«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021

Ενημέρωση από το δήμο Αγρινίου

Εγκαίνια νέου κτιρίου Κέντρου Κοινότητας

 Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου  εγκαινίασε το νέο κτίριο του Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας  κ. Κοσμά.

Το νέο κτίριο βρίσκεται στον παράδρομο της  Ε.ΟΑγρινίου-Ιωαννίνων (πρώην Μηχανολογικό)και  λειτουργεί  παράλληλα με τις υπηρεσίες που ήδη στεγάζονται στην οδό Γληνού Δημητρίου 1.

Tο Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά εντάσσεται στο “Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδας 2014-2020” και...

ουσιαστικά  αποτελεί το συνδετικό κρίκο με τις υπόλοιπες κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Αγρινίου.

Η συγκεκριμένη δομή  έχει ως αρμοδιότητα  το συντονισμό και την υλοποίηση δράσεων κοινωνικής πολιτικής με σκοπό την κάλυψη των αναγκών ευπαθών κοινωνικών ομάδων.Παράλληλα ενδυναμώνει την προώθηση στην απασχόληση.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου με το δεύτερο κτίριο δίνεται η δυνατότητα εξυπηρέτησης ακόμη περισσότερων πολιτών : «Μαζί με τους δημότες συνεχίζουμε την προσπάθεια μας  για μια κοινωνία αλληλεγγύης. Ενισχύουμε ακόμη περισσότερο τις κοινωνικές δομές του Αγρινίου και καλύπτουμε τα κενά.Σήμερα εγκαινιάζουμε έναν μεγαλύτερο χώρο, πιο λειτουργικό, ο οποίος  καλύπτει περισσότερες ανάγκες. Θέλω να ευχαριστήσω τον Αντιδήμαρχο Κώστα Καλαντζή και όλους τους εργαζόμενους στη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας για τη συνολική προσπάθεια» .

Παρόντες στα εγκαίνια ο πρόεδρος του ΔΣ Ιωάννης Φαρμάκης, οι Αντιδήμαρχοι Κ. Καλαντζής , Β.Φωτάκης και Μ.Παπαγεωργίου , η πρ.της Κοινότητας Αγρινίου Φ.Βλάχου , δημοτικοί σύμβουλοι και υπηρεσιακά στελέχη.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

***


Διαδικασία υποβολής αιτήσεων πλημμυροπαθών στον Δήμο Αγρινίου

 

 
Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας & Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου ανακοινώνει ότι:

Οι δημότες των οποίων οι οικίες  επλήγησαν από τις πρόσφατες  πλημμύρες θα πρέπει να  απευθύνονται στη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας & Δημόσιας Υγείας, για να υποβάλλουν αίτημα καταγραφής για τις ζημιές σε κύρια κατοικία και οικοσκευές.  

 Οι αιτήσεις και τα υπόλοιπα δικαιολογητικά θα κατατίθενται στην ηλεκτρονική διεύθυνση pronoia@agrinio.gr  ή με  ραντεβού στα γραφεία της Διεύθυνσης στην Ε.Ο. Αγρινίου –Αντίρριου 1, κατόπιν επικοινωνίας στα τηλέφωνα 26413-63401, 26413-63404, 26413-63412 και 26413-63400,  από 9:00 π.μ. έως  13:00 μ.μ. για διάστημα ενός μήνα από την ημερομηνία του συμβάντος.

 

 Επισυνάπτονται :

1.      Έντυπο Αίτησης.

2.      Υπεύθυνη δήλωση

3.      Δικαιολογητικά


 

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ & ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ


***

Παρουσίαση του βιβλίου

του Καθηγητή – Συγγραφέα κ.Χρήστου Γερ. Σιάσου

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΕΣ ΠΟΥ ΕΠΕΣΑΝ ΤΟ 1821

 

Ο Δήμος Αγρινίου

διοργανώνει την παρουσίαση του βιβλίου

του Καθηγητή – Συγγραφέα κ.Χρήστου Γερ. Σιάσου

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΕΣ ΠΟΥ ΕΠΕΣΑΝ ΤΟ 1821

το Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021, στις 19:00 στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, Παπαστράτου 53, Αγρίνιο

Με τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων.

θα απευθύνει χαιρετισμό ο Δήμαρχος Αγρινίου κ.Γεώργιος Παπαναστασίου.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν : Σπύρος Παπαθανασίου :Θεολόγος, πρώην Διευθυντής Β/θμιας Εκπαίδευσης Νομού Αιτ/νίας.

Απόστολος Βετσόπουλος :Διδάκτωρ Ιστορίας, Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Φιλολόγων (πρώην Σχολικός Σύμβουλος).

Την παρουσίαση θα συντονίσει η Δέσποινα Γεωργιάδη – Αλεξοπούλου, Θεολόγος Καθηγήτρια με Μάστερ στις επιστήμες της Αγωγής, Διευθύντρια Παπαστρατείου Γυμνασίου Αγρινίου.

 ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ