Σε πρόσφατο έγγραφό του ο νομικός σύμβουλος, που απαντά σε σχετικό ερώτημα, αναφέρει πως η επίσχεση εργασίας στα δημόσια νοσοκομεία δεν...
μπορεί να πραγματοποιηθεί και είναι σχεδόν… αδιανόητη.
Ακόμη όμως και απλήρωτοι να μείνουν οι εργαζόμενοι είναι υποχρεωμένοι να εργάζονται ακόμη και δωρεάν ώστε να λειτουργούν κανονικά τα νοσοκομεία.
Ούτε λίγο ούτε πολύ αναφέρει ότι είναι παράνομο να μην εργάζονται οι υπάλληλοι των νοσοκομείων έστω και χωρίς αποδοχές, καθώς σημειώνει ότι «στο δημόσιο αν δεν καταβάλλονται χρήματα για την παρεχόμενη υπηρεσία, δεν μπορούμε να σταματήσουμε να την παρέχουμε».
Στο έγγραφο που έκανε ιδιαίτερη αίσθηση στους εργαζόμενους του ΕΣΥ, ο νομικός σύμβουλος της 2ης ΥΠΕ προχωρά και ένα βήμα παραπάνω προκαλώντας αν μη τι άλλο τα ειρωνικά χαμόγελα του προσωπικού του ΕΣΥ.
Αν οι γιατροί και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι του ΕΣΥ δεν πληρώνονται, το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να απαιτήσουν … δωρεάν σίτιση (!) στην τραπεζαρία του νοσοκομείου.
Λέει χαρακτηριστικά: «αν όμως δεν έχουμε τα προς το ζην, μπορούμε να απαιτήσουμε από το δημόσιο τη σίτιση μας»!!! Το είδα στα ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΔΡΩΜΕΝΑ!