«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024

Βαγγέλης Τσούκας: Ο Πιερρακάκης «σέρνει» πάλι ΟΛΜΕ-ΔΟΕ στα δικαστήρια για την ατομική αξιολόγηση!

 Σε μια ακόμα απόδειξη του αδιεξόδου που βρίσκεται η ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ, σήμερα Τετάρτη 7/2, έσυρε την κηρυγμένη Απεργία Αποχή των ΔΟΕ ΟΛΜΕ από την ατομική αξιολόγηση στα δικαστήρια με στόχο να την κηρύξει παράνομη.  Όπως συνήθως προχωράει με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, στέλνοντας σήμερα το μεσημέρι αγωγή στις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, η οποία καλείται να εκδικαστεί αύριο!

   Το ΥΠΑΙΘΑ σε μια απονενοημένη προσπάθεια να ξεφύγει από το τέλμα, ενεργοποίησε τις προηγούμενες μέρες την Α2 φάση της αξιολόγησης και μετέτρεψε όλες/ους τους/τις διευθυντές/ντριες και προϊσταμένες/ους των σχολείων, σε αξιολογητές. Παράλληλα, σταδιακά επεκτείνει την αξιολόγηση σε όλες/όλους τους εκπαιδευτικούς, ακόμα και με αυτούς που έχουν 20-30 χρόνια υπηρεσία. 

   Σήμερα υπάρχουν πολλές διαρροές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στον ηλεκτρονικό τύπο ότι η αγωγή δεν θα εκδικαστεί λόγω της αποχής των δικηγόρων. Μετά από συνεχείς τηλεφωνικές επαφές που είχα με μέλη του ΔΣ της ΟΛΜΕ σας ενημερώνω υπεύθυνα ότι η αναβολή της δίκης  μπορεί να δοθεί μόνο όταν οι εναγόμενες (ΔΟΕ και ΟΛΜΕ) το αιτηθούν στην πρώτη δικάσιμο, όχι νωρίτερα. Αύριο λοιπόν που είναι η πρώτη δικάσιμος, η ΟΛΜΕ έχει δώσει εντολή στη δικηγόρο να αιτηθεί αναβολή, επικαλούμενη την αποχή των δικηγόρων. Είναι πιθανό να την πάρουμε και όντως να πάει η εκδίκαση για μετά τις 12/2 που λήγει η αποχή των δικηγόρων (η οποία μπορεί να ανανεωθεί και τότε να πάρουμε νέα αναβολή κοκ). 

   Όμως, το δικαστήριο έχει το δικαίωμα να προχωρήσει σε εκδίκαση παρά την αποχή, αν κρίνει το ζήτημα ως κατεπείγον. Το εξώδικο του υπουργείου τονίζει ακριβώς  αυτό,  το πόσο κατεπείγουσα είναι η υπόθεση... Αύριο το μεσημέρι θα μάθουμε αν θα δοθεί αναβολή.

Μετά το συλλαλητήριο το ΔΣ της ΟΛΜΕ έχει έκτακτη συνεδρίαση για να βγουν ανακοινώσεις .

 

ΟΧΙ στον αυταρχισμό της κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας!

 

Με εκτίμηση,

Βαγγέλης Τσούκας

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Β ΕΛΜΕ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ

ΑΙΡΕΤΟ ΜΕΛΟΣ ΠΥΣΔΕ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ

εκλεγμένος με την ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ