«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2024

Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας στην Διεθνή Έκθεση Βιολογικών προϊόντων «BIOFACH 2024» 13-16/2/2024 - Νυρεμβέργη.

 

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

                                                                                                Αγρίνιο,  1  Φεβρουαρίου  2024  

Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας στην Διεθνή Έκθεση Βιολογικών προϊόντων «BIOFACH 2024» 13-16/2/2024 – Νυρεμβέργη.

 Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, την Αγροδιατροφική Σύμπραξη ΠΔΕ και τα Επιμελητήρια Αχαΐας & Ηλείας συμμετέχει στην BIOFACH, στην κορυφαία εμπορική έκθεση βιολογικών τροφίμων που υλοποιείται κάθε χρόνο ανελλιπώς από το 1990...

Η BIOFACH καλύπτει κάθε τομέα Βιολογικών τροφίμων, παρέχοντας μια πλήρη εικόνα των τελευταίων καινοτομιών, προϊόντων και υπηρεσιών σε κάθε κομμάτι της αλυσίδας εφοδιασμού, έχοντας επιτυχή αναγνωσιμότητα πρόσβασης και δικτύωσης στην παγκόσμια αγορά.

Το βιολογικό προϊόν είναι κάτι περισσότερο από μια ετικέτα ή πιστοποίηση, είναι συνώνυμο της ποιότητας της υγείας  και της υπεύθυνης χρήσης των πόρων της φύσης. Η BIOFACH αποτελεί σημείο συνάντησης εκθετών, εμπόρων, αγοραστών που αντλούν το ίδιο ενδιαφέρον και πάθος για τα βιολογικά προϊόντα, αλληλοεπιδρούν και δημιουργούν  νέα επαγγελματικά μονοπάτια. 2.800 εκθέτες, 35.000 χιλιάδες εμπορικοί επισκέπτες, από 135 χώρες συμμετέχουν, παρακολουθούν, ενημερώνονται δημιουργώντας επιτυχημένα δίκτυα με καθαρό εξαγωγικό προσανατολισμό, αξιοποιώντας πλήρως τις επιχειρηματικές τους δυνατότητες.

 

Στην εν λόγω έκθεση, συμμετέχουν από την Αιτωλοακαρνανία οι κάτωθι επιχειρήσεις:

  • Οργάνωση παραγωγών του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αρχαία Ωλένεια Αιτ/νιας
  • Στυλιαράς Ιωάννης του Αθανάσιου - Stiliaras Honey.

 

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

***

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ

ΜΕΤΑΞΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΦΕΠΑΕ

ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ 2021-2027»

Στην υπογραφή Επιχειρησιακής Συμφωνίας για το Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2021-2027», προχώρησαν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης και ο Πρόεδρος του ΕΦΕΠΑΕ, Πλάτων Μαρλαφέκας την Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024, στα γραφεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα, παρουσία της Γενικής Διευθύντριας της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Υπεύθυνης Έργου του Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2021-2027», Μάγδας Πετροπούλου.

Με τη νέα επιχειρησιακή συμφωνία ανανεώνεται η συνεργασία με τον ΕΦΕΠΑΕ, Ενδιάμεσο Φορέα Δράσεων Κρατικών Ενισχύσεων, ως προς τη διαχείριση σημαντικών πόρων, οι οποίοι προέρχονται από το Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2021-2027» και θα διοχετευθούν στην τοπική επιχειρηματικότητα, μέσω προσκλήσεων που θα δημοσιευθούν το αμέσως επόμενο διάστημα.

Ο Πρόεδρος του ΕΦΕΠΑΕ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η εξαιρετική συνεργασία που ξεκίνησε με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την οικεία Διαχειριστική Αρχή στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020 και απέφερε σημαντικά αποτελέσματα, στηρίζοντας την τοπική επιχειρηματικότητα και οικονομία σε μία πολύ δυσχερή και απαιτητική περίοδο, θα συνεχιστεί και στην Προγραμματική Περίοδο 2021 – 2027. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την Προγραμματική Περίοδο 2014-2020 και στο πλαίσιο του ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας και του ΕΠΑνΕΚ, ο ΕΦΕΠΑΕ συνέβαλε, με τη συνεργασία της Περιφέρειας και του Υπουργείου, να ενισχυθούν με ευρωπαϊκούς πόρους 1 στις 3 επιχειρήσεις περίπου στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, επίδοση που πρώτη φορά επιτεύχθηκε.

«Παραμένουμε στο πλευρό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των επαγγελματιών του τόπου μας, που αποτελούν την ραχοκοκαλιά της τοπικής οικονομίας. Ήδη την προηγούμενη τετραετία διατέθηκαν συνολικά 190 εκ. ευρώ σε προγράμματα και δράσεις για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας που αφορούν σε 7.000 επιχειρήσεις της Αιτωλοακαρνανίας, της Αχαΐας και της Ηλείας που όχι μόνο κατάφεραν να διατηρήσουν τις θέσεις απασχόλησης, αλλά να δημιουργήσουν και νέες. Συνεχίζουμε με ταχύτητα γιατί στόχος μας είναι η αξιοποίηση του συνόλου των διαθέσιμων πόρων με το μέγιστο δυνατό όφελος για όλους» δήλωσε ο Περιφερειάρχης, Νεκτάριος Φαρμάκης.    

 ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ