«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Πολιτικό μνημόσυνο στη μνήμη των 120 εκτελεσθέντων στο Αγρίνιο

 Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ (Π.Ε.Α.Ε.Α.) και του ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ (Δ.Σ.Ε.)ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ,  
τιμώντας τη μνήμη των 117 εκτελεσθέντων στην Αγία Τριάδα τη Μεγάλη Παρασκευή του 1944  και των 3 κρεμασμένων στην Κεντρική Πλατεία Αγρινίου, από τους ταγματασφαλίτες - τσολιάδες και τους ντόπιους δοσίλογους συνεργάτες των Γερμανών, πραγματοποίησε ετήσιο πολιτικό μνημόσυνο τιμής και μνήμης:

 
Σήμερα ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΜΑΗ στις 9:30 το πρωί,
 στο «μνημείο των 120»,στην Αγία Τριάδα Αγρινίου.
1944 – 2012 : 68 Χρόνια μετά, εμπνεόμαστε-διδασκόμαστε-συνεχίζουμε!!!
«Οι ηρωικές παραδόσεις της Εθνικής Αντίστασης οδηγός στην αντιιμπεριαλιστική πάλη
για ανεξαρτησία, ειρήνη, λαϊκή εξουσία»    
 Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η διοργανώτρια αρχή…
 
Την εκδήλωση άνοιξε με ομιλία του ο πρόεδρος του παραρτήματος της  Π.Ε.Α.Ε.Α κύριος Θανάσης  Αλεξάκης.
Ο κύριος Θ. Αλεξάκης  Αναφέρθηκε επιγραμματικά στα ιστορικά γεγονότα της εποχής Κατοχή – Αντίσταση Απελευθέρωση και εκτενέστερα στη θυσία των 120 εκτελεσθέντων τη Μεγάλη Παρασκευή του 1944 στο Αγρίνιο, για να τονίσει με έμφαση τη νίκη των Λαών στον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο κατά του Φασισμού – Ναζισμού.
 Ο γνωστός Αντιστασιακός κύριος Θ. Αλεξάκης ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του: «…τα οράματα της εθνικής αντίστασης παραμένουν στόχοι πάλης του λαϊκού κινήματος..»Συνεχίζοντας είπε : « …Τα τελευταία χρόνια οξύνεται η επίθεση στην ιστορική αλήθεια και ο αντικομμουνισμός… Η ιστορική μνήμη είναι προίκα του λαού μας…». 
***
***
 

***

***


 Στο τέλος της ομιλίας του κύριου Αλεξάκη ειπώθηκε από τους παρευρισκομένους ομόφωνα και ηχηρά το σύνθημα : «Ε.Α.Μ-  ΕΛΑΣ. - Ε.Π.Ο.Ν  Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!».
 
Στη συνεχεία έγινε η ανάγνωση των ονομάτων των εκτελεσθέντων από τον Δημήτρη Δήμα.
  Η εκδήλωση έκλεισε με την κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των 120 εκτελεσθέντων από τις οικογένειες των θυμάτων

Τις αντιστασιακές οργανώσεις , την Π.Ε.Α.Ε.Α Αμφιλοχίας, την Π.Ε.Α.Ε.Α Αγρινίου, την Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας και το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος. 

Γεώργιος Π. Σαβελώνας