«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 14 Μαρτίου 2020

Ενημέρωση από το δήμο Αγρινίου

ΜΕΤΡΑ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Με απόφαση του Δημάρχου Αγρινίου Γιώργου Παπαναστασίου θα μείνουν κλειστές οι παιδικές χαρές, το Κολυμβητήριο, η αίθουσα μυϊκής ενδυνάμωσης και το κλειστό γυμναστήριο  στο ΔΑΚ καθώς επίσης καιτο κλειστό γυμναστήριο του σταδίου στην Αερογέφυρα στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων που λαμβάνονται για την προστασία της δημόσιας υγείας. 
Από την Δευτέρα 16 Μαρτίου ενεργοποιείται ο μηχανισμός της ΚΟΙΠΑ για την εξυπηρέτηση των ευάλωτων συμπολιτών μας...

Από τις 7.00 π.μ έως  τις 10.00 μ.μ. θα λειτουργεί τηλεφωνικό κέντρο όπου θα  υποδέχεται αιτήματα πολιτών που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.
Όπως εξήγησε ο Δήμαρχος Αγρινίου το κέντρο  θα λειτουργεί  όλη την διάρκεια της εβδομάδαςκαθώς και ταΣαββατοκύριακα:«Μένουμε σπίτι, που είναι το πιο αποτελεσματικό μέτρο για την μετάδοση του κορωνοϊού. Περιορίζουμε όλοι  τις μετακινήσεις μας μειώνοντας τις πιθανότητες εξάπλωσης της νόσου.
Ως Δημοτική Αρχή είμαστε στο πλευρό των ηλικιωμένων και των ΑΜΕΑ αυτήν την κρίσιμη περίοδο.Αναλάβαμε πρωτοβουλία,  και με τη βοήθεια όλων των εργαζομένων στις δομές Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Αγρινίου,  γινόμαστε  μια αλυσίδα  αγάπης για όλους εκείνους οι οποίοι  έχουν ανάγκη στήριξης και για όσο διάστημα χρειαστεί».
Τα τηλ. επικοινωνίας είναι : 26410 -39793, 39794.

 ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
***

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας

Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου ενημερώνει τους δικαιούχους ότι:
Σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ Α’ 55/11.3.2020) «Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού COVID-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του», παρατείνεται:
·         Για ένα (1) μήνα η ισχύς των εγκριτικών αποφάσεων του «Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (ΚΕΑ)», η οποία έληξε τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους
·         Για ένα (1) μήνα η ισχύς των εγκριτικών αποφάσεων του «Επιδόματος Στέγασης» έως και 30/4/2020 η οποία έληξε τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους
·         Για τρεις (3) μήνες η δυνατότητα υποβολής αίτησης χορήγησης «Επιδόματος Γέννησης», από 1/3/2020 έως και 30/4/2020
·         Για τρεις (3) μήνες η καταβολή της προνοιακής παροχής (Προνοιακά Επιδόματα) σε όσους δικαιούχους των οποίων οι αποφάσεις ΚΕΠΑ λήγουν ως 30/03/2020 και έχουν ήδη υποβάλει αίτηση στο ΚΕΠΑ
Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2641048747 & 2641046990
Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ &  ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ

***

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ


Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ με αίσθημα ευθύνης και σεβόμενη τις οδηγίες σχετικά με τα έκτακτα μέτρα προστασίας και πρόληψης  ανακοινώνει ότι αναστέλλει τη λειτουργία της έως και την 24η Μαρτίου 2020.  

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
***