«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2024

ΑΜΚΕ «Αγριωνίς Γαία»: Δωρεά βιβλίων του Αγρινιώτη Θ. Χήρα σε μαθητές Λυκείων του Αγρινίου

Μια ακόμη σημαντική και αξιέπαινη δράση της Α.Μ.Κ.Ε. «Αγριωνίς Γαία» Πολιτιστικών & Αθλητικών Συλλόγων Δήμου Αγρινίου πραγματοποιήθηκε με τη δωρεά βιβλίων του Αγρινιώτη Νεφρολόγου και συγγραφέα, Θεόδωρου Χρ. Χήρα, στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση και συγκεκριμένα σε μαθητές Γ΄ Λυκείου των σχολείων του Δήμου Αγρινίου.

Το βιβλίο με τίτλο «Της Δωρεάς τα Μυστήρια» περιλαμβάνει πέντε διηγήματα και πραγματεύεται ιατρικά θέματα της νεφρολογικής καθημερινότητας με στόχο να αποτελέσει έναν ύμνο για την μεταμόσχευση, τη ζωή και τη δωρεά οργάνων.

Να σημειωθεί ότι...

ο συγγραφέας κ. Θεόδωρος Χήρας γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Αγρίνιο ενώ σήμερα είναι ιατρός νεφρολόγος στο βαθμό του Διευθυντή ΕΣΥ στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Αττικής

Από την πλευρά της η πρόεδρος της Α.Μ.Κ.Ε. «Αγριωνίς Γαία» κα. Βίκυ Αγγέλη ευχαρίστησε θερμά τον κ.Χήρα για την προσφορά του αυτή ενώ παράλληλα είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί Λύκεια του Δήμου Αγρινίου και να συνομιλήσει δια ζώσης με μαθητές και καθηγητές.

Επιπροσθέτως η κα. Αγγέλη ζήτησε από τον κ.Χήρα να παρουσιάσει ο ίδιος προσωπικά στους μαθητές το θέμα της δωρεάς οργάνων σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Αγρίνιο την επόμενη εβδομάδα σε συνεργασία με την «Αγριωνίς Γαία»  με στόχο να επιτευχθεί μέσω ενημέρωσης, συζήτησης και ερωτήσεων η σε βάθος κατανόηση, από πλευράς των μαθητών, ενός τόσο σοβαρού ζητήματος ζωής και θανάτου.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως οι Πολιτιστικοί & Αθλητικοί Σύλλογοι που συμμετέχουν στην ΑΜΚΕ «Αγριωνίς Γαία» δίνουν μεγάλο βάρος σε δράσεις που βασίζονται στην προσφορά στον συνάνθρωπο και αναδεικνύουν τις αξίες της αλληλεγγύης, της φιλαλληλίας και του εθελοντισμού.

 Τέλος να σημειωθεί ότι η εν λόγω δράση πραγματοποιήθηκε με την συνεργασία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας.

 

Τα σχολεία του Δήμου Αγρινίου που έλαβαν τη δωρεά βιβλίων είναι τα ακόλουθα:

 

●3ο Γενικό Λύκειο Αγρινίου

●5ο Γενικό Λύκειο Αγρινίου

●2ο Γενικό Λύκειο Αγ. Ιωάννη Ριγανά

●Γενικό Λύκειο Γαβαλούς

● ΕΠΑΛ Παπαδάτες Μακρυνείας

●Γενικό Λύκειο Ματαράγκας

●Γενικό Λύκειο Παναιτωλίου

●Γενικό Λύκειο Παραβόλας

 

Α.Μ.Κ.Ε.“ΑΓΡΙΩΝΙΣ ΓΑΙΑ” ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ & ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ