«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Ανακοίνωση της Αστυνομίας για τα επεισόδια στην Πάτρα


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ανακοινώνεται ότι, τις απογευματινές ώρες χθες (22-05-2012), έξω από την κεντρική είσοδο του παλιού εργοστασίου της «Πειραϊκής Πατραϊκής», που βρίσκεται απέναντι από το λιμάνι της Πάτρας, είχαν προγραμματιστεί και πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις από κατοίκους της περιοχής, με τη συμμετοχή (350) περίπου ατόμων, κυρίως μελών της «Χρυσής Αυγής»...
 
Πλούσιο Φωτογραφικό υλικό – Δήλωση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη


Τα περισσότερα από τα άτομα που συμμετείχαν στις συγκεντρώσεις, επιτέθηκαν επανειλημμένως κατά των αστυνομικών δυνάμεων, που είχαν διατεθεί στο σημείο για λήψη μέτρων τάξης και επιχειρούσαν διαδοχικά να διασπάσουν τον αστυνομικό κλοιό, προκειμένου να εισέλθουν στις εγκαταστάσεις του κτιρίου.
 Οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν με ιδιαίτερη σφοδρότητα και βιαιότητα καθώς εκσφενδόνισαν κατά των αστυνομικών και των υπηρεσιακών οχημάτων μεγάλο όγκο από πέτρες, κροτίδες καθώς και αυτοσχέδιες εμπρηστικές κατασκευές, ενώ χρησιμοποίησαν ξύλα, στυλιάρια, λοστούς και άλλα αντικείμενα. Πολλά από τα άτομα είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με κράνη και κουκούλες.
 Από τις επιθέσεις τραυματίστηκαν οκτώ (8) αστυνομικοί, οι οποίοι διακομίσθηκαν σε Νοσοκομείο. Επιπλέον προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές σε ένα υπηρεσιακό λεωφορείο μεταφοράς προσωπικού, καθώς επίσης σε ένα περιπολικό και δύο υπηρεσιακές μοτοσικλέτες.

Σε όλες τις περιπτώσεις οι αστυνομικές δυνάμεις απώθησαν τα άτομα με τη χρήση των αναγκαίων μέσων.

Προσήχθησαν είκοσι δύο (22) άτομα, από τα οποία συνελήφθησαν μέχρι στιγμής πέντε (5), ενώ αναζητούνται και άλλα πρόσωπα που συμμετείχαν στις επιθέσεις κατά των αστυνομικών. 

Πάτρα, 23 Μαΐου 2012



Επεισόδια στην Πάτρα (συμπληρωματικό φωτογραφικό υλικό)









*** 
ΔΥΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΊΕΣ ΑΠΟ ΠΕΙΣΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΒΡΈΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ 
ΚΑΤΟΧΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΧΘΕΣΙΝΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

***
23-5-2012: Δήλωση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριου Οικονόμου με αφορμή τα επεισόδια στην Πάτρα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
Αθήνα, 23 Μαΐου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ελευθέριος Οικονόμου, με αφορμή τα γεγονότα που σημειώθηκαν στην Πάτρα προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Η πρόληψη και η αντιμετώπιση της εγκληματικότητας αποτελεί αυστηρά αρμοδιότητα της Αστυνομίας σε μια συντεταγμένη Πολιτεία, όπως η ελληνική.
Ας μην ξεχνάμε πως πίσω από τους αριθμούς της παράνομης μετανάστευσης υπάρχουν συνάνθρωποι μας και γι’ αυτό φαινόμενα αυτοδικίας, έλλειψης νηφαλιότητας και εκδήλωσης ακραίων και βίαιων συμπεριφορών δεν βοηθούν στην επίλυση των προβλημάτων.
Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να υποκαταστήσει την Ελληνική Αστυνομία».