«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 29 Μαΐου 2012

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ


 ΣΥΛΛΗΨΗ ΑΝΔΡΟΓΥΝΟΥ στο ΑΓΡΙΝΙΟ ΓΙΑ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΒΙΑ

Συνελήφθησαν σήμερα (28-05-2012) το πρωί, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, δύο ημεδαποί (ανδρόγυνο), σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί ενδοοικογενειακής βίας....


Ειδικότερα, σύμφωνα με καταγγελία Διευθυντή Ειδικού Δημοτικού Σχολείου στο Αγρίνιο, η ανήλικη κόρη των συλληφθέντων, που παρουσιάζει ήπια ψυχοκινητικά προβλήματα έφερε κατά την προσέλευση της στο σχολείο μώλωπες σε διάφορα σημεία του σώματός της.

Η ανήλικη μεταφέρθηκε με μέριμνα των αστυνομικών αρχών και συνοδευόμενη από την ψυχολόγο του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών για εξέταση.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου.

Τις έρευνες για το περιστατικό, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη, ενεργεί  η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγρινίου.


Εξιχνιάστηκαν τρεις κλοπές τροχοφόρων στο Μεσολόγγι

Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν
και δύο φορητοί ασύρματοι

Εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, τρεις κλοπές δικύκλων μοτοσικλετών που είχαν συμβεί τους τελευταίους τέσσερις μήνες στην Πάτρα και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών αδερφών ηλικίας 56 και 30 ετών για διάπραξη κλοπών και κατοχή φορητών ασυρμάτων.

Ειδικότερα οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορίες ενήργησαν έρευνα σε αποθήκη του 72χρονου πατέρα των δύο δραστών στο Αιτωλικό, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν :

  • Τρεις δίκυκλες μοτοσικλέτες οι οποίες είχαν αφαιρεθεί το τελευταίο τετράμηνο από την περιοχή των Πατρών.
  • Διάφορα πλαστικά εξαρτήματα που αντιστοιχούν σε δίκυκλες μοτοσικλέτες .
  • Δύο φορητοί ασύρματοι.

Τα δίκυκλα φυλάσσονται στο Τμήμα Ασφαλείας Μεσολογγίου προκειμένου να αποδοθούν στους παθόντες.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δύο ημεδαπών θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου.

 
Εξιχνιάσεις κλοπών στην Πάτρα

1.     Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, κλοπή που είχε συμβεί πριν ένα μήνα περίπου στην Πάτρα και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 24χρονης ημεδαπής και δύο ακόμα γυναικών συνεργών της, που αναζητούνται,  για διάπραξή κλοπής κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα την 12-4-2012 το μεσημέρι, στην Πάτρα, οι τρεις δράστιδες ενεργώντας από κοινού, εισήλθαν από ανασφάλιστη πόρτα σε διαμέρισμα τετάρτου ορόφου 42χρονής ημεδαπής και αφαίρεσαν κοσμήματα αξίας 5.000 ευρώ και το χρηματικό ποσό των 2.500 ευρώ.

Από την έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί προέκυψε ότι μία από τις δράστιδες της κλοπής είναι η 24χρονη.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος της θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πατρών.


2.     Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, διάρρηξη οικίας που είχε συμβεί πριν ένα μήνα περίπου, στα Ροΐτικα Πατρών και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος μίας 29χρονης ημεδαπής για διάπραξή κλοπής.

Ειδικότερα την 17-4-2012 το μεσημέρι, στα Ροΐτικα, η 29χρονη με χρήση κατσαβιδιού διέρρηξε την πόρτα οικίας 28χρονης ημεδαπής και αφαίρεσε μικρό χρηματικό ποσό και διάφορα είδη ένδυσης και υπόδησης.

Από την έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί προέκυψε ότι δράστιδα της κλοπής είναι η 29χρονη.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος της θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πατρών.

 
Συνελήφθη 64χρονος ημεδαπός στην Πάτρα, για οφειλές προς το Δημόσιο.
Εκκρεμούσαν σε βάρος του χρέη προς το δημόσιο πάνω από 1.150.000 ευρώ.
Συνελήφθη, σήμερα (28-5-2012) το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, 64χρονος ημεδαπός, για οφειλές προς το Δημόσιο.
Το ύψος των ατομικών οφειλών του 64χρονου, επιχειρηματία στο χώρο εμπορίας Βιομηχανικού εξοπλισμού, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 1.155.054,09 ευρώ.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.
Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 25 του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ.1 του Ν.3943/11 «Καταπολέμηση της φοροδιαφυγής».

 
1.   Συνελήφθησαν τέσσερις ημεδαπές στην Πάτρα
 για απόπειρα κλοπής

Συνελήφθησαν χθες (27-5-2012) το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς  της Άμεσης Δράσης Πατρών, τέσσερις ημεδαπές γυναίκες, ηλικίας 33, 16, 15 και 13 ετών, σε βάρος των οποίων και μιας ακόμα 28χρονης συνεργού τους, που αναζητείται, σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα διάπραξης κλοπής.

Ειδικότερα οι πέντε δράστιδες εισήλθαν, με σκοπό την κλοπή, σε οικία 68χρονης ημεδαπής στην Πάτρα, αλλά έγιναν αντιληπτές και συνελήφθησαν από αστυνομικούς που μετέβηκαν άμεσα στο σημείο.

Οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό της συνεργού τους συνεχίζονται.



2.   Συνελήφθη 28χρονος στην Ακράτα για διάρρηξη περιπτέρου

Συνελήφθη σήμερα (28-5-2012) πολύ νωρίς το πρωί, στην Ακράτα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ακράτας ένας αλλοδαπός υπήκοος Αλγερίας ηλικίας 28 ετών σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη κλοπής.

Ειδικότερα ο δράστης παραβίασε διέρρηξε ψυγείο περιπτέρου στην Ακράτα και αφαίρεσε 60 κουτάκια μπύρας.

Αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Ακράτας ενήργησαν έρευνες με αποτέλεσμα τον άμεσο εντοπισμό και τη σύλληψη του 28χρονου.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαβρύτων.


 
Συνελήφθη αλλοδαπός για διαρρήξεις οχημάτων στην Πάτρα

Συνελήφθη χθες (27-5-2012) πολύ νωρίς το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας αλλοδαπός υπήκοος Παλαιστίνης, ηλικίας 18 ετών, σε βάρος του οποίου και ενός σύνεργου του, που αναζητείται, σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη κλοπών κατ΄ εξακολούθηση.

Ειδικότερα οι δυο δράστες, ενεργώντας από κοινού, διέρρηξαν όχημα 63χρονου ημεδαπού στην Πάτρα και αφαίρεσαν δυο ζεύγη γυαλιών, ένα φακό, ένα ζεύγος κυάλια και το χρηματικό ποσό των 120 ευρώ.

Στη συνέχεια, επιχείρησαν να διαρρήξουν όχημα 32χρονου ημεδαπού, αλλά ήχησε ο συναγερμός και τράπηκαν σε φυγή.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών που έκαναν περιπολίες στη περιοχή, ενήργησαν άμεσες έρευνες με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 18χρονου.

Στη κατοχή του δράστη βρέθηκε ο φακός που μόλις είχε αφαιρέσει, ο οποίος αφού κατασχέθηκε αποδόθηκε στον παθόντα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών και κρατείται προκειμένου να απολογηθεί ενώπιον του κ. Ανακριτή Πατρών.

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΕΘΥΝΣΗΣ ΑΧΑΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΜΕΣΑ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σχετικά με σημερινά δημοσιεύματα σε ηλεκτρονικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που αφορούν τη παραμονή παράνομων μεταναστών στο παλιό εργοστάσιο του Λαδόπουλου ανακοινώνεται ότι:

Αστυνομικές δυνάμεις, σε συνεργασία με το Δήμο Πατρέων, σήμερα (28-5-2012) νωρίς το πρωί, ενήργησαν έρευνα στο χώρο του εργοστασίου χωρίς να εντοπιστούν σε αυτό, παράνομοι μετανάστες.

Από την Ελληνική Αστυνομία εκδηλώνονται καθημερινά στοχευμένες δράσεις, με σκοπό την πρόληψη έκνομων ενεργειών και την ασφάλεια των πολιτών.