«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή 8 Μαρτίου 2020

Σε σύσκεψη της ΚΟΒ Ξηρομέρου του ΚΚΕ, στον Αστακό, μίλησε Ο Νίκος Παπαναστάσης

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΝΑΤΟ-ΕΕ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΤΗΝ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ, ΑΛΛΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ

        Σε σύσκεψη της ΚΟΒ Ξηρομέρου του ΚΚΕ, στον Αστακό, μίλησε Ο Νίκος Παπαναστάσης, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, με θέμα «Οι εξελίξεις στο προσφυγικό, η πολιτική της ΕΕ & της κυβέρνησης. Οι θέσεις του ΚΚΕ».

        Οι τελευταίες εξελίξεις δείχνουν ότι: «Αν δεν υπάρξει τώρα αμφισβήτηση και σύγκρουση με τον Κανονισμό του Δουβλίνου και τις συμφωνίες ΕΕ – Τουρκίας, κανένα μέτρο καταστολής, καμία υποκριτική φωνή ευαισθησίας και συμπαράστασης από αξιωματούχους της ΕΕ, αλλά και κανένα κυβερνητικό ευχολόγιο για δήθεν αλληλεγγύη από την ΕΕ, δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει την όξυνση του προβλήματος» ανέφερε...

        Εχθρός του ελληνικού λαού: «είναι η πολιτική που απ’ τη μια στηρίζει τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους αυξάνοντας τα κύματα των προσφύγων και απ’ την άλλη μετατρέπει την Ελλάδα σε χώρα – φυλακή για να προστατεύεται το “φρούριο” της ΕΕ» επεσήμανε.
       
        Η λύση βρίσκετε στις θέσεις και απαιτήσεις του ΚΚΕ: «Στη κατάργηση των κανονισμών του Δουβλίνου και της κοινής δήλωσης ΕΕ – Τουρκίας, η οποία έτσι κι αλλιώς είναι ατελέσφορη και έχει καταστεί ανενεργή. Στο να κλείσουν όλα τα hot spots στα νησιά του Αιγαίου και να μη δημιουργηθούν νέα, ούτε κλειστά, ούτε ανοιχτά. Να απεγκλωβιστούν άμεσα από τα νησιά και με γρήγορες διαδικασίες να πάνε στις χώρες προορισμού τους. Αμέσως τώρα η ΕΕ και ο ΟΗΕ να οργανώσουν διαδικασίες υποβολής αιτήσεων ασύλου μέσα στην Τουρκία και στα σύνορα με την Ελλάδα και στα σύνορα με την Συρία και απευθείας μετακίνηση στις χώρες προορισμού τους. Αυτό το μέτρο μπορεί να στηρίξει το δικαίωμα των προσφύγων σε προστασία, με βάση τις διεθνείς συμβάσεις. Όπως επίσης να σταματήσει τώρα κάθε συμμετοχή, στήριξη και εμπλοκή στις ενέργειες και τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, που στηρίζουν την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία, τις επεμβάσεις στη Λιβύη, διαιωνίζοντας τον πόλεμο και τις καταστροφές», είπε κλείνοντας.
ΚΚΕ - Τομεακή Οργάνωση Αιτωλοακαρνανίας