«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021

Λαϊκή Συσπείρωση Καινούργιου - Ενημέρωση

Δελτίο τύπου Λαϊκής Συσπείρωσης Καινούργιου

Στο ίδιο έργο θεατές. Περιμέναμε έντονα καιρικά φαινόμενα. Περιμέναμε και πιθανά πλημμυρικά φαινόμενα. Κάποια στιγμή θα έρχονταν. Η φύση κάνει τον κύκλο της, άλλοτε πιο ήπια, άλλοτε με έντονο και ακραίο τρόπο. Δεν μπορούμε να την εμποδίσουμε. Μπορούμε όμως να πάρουμε τα μέτρα μας. Να προστατεύσουμε το λαό από τα καιρικά φαινόμενα. Σήμερα η επιστήμη, η τεχνολογία παρέχουν όλες τις δυνατότητες, ώστε να ελαχιστοποιήσουμε ή και να μηδενίσουμε τις συνέπειες των καιρικών φαινομένων. Αυτό απαιτεί πολιτική βούληση ιεράρχηση στις προτεραιότητες έργων, από την κυβέρνηση και τους τοπικούς φορείς, περιφέρεια, δήμους...


   Αν ανατρέξει κανείς πίσω, σπανίως ή ποτέ δεν έγινε κάποιο έργο αντιπλημμυρικής προστασίας ούτε τα στοιχειώδη δεν κάνουν. Ακόμη και τα ελάχιστα έργα που γίνονται, γίνονται με μεγάλες καθυστερήσεις και τεράστιες κακοτεχνίες, χαρακτηριστικό είναι το τελευταίο αντιπλημμυρικό έργο στο χωριό που αφού καθυστέρησε για χρόνια, παραδόθηκε πρόσφατα με κακοτεχνία και τελικά οι συγχωριανοί μας που μένουν εκεί πλημμύρισαν.  Με τις πλημμύρες όπως και τις φωτιές ασχολούνται μόνο όταν ξεσπάσουν ή αφού κοπάσουν για να μαζέψουν ότι απέμεινε.

  Οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης και στην Περιφέρεια και στους δήμους, επανειλημμένα έχουν βάλει το θέμα των μέτρων πρόληψης και της κατασκευής έργων αντιπλημμυρικής προστασίας. Στο Δήμο βάζουμε συνεχώς το θέμα της αντιπλημμυρικής προστασίας έχουμε γίνει "γραφικοί" στο Δημοτικό Συμβούλιο.

  Απαιτούμε την άμεση αποκατάσταση των ζημιών που έχουν προκληθεί, μετά τη χθεσινή νεροποντή, σε μεγάλο τμήμα του χωριού. Επίσης, απαιτούμε πλήρη αποζημίωση για όλες τις καταστροφές σε σπίτια, περιουσιακά στοιχεία των συγχωριανών, καθώς και έργα αντιπλημμυρικής προστασίας. Να διατεθούν και τα ανάλογα κονδύλια όχι από την τσέπη των ιθυνόντων αλλά από αυτά που ήδη πληρώνει καθημερινά ο λαός, με την κάθε είδους φοροληστεία. Όμως εδώ είναι το πρόβλημα. Αν η τοπική διοίκηση είναι αθώα, τότε να καταγγείλει τις κυβερνητικές επιλογές- πολιτικές! Αλλά, ούτε πολιτική βούληση υπάρχει, ούτε χρήματα δίνονται από το κράτος. Τα δίνει για επιδοτήσεις στο κεφάλαιο και για στρατιωτικές δαπάνες που παραγγέλνει το ΝΑΤΟ. Βλέπετε, στα μέτρα των κυβερνώντων δεν χωράνε οι γέφυρες που έχουν ανάγκη οι συγχωριανοί μας. Αισχρά, ισχυρίζονται ότι το πρόβλημα είναι τοπικό, και όχι πολιτικό όπως είναι στην πραγματικότητα! Δεν αυξήθηκαν τα τοπικά προβλήματα, σε τόσες χιλιάδες καμένα και πλημμυρισμένα χωριά, στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, λόγω της κλιματικής αλλαγής, αλλά η πολιτική των κυβερνήσεων μας νουθετεί να πλημμυρίζουμε ή και να καιγόμαστε γιατί η προστασία του λαού κοστίζει!

 

    Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι                                         Οι Τοπικοί Σύμβουλοι

    Καρναβιάς Ιωάννης                                                   Ζαρκάδας  Θεόδωρος

    Παπανικολάου Τιμολέων                                          Φλώρος Νικόλαος