«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

Δεν αλλάζει το πρόγραμμα του Αγώνα Δρόμου Θυσίας στο Αιτωλικό

 Ο Δήμος Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου ενημερώνει ότι ΟΥΔΕΜΙΑ αλλαγή έχει γίνει στον προγραμματισμό για τον Αγώνα Δρόμου Θυσίας που θα πραγματοποιηθεί ΚΑΝΟΝΙΚΑτο Σαββατοκύριακο 24-25 Φεβρουαρίου στο Αιτωλικό, τιμώντας την 198η επέτειο από τη Μάχη του Ντολμά...

 Παραπλανητικά email που εστάλησαν προς τους συμμετέχοντες αθλητές περί αλλαγής της ώρας του αγώνα από πρόσωπο το οποίο δεν έχει καμία σχέση με τον Δήμο ή τη διοργάνωση, αποτελούν κακόβουλη ενέργεια η οποία σκοπεύει στη δημιουργία σύγχυσης, ενώ επιπλέον ενδέχεται να παραβιάζει τη νομοθεσία περί προστασίας προσωπικών δεδομένων.

 Τον λόγο θα έχουν οι αρμόδιες αρχές.

 

***


Συνάντηση Αντιδημάρχου Πολιτισμού Δημήτρη Πετρόπουλου με εκπροσώπους συλλόγων


Σε κλίμα κατανόησης και συνεργασίας, συναντήθηκαν την Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2024, στο Δημαρχείο οι εκπρόσωποι των συλλόγων του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου με τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Μουσείων και Βιώσιμου Τουρισμού κ. Δημήτρη Πετρόπουλο και τον Τελετάρχη της πομπής των Εορτών Εξόδου κ. Ασημάκη Γιώτη.


 Ύστερα από γόνιμο κι εποικοδομητικό διάλογο συμφωνήθηκαν και συναποφασίστηκαν οι βασικοί άξονες εξορθολογισμού της πομπής των Βαΐων και επισημάνθηκε η μεγάλη σημασία των διορθωτικών αυτών κινήσεων, τόσο προς όφελος της μεγαλύτερης πομπής που λαμβάνει χώρα στην Ελλάδα, όσο και ως προς την προετοιμασία και αυτής του 2026.

 Ο Αντιδήμαρχος κ. Πετρόπουλος ευχαριστεί τους εκπροσώπους των συλλόγων για την σύμπνοια και την υποστήριξή τους.

 

***

Πρόσκληση σε ειδική τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ι.Π. Μεσολογγίου

 

Παρακαλούμε να προσέλθετε σε ειδική τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την 26η Φεβρουαρίου 2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18.00, που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Δημοτικό Κατάστημα, Σταυροπούλου 31, 2ος όροφος, Μεσολόγγι 30200), με ταυτόχρονη δυνατότητα τηλεδιάσκεψης,  σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρ. 67Α του Ν.3852/2010, περί Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής επί των κάτωθι ερωτημάτων:

 

1.         Τουρλίδα Μεσολογγίου: ποιες οι προθέσεις και ο σχεδιασμός του Δήμου για την αξιοποίηση του τουριστικού ακινήτου, δεδομένου ότι λήγει η 15ετης σύμβαση του επιχειρηματία που το μισθώνει από την ΕΤΑΔ (ερώτηση του  κ.Καρατζογιάννη Νικόλ. – Δημοτ. Σύμβουλος)

 

2.         MasterPlan Λιμανιού: σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι μελέτες, ποιος ο σχεδιασμός και ποιες οι προθέσεις σας  (ερώτηση της  καςΔασκαλή Όλγας – Δημοτ. Σύμβουλος)

 

3.         Ύδρευση – Νερό Αιτωλικού (ερώτηση του  κ.Κατσούλη Παναγ. – Δημοτ. Σύμβουλος)

 

4.         Λειτουργία βιολογικών καθαρισμών Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου (ερώτηση της  καςΠατρινού Βασιλ. – Δημοτ. Σύμβουλος)

 

5.         Κοιμητήριο Αγίου Θωμά (ερώτηση της  καςΤσαλαφούτα Ελ. – Πρόεδρος Δημ. Κοιν. Αγίου Θωμά)

 

6.         Ασφαλτόστρωση δρόμων εντός οικισμού (5000 m2 περίπου) για την καλύτερη και ασφαλέστερη διέλευση και μετακίνηση των κατοίκων από και προς τις οικίες τους και όχι μόνο των μόνιμων κατοίκων δεδομένου ότι από τους δρόμους αυτούς διέρχονται καθημερινά και οχήματα με προορισμό από και προς την διπλανή κοινότητα Ελληνικά του Δήμου Μεσολογγίου (ερώτηση του  κ.Φραγκούλη Νικ. – Πρόεδρος Δημ. Κοιν. Φραγκουλαίικων).

 

 

 

Η Προέδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

 

 

Γεωργία Φούντα

***