«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2024

«ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ» Δείτε το βίντεο που προβλήθηκε στην εκδήλωση των Κλαδικών Οργανώσεων της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ (VIDEO)

Στην μεγάλη συγκέντρωση που διοργάνωσαν οι Κλαδικές Οργανώσεις της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ με τίτλο «Της φτώχειας την οργή κάνουμε αγώνα για την ανατροπή!», προβλήθηκε βίντεο με θέμα τις κινητοποιήσεις για τη ματαίωση πλειστηριασμών σπιτιών λαϊκών οικογενειών στην Αθήνα.

Ανάμεσα σε πλάνα από τις μαχητικές συγκεντρώσεις έξω από εταιρείες που διενεργούσαν ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, από μαζικές πορείες σε γειτονιές μετά από απόπειρες έξωσης βιοπαλαιστών και υπό τον ήχο συνθημάτων όπως «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» ή «Τα σπίτια του λαού τα σώζει ο λαός, παντού ξεσηκωμός», τον λόγο πήραν άνθρωποι που μπήκαν στο στόχαστρο των «κορακιών» ή κινδύνευσαν να μείνουν χωρίς νερό και ρεύμα έπειτα από εντολές διακοπής...

Η συνέχεια ΕΔΩ: www.902.gr

 
ΣΠΥΡΟΣ ΤΖΟΚΑΣ

Μια συγκέντρωση, ένα βίντεο και τόσες συγκινήσεις

 

  • Του Σπύρου Τζόκα, πανεπιστημιακού - συγγραφέα

«Της φτώχειας την οργή κάνουμε αγώνα για την ανατροπή!». Αυτό το κάλεσμα - σύνθημα αντήχησε δυνατά στη συγκέντρωση που διοργάνωσαν στο γήπεδο του Σπόρτιγκ οι Κλαδικές Οργανώσεις της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ τη Δευτέρα στις 5 του Φλεβάρη.

Η συγκέντρωση άνοιξε με ένα βίντεο γύρω από πλειστηριασμούς, διακοπές ρεύματος και την πάλη του κινήματος και των λαϊκών δυνάμεων για τα σπίτια του λαού και για τα δίκια του, ενώ οι «πρωταγωνιστές» του, οι άνθρωποι που μοιράστηκαν στο βίντεο την εμπειρία τους για την κρατική βία που υπέστησαν και για τα σωματεία και τους ανθρώπους του ΚΚΕ που βρέθηκαν στο πλευρό τους και τους στήριξαν, έδωσαν και οι ίδιοι το «παρών» στη συγκέντρωση.

Βλέποντας το βίντεο ανατρίχιασα, συγκινήθηκα, εμπνεύσθηκα και, κυρίως, αισθάνθηκα υπερήφανος που κινούμαι και εγώ στον πολιτικό χώρο αυτό...

Η συνέχεια ΕΔΩ: www.902.gr