«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Εξαρθρώθηκε σπείρα που διέπραττε κλοπές στην Αιτωλοακαρνανία

 Εξιχνιάστηκαν έντεκα διαρρήξεις σε οικείες και καταστήματα της περιοχής

Συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί οι οποίοι εκποιούσαν τα κλοπιμαία σε κοσμηματοπωλεία της περιοχής.

Εξαρθρώθηκε, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, σπείρα που διέπραττε διαρρήξεις οικιών και καταστημάτων, το τελευταίο δίμηνο, στο Αγρίνιο και σε χωριά του Βάλτου και...
συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί άνδρες, ένας 26χρονος και δύο 20χρονοι, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη κλοπών κατ΄ επάγγελμά.
 
Για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται και δύο ημεδαποί χρυσοχόοι, ηλικίας 56 και 53 ετών, για το αδίκημα της αποδοχής και διάθεσης προϊόντος εγκλήματος.

Ειδικότερα από την εμπεριστατωμένη έρευνα που ενήργησαν οι Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, προέκυψε ότι οι τρεις ημεδαποί είχαν συγκροτήσει σπείρα, η οποία τους τελευταίους δύο μήνες, δρώντας με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, διέπραττε διαρρήξεις οικιών και καταστημάτων.
 
Από την έως τώρα αστυνομική έρευνα η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη έχουν εξιχνιαστεί έντεκα (11) συνολικά διαρρήξεις σε οικίες και καταστήματα, ενώ το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν οι δράστες ξεπερνά τις 20.000 ευρώ.

Στις οικίες των τριών συλληφθέντων ενεργήθηκαν έρευνες, παρουσία δικαστικού λειτουργού, όπου βρέθηκαν ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές που είχαν αφαιρέσει, ενώ στην κατοχή του 53χρονου χρυσοχόου βρέθηκε μέρος των αφαιρεθέντων κοσμημάτων.
Όλα τα κλοπιμαία που κατασχέθηκαν αποδόθηκαν στους παθόντες.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.