά το δοκούν»,  ενώ έχει παρατηρηθεί ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες, οικογένειες ρομά να καταλαμβάνουν τον χώρο με τα αγροτικά και τα φορτηγά τους, να παραμένουν για αρκετές ώρες και χωρίς να τηρούνται βασικοί κανόνες υγιεινής να δημιουργείται μια αποκρουστική εικόνα με ακαθαρσίες και σκουπίδια…

Η προσβασιμότητα και η σύνδεση του υπαίθριου πάρκινγκ με  κεντρικούς δρόμους του Δ.Δ. Καλυβίων, η τοποθέτηση προστατευτικών μπαρών, η διαγράμμιση και η χωροθέτηση των θέσεων στάθμευσης, ο φωτισμός του χώρου, η ανάδειξη του μικρού πάρκου πίσω από την εκκλησία  και η σύνδεσή του με την κεντρική πλατεία, κρίνονται ως άμεσης προτεραιότητας παρεμβάσεις που μπορούν να συμβάλλουν στην αισθητική και λειτουργική αξιοποίηση ενός σημαντικού χώρου που μπορεί να αλλάξει όψη και να αναβαθμιστεί!
Οι κάτοικοι της περιοχής διαμαρτύρονται για τα φαινόμενα υποβάθμισης που παρατηρούνται στο κέντρο του χωριού και περιμένουν από τους καθ΄ ύλην αρμόδιους να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την επίλυση αυτού του χρονίζοντος προβλήματος.   

Γ. Π.