«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2024

Ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ για την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη στο νομό μας

Οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι έναν δρόμο έχουν αυτόν του οργανωμένου αγώνα!

Να δείξει το... φιλολαϊκό του προφίλ προσπάθησε ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, που εν μέσω της φιέστας που διοργανώθηκε για τα εγκαίνια ενός αναγκαίου για το λαό έργου του δρόμου Ακτίου – Αμβρακίας, επισκέφθηκε δήθεν για να ενημερωθεί για τα προβλήματα, το μπλόκο των αγωνιζόμενων βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων στη Βόνιτσα.

Λες και δεν ξέρει ο πρωθυπουργός τα προβλήματα, λες και δεν κυβερνά η ΝΔ τη χώρα τα τελευταία χρόνια, λες και δεν συνεχίζει την ίδια αντιλαϊκή πολιτική της ΚΑΠ της ΕΕ που ακολουθούσαν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ κ.α.,

ήρθε στην Αιτωλοακαρνανία, να πείσει τους βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφους που βρίσκονται ένα βήμα πριν την καταστροφή, ότι πρέπει να συμβιβαστούν με αυτό, προτάσσοντας τους μέτρα στα πλαίσια των συμφερόντων του κεφαλαίου και της ΕΕ!

Μια πολιτική που στα πλαίσια συνολικά της ΕΕ, που ακολουθούν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κ.α. βάζει περισσότερα εμπόδια στην επιβίωση των βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων, καθώς βασικό της κριτήριο είναι η απαρέγκλιτη ευθυγράμμιση της αγροτικής παραγωγής στις προτεραιότητες των μονοπωλίων της ΕΕ.

Είναι οι ίδιες πολιτικές της ΝΔ σήμερα, των ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ προηγούμενα που μία με το “καρότο” μία με το “μαστίγιο” οδηγούν τους αγρότες και κτηνοτρόφους στον αφανισμό τους.

Οι φτωχοί αγρότες και κτηνοτρόφοι και του νομού μας όμως έχουν πείρα, δεν τρώνε κουτόχορτο, ξέρουν ότι ήταν τα μέτρα που ακολουθούσαν “στα όρια του εφικτού” και οι προηγούμενες από τη ΝΔ κυβερνήσεις, που τους έφεραν σε πολύ πιο δύσκολη θέση σήμερα.

Γι’ αυτό απέφυγε ο κ. Μητσοτάκης να δώσει οποιαδήποτε ουσιαστική απάντηση στα δίκαια αιτήματά τους και στο νομό μας, μένοντας σε κούφια λόγια και όχι συγκεκριμένες δεσμεύσεις για κατώτερες εγγυημένες τιμές, μείωση του κόστους παραγωγής, αλλαγή του αναχρονιστικού κανονισμού του ΕΛΓΑ, καθώς και τα άλλα δίκαια αιτήματα της φτωχής και μεσαίας αγροτιάς.

Όσο για την τιμή του γάλατος που χρησιμοποίησε με θράσος για να δείξει ότι ανέβηκε, πάει πολύ να αποσιωπά ότι το κόστος παραγωγής για τους μικρούς κτηνοτρόφους εκτοξεύτηκε, αλλά και το γεγονός ότι κερδίζουν μόνο οι μεγαλέμποροι και βιομήχανοι των τροφίμων από τις απλησίαστες για τα λαϊκά στρώματα τιμές στο ράφι των σούπερ μάρκετ.

Οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι, οι εργαζόμενοι, ο λαός συνολικά και στο νομό μας, έναν δρόμο έχει. Αυτόν της οργάνωσης και συνέχισης του αγώνα τους, ενισχύοντας και στην Αιτωλοακαρνανία τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις, την Ομοσπονδία, τους Συλλόγους τους σε συμπόρευση με τους κομμουνιστές!

Στους δρόμους της διεκδίκησης, στα μπλόκα του αγώνα κρίνεται το δίκιο για τα εργατικά – λαϊκά στρώματα, αγώνας που τα αφορά άμεσα και αυτό καλούμε το λαό μας να κάνει και στο νομό, με κλιμάκωση, αποφασιστικότητα και μαζικοποίηση και τις επόμενες μέρες, αλλά και μπροστά στην απεργία της 28ης Φλεβάρη!

 

ΚΚΕ - Τομεακή Οργάνωση Αιτωλοακαρνανίας