«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2021

Ενημέρωση από το δήμο Αγρινίου

 
Παρουσίαση του βιβλίου του Κωνσταντίνου Γεωργίου, με τίτλο: «Σε πρώτο πληθυντικό»

 «Σε πρώτο πληθυντικό»

Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε στην παρουσίαση του βιβλίου του Κωνσταντίνου Γεωργίου, με τίτλο: «Σε πρώτο πληθυντικό» που διοργάνωσε ο Δήμος Αγρινίου  και...

οι εκδόσεις Ιωλκός την Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021, στο Veggera caferestaurant (πρώην Δημοτικό Καφενείο).


Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Μαρία Παπαγεωργίου
στο χαιρετισμό της, τόνισε ότι : «Πιστεύω πως σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς έχουμε ανάγκη την ευαισθησία των ποιητών και των λογοτεχνών προκειμένου να φεύγουμε από τη ζοφερή πραγματικότητα την οποία βιώνουμε. Μάλιστα έχουμε ανάγκη ποιητές σαν τον κ.Γεωργίου, δομικά στοιχεία του έργου του οποίου αποτελούν η ευγένεια και η ευαισθησία του».

Η κ. Γεωργία Λαϊνά Καψάλα, Φιλόλογος λόγω της προσωπικής σχέσης από την παιδική του ηλικία αναφέρθηκε σε προσωπικά βιώματα με τον  ποιητή και τόνισε ότι από τα μαθητικά του χρόνια είχε διαγνώσει το ταλέντο του  στην ποίηση.

Η κ. Χρυσούλα Σπυρέλη, Ποιήτρια, Διδάκτωρ Λογοτεχνίας, τόνισε ότι ο ποιητής έχει μελετήσει πολύ καλά τις λέξεις που χρησιμοποιεί και επίσης αφομοίωσε το έργο πολλών μεγάλων ελλήνων ποιητών και το ενέταξε στο έργο του δημιουργικά και παρουσίασε μια πρωτότυπη σύνθεση. Κύριο επίσης χαρακτηριστικό του είναι ότι γράφει  ποίηση όχι μόνο για τον εαυτό του αλλά και για τους άλλους.

 

Τέλος ο κ. Απόστολος  Βετσόπουλος, Διδάκτωρ Ιστορίας, Συντονιστής Εκπ/κού Έργου Φιλολόγων( τέως Σχολικός Σύμβουλος) ανέλυσε κάποια ποιήματα της συλλογής και τόνισε ότι κύριο χαρακτηριστικό του ποιητή είναι ότι συνθέτει   ένα καθάριο ποιητικό λόγο αντανακλώντας ποικίλα βιώματα, συναισθήματα και σκέψεις από τη ζωή και τον κοινωνικό του περίγυρο.

Με ζωντανό και ζεστό τρόπο λόγω της προσωπικής σχέσης με τον ποιητή αλλά και με χιούμορ και πηγαία δεξιοτεχνία κατηύθυνε και οργάνωσε την παρουσίαση η κ. Αργυρούλα Ίσκου, Φιλόλογος (τέως Διευθύντρια Γενικού Λυκείου).

 

Στην παρουσίαση του βιβλίου παραβρέθηκε και ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ.Γεώργιος Βαρεμένος.

 

Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αγρινίου

 

***


ΔΡΑΣΗ ΑΚΤΙΝΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ

Κοντά στους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων σε  Όχθια, Ρίγανη και Παντάνασσα βρέθηκαν τα μέλη της Ακτίνας Εθελοντισμού  του Δήμου Αγρινίου.

Οι εθελοντές της Ακτίνας, συνεχίζοντας τη δράση τους, μοίρασαν στους μικρούς μαθητές σχολικά είδη όπως τετράδια, μολύβια, στυλό, μπλοκ ζωγραφικής  αλλά και  μπάλες ποδοσφαίρου, μάσκες και αντισηπτικά.

«Ο εθελοντισμός, για όλους εμάς στην Ακτίνα, είναι πηγή δύναμης και παράγοντας που μας καθιστά ενεργούς πολίτες. Η χαρά που εισπράξαμε από την επίσκεψη μας στα σχολεία ξεπέρασε τις  προσδοκίες μας. Η ανάγκη να βρεθούμε κοντά σε περισσότερους συμπολίτες μας είναι κυρίαρχο συναίσθημα που μας εμψυχώνει να συνεχίσουμε τη δραστηριότητα  μας», ανέφερε σχετικά η  κ. Βούλα Γουργολίτσα – Αρτίκου,  υπεύθυνη της Ακτίνας Εθελοντισμού.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

***

ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ

 Στην τελική ευθεία βρίσκεται η ολοκλήρωση του έργου της ανάπλασης της Αγίας Βαρβάραςμε την τοποθέτηση δικτύου ηλεκτροφωτισμού με φώτα led σύγχρονης τεχνολογίας και μειωμένης κατανάλωσης ρεύματος.

Η συγκεκριμένη παρέμβαση συμπληρώνει το μεγάλο έργο της ανάπλασης της Αγίας Βαρβάρας,  όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου ο οποίος επέβλεψε το έργο  με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Ευθύμιο Γρίβα:

«Ολοκληρώνουμε την αναβάθμιση στην Αγία Βαρβάρα με τον εκσυγχρονισμό των  υποδομών, την  ανακατασκευή της οδού Αγίας Βαρβάρας, των πεζοδρομίων σε όλο το μήκος της οδού καθώς καιτην ανάπλαση της πλατείας.  Με παρεμβάσεις  υψηλών προδιαγραφών συνεχίζουμε ακούραστα την προσπάθειά μας για να αποδίδουμε στους πολίτες σημαντικά έργα».

 Οι παρεμβάσεις εντάσσονται στο έργο «Διαμόρφωση  Κοινόχρηστων Χώρων  Σχεδίου Πόλης»   2.800.000,00 Ευρώ  από το Ε.Π.  "Δυτική Ελλάδα 2014 – 2020 για την υλοποίηση της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης.

 ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ