«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ


ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Συνάδελφοι,

Μετά την επιτυχία της απεργίας στις 11/10 και τη μεγάλη συμμετοχή του κλάδου στα συλλαλητήρια και στην περιοχή μας, οι παρατάξεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού πάλεψαν ώστε να «μαζευτούν» οι αντιδράσεις και οι κινητοποιήσεις των εκπ/κών κόντρα στην αξιολόγηση. Συστηματικά καλλιέργησαν το φόβο ως προς τις δικαστικές αποφάσεις κι ετοιμάζονταν για την επόμενη μέρα.

Και σε κεντρικό  (ΟΛΜΕ) και σε τοπικό επίπεδο (Β ΕΛΜΕ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ) οι δυνάμεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού χέρι-χέρι καταψήφισαν τη συνέχιση της απεργίας – αποχής...

            Η ΔΑΚΕ έπαιξε ξεκάθαρα τον κυβερνητικό της ρόλο, σαμποτάροντας οποιαδήποτε αγωνιστική πρωτοβουλία. Καλλιέργησε το φόβο, μίλησε για την «καλή αξιολόγηση» που πρέπει να αντιπροτείνει ο κλάδος προσπαθώντας να κρύψει τη συμφωνία της με την κυβερνητική πολιτική. Λειτούργησε ως «πέμπτη φάλαγγα» στον κλάδο.

Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΣΥΡΙΖΑ) τα δίπλωσε προτείνοντας και ψηφίζοντας να σταματήσει η απεργία – αποχή. Καλλιέργησε το φόβο στους συν/φους, υπερτόνισε τα «όρια» του κινήματος , δήλωσε υπέρμαχη της «εσωτερικής» αλλά πολέμια της «εξωτερικής» αξιολόγησης και κάλεσε τον κλάδο να τα μαζέψει , αφού «έδωσε τη μάχη με αξιοπρέπεια, αλλά δεν πρέπει τώρα να οδηγηθεί στην αυτοκτονία».

Υποταγή λοιπόν στη νομιμότητα μέχρι να αλλάξει η κυβέρνηση και να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ ! Τόση Αριστερά πια!!!

ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!

Κοινή τους συνισταμένη το νέο αυτόνομο, κατηγοριοποιημένο σχολείο, το σχολείο που θα αναζητά πόρους για τη λειτουργία του και θα καλεί τους γονείς να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, θα κλείνει τρύπες κάνοντας το υπάρχον εκπ/κό προσωπικό λάστιχο, θα προσαρμοστεί βίαια στην εκμάθηση δεξιοτήτων…

Αυτό το σχολείο οραματίζονται . Γι αυτό και χτίζουν ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ!!

Συνάδελφοι

Ο αγώνας δε σταματάει εδώ .

Μετά την απαράδεκτη πολιτική απόφαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ ως Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπ/κων ξεκαθαρίζουμε ότι δε σταματάμε, δεν κάνουμε βήμα πίσω, δεν αποδεχόμαστε τα σχέδια και τις διαδικασίες του Υπουργείου. Η μάχη ενάντια στον αντιδραστικό νόμο της κυβέρνησης θα συνεχιστεί με όλες τις μορφές και όλα τα μέσα .

            Το προηγούμενο διάστημα αποδείχθηκε ότι μόνο ο μαζικός, οργανωμένος, δίκαιος αγώνας μπορεί να συγκρουστεί με την αντιλαϊκή πολιτική. Ο νόμος Χατζηδάκη πρακτικά απαγορεύει την απεργία στο Δημόσιο και μόνο με γραμμή σύγκρουσης κι απειθαρχίας μπορεί το κίνημα να παίξει το ρόλο του.

Δεν ξεπουλάμε τον αγώνα χιλιάδων εκπ/κων, δεν καλλιεργούμε αυταπάτες για κυβερνητική εναλλαγή, δεν γινόμαστε ουρά του κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Έχουμε πείρα ως κίνημα:

  • όπως οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο άφησαν ανενεργό τον νόμο Βερναρδάκη για την αξιολόγηση…
  • όπως καταργήσαμε την τιμωρητική τροπολογία της Γεροβασίλη του ΣΥΡΙΖΑ (και την επανέφερε η Κεραμέως)…
  • όπως αφήσαμε στα χαρτιά τις απεργοκτόνες διατάξεις των νόμων Αχτσιόγλου – Βρούτση…
  • όπως σπάσαμε στην πράξη τον νόμο για τις διαδηλώσεις…
  • όπως εκατοντάδες φορές στο παρελθόν έτσι και τώρα……

ΟΙ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ

                                  

 

Β ΕΛΜΕ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ

Αγρίνιο, 17.10.2021