«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2021

Ενημέρωση από το δήμο Αγρινίου

Μαγικός Ρεαλισμός” - Έκθεση Ζωγραφικής της Χριστίνας Σωτηροπούλου στη Παλαιά Δημοτική Αγορά Αγρινίου

Ο Δήμος Αγρινίου παρουσιάζει την Έκθεση Ζωγραφικής της Χριστίνας Σωτηροπούλου με τίτλο ''Μαγικός Ρεαλισμός''.

[Ο μαγικός ρεαλισμός, αρχικά ως όρος της ζωγραφικής είναι το λογοτεχνικό κίνημα που συνταιριάζει, εντάσσει αρμονικά το υπερφυσικό και το ανεξήγητο ως μέρος της πραγματικότητας. Η αποδοχή του μαγικού, του φανταστικού ως έγκυρο...

απαγκιστρώνει την καθημερινότητα από το λογικό και το λογικά εφαρμόσιμο ενώ το απίθανο και εκπληκτικό γίνεται μέρος της καθημερινής ζωής που κινείται ειρηνικά και ... ρεαλιστικά εκτός ορθολογισμού].

Στους πίνακες αναδεικνύονται η φαντασία, η δημιουργικότητα και ο αυθορμητισμός της παιδικής ηλικίας . Η ζωγράφος προσπαθεί να αναδείξει την αθωότητα μέσα από τα πειράγματα και τις σκανταλιές , τη διεύρυνση της φαντασίας μέσα από το βιβλίο και το παιχνίδι, την ανάληψη ευθυνών και ρόλων μέσα από τη μίμηση και την αναπαράσταση και τη δημιουργία μέσα από την καταστροφή. Η φαντασμαγορική και μυστήρια ατμόσφαιρα της παιδικής ηλικίας συμπεριλαμβάνει φανταστικά γεγονότα, μύθους και ήρωες με υπερφυσικά χαρίσματα που ζουν κι ενεργούν μέσα στην σύγχρονη κοινωνικο-πολιτική πραγματικότητα.
Στα έργα το φανταστικό διαπλέκεται με το ρεαλιστικό και ο θεατής καλείται μέσω της ενσυναίσθησης να ενστερνιστεί, να κατανοήσει και να θαυμάσει εκείνη την πραγματικότητα που ασυνείδητα απωθεί κατά την είσοδο στην ενηλικίωση και την εισαγωγή σε ένα πιο ‘’κατευθυνόμενο’’ περιβάλλον.


Τα εγκαίνια
θα πραγματοποιηθούν τη Κυριακή 17 Οκτωβρίου, ώρα 6:30 μ.μ. στην Παλαιά Δημοτική Αγορά Αγρινίου, στην αίθουσα της Γλυπτοθήκης.
Η έκθεση η οποία θα διαρκέσει έως και τις 7 Νοεμβρίου, θα είναι επισκέψιμη από σχολεία τις ακόλουθες Παρασκευές:  22/10, 29/10 και 5/11, από 9:00 πμ-13:00 και από ΚΔΑΠ κατόπιν συνεννόησης. Κατά την επίσκεψή τους τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να αποτυπώσουν τη δική τους φαντασία σε διαμορφωμένο καμβά που θα το τοποθετήσουν στη δική τους σχολική μονάδα.

Πληροφορίες στο τηλ. 6984758582

Κατά την διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν διάφορες παιδαγωγικές δράσεις.

Ώρες λειτουργίας, εκτός Παρασκευής 18:00-21:00

Σαββατοκύριακα 11:00-13:00 και 18:00-21:00

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ


Η Χριστίνα Σωτηροπούλου γεννήθηκε το 1985 στο Αγρίνιο Αιτωλοακαρνανίας και κατάγεται από την Κυπάρισσο. Σπούδασε αρχικά στο ΤΕΙ Ηπείρου (2000-‘04) στο τμήμα βρεφονηπιοκομίας και στη συνέχεια φοίτησε στο BORGIASFINEART στο Παλαιό Φάληρο ( 2016-2019), δίπλα σε καταξιωμένους εικαστικούς όπως ο Ιωάννης Βοργίας και η Ντανιέλα Σταματιάδη.

Το 2018 συμμετείχε σε δύο ομαδικές εκθέσεις στην Αθήνα, στον “Εικαστικό Κύκλο Sianti” και στην ArgoGalery.

Το 2020 με αφορμή την διπλωματική εργασία δημιούργησε την ζωγραφική  συλλογή  “Μαγικός Ρεαλισμός” όπου συνδύασε τις ακαδημαϊκές γνώσεις της ζωγραφικής με το επάγγελμα της παιδαγωγού έχοντας ως σημείο αναφοράς την ψυχοσωματική ανάπτυξη των παιδιών κατά την σχολική και προσχολική ηλικία.

Ο “Μαγικός Ρεαλισμός” παρουσιάστηκε στο Πολιτιστικό κέντρο Παλαιού Φαλήρου τον Φλεβάρη του 2020.

 

                                       ***

Παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος του Γιάννη Καλπούζου  με τίτλο: ραγιάς


Μέρες και Νύχτες 1821

 

Ο Δήμος Αγρινίου,

το Βιβλιοπωλείο ΒΙΒΛΙΟΤΡΟΠΙΟ και οι εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ

συνδιοργανώνουν την παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος

του Γιάννη Καλπούζου  με τίτλο :

ραγιάς

Μέρες και Νύχτες 1821

στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου, (Κτίριο πρώην  τράπεζας Ελλάδος), την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021 στις 19:00.

 

Είσοδος μόνο σε εμβολιασμένους και νοσήσαντες.

 

***

Πάρε μέρος στις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Αγρινίου

 

Ο Δήμος Αγρινίου  προγραμματίζει, και φέτος,  ένα πλούσιο πρόγραμμα Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων με τη συμμετοχή  καλλιτεχνών, συλλόγων, φορέων και εθελοντών της πόλης μας.

 

Ενόψει της προετοιμασίας, η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αγρινίου, απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε όλους όσους ενδιαφέρονται να συμμετέχουν ενεργά στις  χριστουγεννιάτικες δράσεις, οι οποίες φέτος λόγω των ειδικών συνθηκών της πανδημίας θα πραγματοποιηθούν σε ανοιχτούς χώρους και σύμφωνα πάντα με την τήρηση των μέτρων κατά της COVID – 19.

 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο: 2641360614 (κ. Μπαλάσκα Χριστίνα)  ή στο email: politismos@agrinio.gr.

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ ΤΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

 

15/11/2021

 

 

 

                                                                  Η  ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

                                                                                                 ΚΑΙ

                                                                                     ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΕΔΑ

 

                                                                                 ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΊΟΥ

 

***

Εγκαίνια νέου κτιρίου του Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά

 

Την Δευτέρα 18 Οκτωβρίου στις 6.30 μ.μ. ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου θα εγκαινιάσει το νέο κτίριο του Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά.

 

Το νέο κτίριο της  δομής είναι στον παράδρομο της Ε.Ο Αγρινίου-Ιωαννίνων (Πρώην Μηχανολογικό).

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ