«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2024

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ


ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ

ΔΗΜΟΣΙΟΥ –Ι.Κ.Α. - OAEE  ΑΓΡΙΝΙΟΥ , ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ, ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ((ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ)- ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ- ΤΑΜΕΙΟ ΕΜΠΟΡΩΝ

Ελ. Βενιζέλου 13 ΑΓΡΙΝΙΟ ΤΗΛ : 26410 22325 -  FAX : 26410 46515 email : ekagrin@otenet.gr

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ

ΣΕ  ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ  ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΙΤΩΛΟΑΚAΡΝΑΝΙΚΗ ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ  ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 22 ΦΛΕΒΑΡΗ 2024

·       ΑΓΡΙΝΙΟ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ   ΩΡΑ 08:30 π.μ.

·       ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ 

·       ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ- ΑΣΤΑΚΟ- ΝΑΥΠΑΚΤΟ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΩΡΑ 10:30 π.μ.

 

Είμαστε ξανά στον δρόμο του αγώνα. Διεκδικούμε όλα μας τα αιτήματα, ό,τι με την βία οι κυβερνήσεις  μας έχουν αφαιρέσει, ό,τι με την δουλειά μας πληρώσαμε και δεν το χρωστάμε σε κανέναν.

Απαιτούμε...

τώρα να παρθούν μέτρα για την δημόσια υγεία-πρόνοια. Μέτρα ενάντια στην ακρίβεια. Εδώ και τώρα γενναίες αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις.

Διεκδικούμε άμεσες λύσεις στα προβλήματα της υγείας-πρόνοιας που η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο και απειλούν την ζωή μας από ένα σύστημα υγείας που σταθερά παραχωρείται και παραδίδεται στα νύχια των επιχειρηματικών ομίλων και γίνεται όλο και πιο ακριβό εμπόρευμα την στιγμή που πέρα των άλλων η ακρίβεια τσακίζει κόκκαλα.

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

 

· Δημόσιο, δωρεάν, καθολικό σύστημα Υγείας - Πρόνοιας, πλήρως χρηματοδοτούμενο από το κράτος .

·  Εξασφάλιση από το κράτος δωρεάν, πλήρους και απρόσκοπτης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και νοσηλείας σε όλους.

·  Πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση των Νοσοκομείων Αγρινίου και Μεσολογγίου, των Κέντρων Υγείας και των άλλων μονάδων Δημόσιας Υγείας του Νομού από τον κρατικό προϋπολογισμό.

·  Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, όλων των κλάδων και ειδικοτήτων, στα νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου, στα Κέντρα Υγείας και στις άλλες μονάδες Δημόσιας Υγείας του Νομού. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και επικουρικών.

·  Να μην κλείσει ή συγχωνευτεί κανένα Τμήμα, Κλινική, Νοσοκομείο, Κέντρο Υγείας. Να επαναλειτουργήσει πλήρως το Κέντρο Φυσικής  Ιατρικής  Αποκατάστασης  Αμφιλοχίας (ΚΕΦΙΑΠ)  που έκλεισε λόγω περικοπών.

·  Πλήρη στελέχωση του ΕΚΑΒ με μόνιμο προσωπικό, σύμφωνα με τις ανάγκες.

·  Αγροτικά ιατρεία στελεχωμένα και σε όλα τα χωριά.

·  Δημιουργία δημόσιων δομών και οίκων ευγηρίας για την τρίτη ηλικία σε όλες τις πόλεις του Νομού.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙΚΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΣΤΙΣ  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ  ΣΤΗΡΙΞΗΣ

ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ

Αγρίνιο 9 Φλεβάρη 2024

 

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

 

***

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ

ΔΗΜΟΣΙΟΥ –Ι.Κ.Α. - OAEE  ΑΓΡΙΝΙΟΥ , ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ, ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ((ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ)- ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ- ΤΑΜΕΙΟ ΕΜΠΟΡΩΝ

Ελ. Βενιζέλου 13 ΑΓΡΙΝΙΟ ΤΗΛ : 26410 22325 -  FAX : 26410 46515 email : ekagrin@otenet.gr

Πληροφορίες :  Γιώργος Δημητρουλής  ΤΗΛ. : 697 669 9822

 

Αγρίνιο 09- 02-2024

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

Τα Σωματεία της Συντονιστικής Επιτροπής  Αγώνα Αιτωλοακαρνανίας που συνεδρίασαν  την Παρασκευή 09-02-2024 στο Αγρίνιο στο Εργατικό Κέντρο χαιρετίζουν  τον δίκαιο αγώνα των αγροτών και απαιτούν  την ικανοποίηση των δίκαιων και κυρίως αναγκαίων για την επιβίωση τους αιτημάτων τους.

Η πολιτική των κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που κατακρεούργησαν τα δικαιώματα των συνταξιούχων που κατάντησαν τις συντάξεις επιδόματα πείνας,  είναι η ίδια που φτωχοποιεί την μεγάλη πλειοψηφία των αγροτών και ευθύνεται που τα αγροτικά προϊόντα φτάνουν πανάκριβα στο ράφι, την ίδια ώρα που οι φτωχοί αγρότες φτάνουν σε αδιέξοδα και εγκαταλείπουν τις καλλιέργειες τους και τις κτηνοτροφικές τους δραστηριότητες.

Η θετική εξέλιξη των αγώνων των αγροτών θα δημιουργήσει ευνοϊκές προϋποθέσεις για τους αγώνες που δίνουν τώρα οι Συνταξιουχικές Οργανώσεις.

Καλούμε τους συνταξιούχους του νομού να συμπαρασταθούν στο δίκαιο αγώνα των αγροτών.

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ