«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2024

Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΡΕΥΜΑ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ

Πράσινα - Πορτοκαλί – Κίτρινα – Μπλε

Και όμως δεν αναφερόμαστε σε καραβάκια του Αιγαίου όπως εκείνα που πρωτοτραγούδησε η Βίκυ Μοσχολιού περισσότερο από μισό αιώνα πίσω.

Αναφερόμαστε στην παλέτα των χρωμάτων που έχουν επιλέξει οι έμποροι ενέργειας, προκαλώντας ακόμα μεγαλύτερη σύγχυση στους καταναλωτές για την τιμή της κιλοβατώρας.

Χρωματικά τιμολόγια που εργαλειοποιούνται ήδη από το καρτέλ της ενέργειας για να αποπροσανατολίσουν τον καταναλωτή και να του πετάξουν το μπαλάκι της ευθύνης κάθε φορά που θα δυσανασχετεί με το ύψος του λογαριασμού που καλείται να πληρώσει...

-          Ε μα δεν έκανες έρευνα πριν επιλέξεις χρώμα; Θα ακουστεί να λέει ο υπάλληλος της μιας εταιρείας.

-          Ε μα έπρεπε να διαλέξεις άλλο χρώμα αυτό το μήνα, θα ακουστεί να λέει ο δεύτερος.

-          Μα καλά δεν είσαι εξοικειωμένος με συναρτήσεις και μαθηματικά; Θα πει ένας τρίτος. Χαρτί, στυλό, διαύγεια και 10, 20, 30 ελεύθερες ώρες το πολύ χρειάζεσαι το μήνα και θα κάνεις τη σωστή επιλογή.

Όχι για να πληρώσει φθηνά. Απλά να γλιτώσει τη συγκοπή με το άνοιγμα του λογαριασμού

Ας παραλείψουμε προς το παρόν το χρωματολόγιο που καλούμαστε μηνιαίως να επιλέξουμε και να προσπαθήσουμε να κάνουμε μια ανάλυση για το πως φθάσαμε εδώ.

Το ξεπούλημα της ΔΕΗ και η ιδιωτικοποίησή της άνοιξε την κερκόπορτα της αισχροκέρδειας στο ρεύμα.

Η είσοδος στο εμπόριο ενέργειας ντόπιων και ξένων παιχτών, με πρόσχημα την επιδίωξη της βέλτιστης και πιο συμφέρουσας επιλογής προς όφελος των καταναλωτών, έφερε τα ακριβώς αντίθετα (αναμενόμενα όμως) αποτελέσματα, με τις τιμές και τα υπερκέρδη των εμπόρων να τραβούν την ανηφόρα.

Ο έλεγχος των τιμών από μια πολύ μικρή ομάδα επιχειρηματιών και ο πληθωρισμός της απληστίας τους, σε συνδυασμό με  την εφαρμογή μιας ακραίας νεοφιλελεύθερης κυβερνητικής πολιτικής που αντί να παρεμβαίνει δραστικά προστατεύοντας τους πολλούς επιλέγει να τρέφει αυτή την απληστία, έχουν δημιουργήσει μια μαύρη τρύπα που καταβροχθίζει τα λαϊκά εισοδήματα.

Μια μαύρη τρύπα που δε χόρτασε από την καταλήστευση του κρατικού κουμπαρά. Τότε που η κυβέρνηση της Ν.Δ. αντί να επιβάλλει πλαφόν στην τιμή της κιλοβατώρας και περιορισμούς στις αναπροσαρμογές, στήριζε με τα εκατομμύρια των Ελλήνων φορολογούμενων την αισχροκέρδεια του καρτέλ.

Μια μαύρη τρύπα που με τις επιπτώσεις της σκιάζει ολόκληρη την ελληνική κοινωνία και κατανάλωση.

Και είναι βαθύ το σκοτάδι. Και είναι ακριβό το φως.

Και η επιλογή δεν μπορεί να είναι στο χρώμα του τιμολογίου.

Οφείλει και πρέπει να είναι στη μορφή αντίδρασης που θα ανατρέψει αυτή την ανυπόφορη για την πλειοψηφία κατάσταση.

Οργάνωση-Συσπείρωση-Συνοχή.

Και θα αποκατασταθεί το Δίκαιο

Και θα αλαφρύνει το σκοτάδι και θα φωτίσει ο δρόμος.

 

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Ε.Σ.Α.


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι μέλη του Συλλόγου,

Το Δ.Σ. σας ενημερώνει ότι την Τετάρτη στις 6 Μάρτη του 2024 θα πραγματοποιηθεί η ετήσια Τακτική Γενική μας Συνέλευση.

Το Δ.Σ. επίσης γνωστοποιεί και ενημερώνει ότι:

1)      Η Γενική Συνέλευση θα’ ναι - πέρα από απολογιστική - και εκλογική, θα εκλέξει εφορευτική επιτροπή και θα καθορίσει ημερομηνία εκλογών.

2)      Έγκαιρα και σύμφωνα με τις νόμιμες και καταστατικές πρόνοιες για την πρόσκληση, αυτή θα συνοδεύεται από ειδική έκδοση ΕΜΠΟΡΙΑΣ για όλα τα θέματα που θα κληθεί να συζητήσει, διαχειριστεί και αποφασίσει η Γενική μας Συνέλευση.

Επιθυμία και πρόθεση του Δ.Σ. είναι το τέλος των εργασιών της να αποτελέσει αφετηρία για την επανεκκίνηση του Συλλόγου, τον τερματισμό των διοικητικών κρίσεων και την αναγνώριση της οικονομικής και κοινωνικής συνεισφοράς μας.

Το Δ.Σ. προτείνει σε κάθε μέλος μέχρι και την 15η του Φλεβάρη αν το επιθυμεί να μας γνωστοποιήσει θέμα ή θέματα για να συμπεριληφθούν στην ειδική έκδοση (εννοείται βέβαια ότι αυτό μπορεί προφορικά να το κάνει και στη ΓενικήΣυνέλευση).

Συναδέλφισσα-συνάδελφε,

Η Γενική Συνέλευση είναι το ανώτατο όργανο λήψης αποφάσεων και Διοίκησης του Συλλόγου, όπου τα μέλη αποφασίζουν και τα Δ.Σ. υποχρεωτικά υλοποιούν και υπερασπίζονται.

Προγραμμάτισε να είσαι εκεί!

                                                                                                                  ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Ε.Σ.Α.