«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2021

Ενημέρωση από το δήμο Αγρινίου

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου τίμησε σε ειδική εκδήλωση τον Αγρινιώτη δρομέα Φώτη Ζησιμόπουλο, νικητή  του 39ου «Σπάρταθλον».

 Τον Φώτη Ζησιμόπουλο συνόδευσαν συνάδελφοι του, αστυνομικοί της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙΑΣ) και της Τροχαίας Αγρινίου.

Στην πλατεία Δημοκρατίας υποδέχθηκετον αθλητή μέσα σε χειροκροτήματαο Δήμαρχος Αγρινίου  Γιώργος Παπαναστασίου:

«Το Αγρίνιο υψώνει τείχη υπερηφάνειας και υποδέχεται έναν σπουδαίο Αγρινιώτη. Φώτη, πέρασες στην ιστορία ενός μοναδικού αγώνα.Από τους πρόποδες της Ακρόπολης, στο άγαλμα του Λεωνίδα στη Σπάρτη, σε μια διαδρομή που περιγράφεται ως η πιο δύσκολη στον κόσμο.Έτρεξες σε  δύσβατα μονοπάτια,στο πυκνό σκοτάδι, σε μια  αναμέτρηση με τα όρια σου, σε μια πρόκληση με την ανθρώπινη αντοχή.Και τα κατάφερες. Το όνομα σου πέρασε με χρυσά γράμματα στην ιστορία του 39ου «Σπάρταθλον».Στα χνάρια του Φειδιππίδη, πέτυχες μια θριαμβευτική νίκη. Με μια εκπληκτική απόδοση, που συγκλόνισε  τους συναθλητές σου και ξεσήκωσε το κοινό, επέδειξες  ψυχή και τόλμη. Ένας δικός μας δρομέας,ένα Αγρινιώτης  θεματοφύλακας υψηλών ιδανικών.Ένας ένστολος που τιμά το Αστυνομικό  Σώμα. Ας γίνει η επιτυχία σου κληρονομιά για όλα αυτά τα παιδιά που σήμερα σε χειροκροτούν και διδάσκονται από τον άθλο σου».

 

Συγχαρητήρια έδωσε  ο Αστυνομικός Διευθυντής Ακαρνανίας Δ.Γαλαζούλαςο οποίος εξήρε την προσωπικότητα του Φ.Ζησιμόπουλου αναγνωρίζοντας παράλληλα  την υπηρεσιακή του πληρότητα.

 

Στην  ιστορική αξία του Αγώνα αναφέρθηκε ο Αντιδήμαρχος Χρήστος Ζαρκαβέλης σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Σύμφωνα με τον Ηρόδοτο, ο Φειδιππίδης έφτασε στη Σπάρτη μια ημέρα από την αναχώρηση του από την Αθήνα, το μήνα Σεπτέμβριο. Στο φετινό αγώνα συμμετείχε  ένα δικό μας παιδί, ο Φώτης Ζησιμόπουλος, ο οποίος κατάφερε να κάνει το αδύνατο δυνατό. Το όνειρο, πραγματικότητα. Όχι μόνο κέρδισε αλλά έκανε και έναν φανταστικό χρόνο κατεβαίνοντας τις 22 ώρες».

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο κ. Διονύσης Μπαρμπαρούτσης ενώ τιμές απέδωσε η Φιλαρμονική του Δήμου Αγρινίου.

Παρόντες ο Αντιδήμαρχος Μίμης Σκορδόπουλος ,οι δημοτικοί σύμβουλοι Ν. Θεοδωρόπουλος,Π.Καψάλης, ΛΆραχωβίτης, Γ.Καραμητσόπουλος και η πρόεδρος της κοινότητας Αγρινίου Φωτεινή Βλάχου.

 

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

***

Συνεδρίαση Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου του Δήμου Αγρινίου

 

Σε συντονισμό υπηρεσιών και φορέων  για τη λήψη των αναγκαίων μέτρων πρόληψης και αντιμετώπισηςκινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων, προχώρησετο Συντονιστικό Τοπικό‘Όργανο  του Δήμου Αγρινίου.

Παρουσία  του Δημάρχου Αγρινίου, του Αντιδημάρχου Σωτήρη Κολοβού,του Υποδιευθυντή Αστ. Δ/νσης Αιτωλίας Κ. Κακούση,  του Υποδιοικητή Τμ. Αγρινίου   Δ. Λαμπράκη, του Διοικητή  ΠΥ Αγρινίου Ι.Χασάνη, του δημοτικού συμβούλου Ν. Θεοδωρόπουλου, προέδρων  Κοινοτήτων, Φορέων και Συλλόγων καθώς και υπηρεσιακών στελεχών  του Δήμου Αγρινίου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο Γιώργος Παπαναστασίου αναφέρθηκε στην ανάγκη συντονισμού  των υπηρεσιών για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων : «Η  σωστή κατανομή των ρόλων στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και του τομέα ευθύνης είναι το πρωταρχικό μέλημα. Οι Υπηρεσίες του Δήμου  είναι σε ετοιμότητα ώστε να λειτουργήσουν αποτελεσματικά».

 

Ο Αντιδήμαρχος Αγρινίου Σωτήρης Κολοβός ευχαρίστησε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για τη συνεργασία κατά την αντιπυρική περίοδο:«Ευχαριστώ προσωπικά  όλους τους  εμπλεκόμενους για την καλή συνεργασία καθόλη την διάρκεια του καλοκαιριού. Ήταν δύσκολη περίοδος καταφέραμε όμως  να ανταπεξέλθουμε στα προβλήματα. Προσβλέπουμε στη συνέχιση της καλής συνεργασίας με όλους τους φορείς».

 

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

***

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

   ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Ν.Π.Δ.Δ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

(ΚΟΙ.Π.Α.)

ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

 

 

 

 

 

 

Αγρίνιο,  1/10/2021

 

 

 

 

 

Ταχ. Δ/νση:

Δ. Μακρή 11

Ταχ. Κώδικας:

30131 – ΑΓΡΙΝΙΟ

Πληροφορίες:

Ντρατσέλου Παναγιώτα

Τηλέφωνα:

26410 39794

Αριθ. Fax:    

26410 39799                 

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Παγκόσμια Ημέρα 3ης Ηλικίας 

 

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ από το 1990 καθιερώθηκε η 1η Οκτωβρίου ως Παγκόσμια ημέρα για την Τρίτη Ηλικία.  Τη γενιά της προσφοράς, τη γενιά της γνώσης και τη γενιά των εμπειριών που έχει μεγάλη συμμετοχή στην κοινωνική και

οικονομική ζωή κάθε τόπου με απόλυτη δοτικότητα και αγάπη στις επόμενες γενιές (παιδιά-εγγόνια) , αλλά και πολλά προβλήματα.

        Το Ν.Π.Δ.Δ. ΚΟΙ.ΠΑ Δ. Αγρινίου ευχαριστεί όλους για τη συμμετοχή τους στις Κοινωνικές και Πολιτιστικές δράσεις της Τοπικής Κοινωνίας μέσω των δομών μας ΚΑΠΗ –ΚΗΦΗ-Β.Σ.Σ και υποσχόμαστε ότι θα εξακολουθήσουμε να είμαστε δίπλα τους και μαζί θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για μια τρίτη ηλικία χωρίς αποκλεισμούς παρέχοντας την δυνατότητα ν’ απολαμβάνουν περισσότερα από την ζωή  όσο μεγαλώνουν , γιατί η Τρίτη ηλικία :

  • Αξίζει τον βαθύτατο σεβασμό όλων μας, στην προσωπικότητα και την αξιοπρέπεια του καθενός ξεχωριστά.
  • Αξίζουν την αμέριστη βοήθειά μας σε ότι χρειάζονται.
  • Αξίζουν γιατί είναι μαχητές ακόμη και σε αυτή την ηλικία.
  • Αξίζουν την αγάπη όλων μας, γιατί αυτοί μας την μετέδωσαν.

Είναι οι γονείς μας, είναι οι παππούδες μας και εμείς είμαστε υπερήφανοι για αυτούς και χαρούμενοι που μπορούμε να είμαστε κοντά τους.

 

 

 

Ο Πρόεδρος και τα Μέλη  Δ.Σ του ΚΟΙ.ΠΑ

 

Η Διοίκηση ,οι εργαζόμενοι των δομών Β.Σ.Σ- ΚΑΠΗ-ΚΗΦΗ

***