«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή 29 Μαρτίου 2020

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΞΗΡΟΜΈΡΟΥ: Καταψηφίσαμε και καταγγείλαμε το προϋπολογισμό της δημοτικής αρχής Ξηρομέρου που έρχεται να φέρει ακόμα πιο πολλά βάρη για τους δημότες

ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
Μέσα σ'αυτές τις συνθήκες πανδημίας ήρθε για συζήτηση διά περιφοράς στο  δημοτικό συμβουλίου Ξηρομέρου ο ετήσιος προϋπολογισμός του δήμου. Ένας προϋπολογισμός που είναι προέκταση του κρατικού προϋπολογισμού που υπακούει πιστά στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης της ΝΔ και τού αντιλαϊκού δημοσιονομικού πλαισίου πού άφησε πίσω της η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ . Υπηρετεί τις αντιδραστικές ανατροπές στην τοπική διοίκηση, που στόχο έχουν την αποδέσμευση κεντρικών πόρων για τις ανάγκες των δήμων, δίνοντας τα απλόχερα στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους ενισχύοντας την κερδοφορία τους...


Αυτό αποτυπώνεται με σαφήνεια και στο προϋπολογισμό της δημοτικής αρχής με την υποχρηματοδότηση σε βασικές ανάγκες του Δήμου. Φορτώνοντας περισσότερα βάρη στην λαϊκή οικογένεια ανάγκες καθημερινές και επιβίωσης για τα φτωχά λαϊκά στρώματα της περιοχής μας. Καμία στήριξη για τους αγρότες και κτηνοτρόφους χωρίς έργα υποδομής:(αγροτική οδοποιία , λειτουργία σφαγείων). Καμία πρόβλεψη για την πρόληψη και προστασία των πολιτών από φυσικές καταστροφές, όπως αντιπλημμυρικά έργα,  αντισεισμική θωράκιση δημοσίων κτιρίων και σχολείων, πυροπροστασία.

Η δημοτική αρχή έχει ευθύνες για τη σύνταξη και αποδοχή του προϋπολογισμού γιατί αποδέχεται αυτή τη κατεύθυνση της αντιλαϊκής πολιτικής και την πλήρη εφαρμογή στο Δήμο μας. Περιγράφοντας την οικονομική κατάσταση του Δήμου χωρίς καμία διάθεση διεκδίκησης από το κεντρικό κράτος και θεωρεί μονόδρομο την ανταποδοτικότητα σε βασικά κοινωνικά αγαθά .  Σ' αυτόν το τρόπο ανάπτυξης και λειτουργίας του Δήμου υποκλίνονται και οι άλλες παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου... ιδιώτες, συμπράξεις ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, και άλλα δοκιμασμένα σχέδια που στόχο έχουν την μεγαλύτερη ενίσχυση του κεφαλαίου για περισσότερα κέρδη, πατώντας πάνω στον εργασιακό μεσαίωνα που έχουν δημιουργήσει για τους εργαζόμενους τα κόμματα που στηρίζουν και τους στηρίζουν .Ν.Δ -ΣΥ ΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ. 

Οι εκλεγμένοι της λαϊκής συσπείρωσης μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο θα συνεχίσουμε την προσπάθεια αποκάλυψης τής αντιλαϊκής πολιτικής που υλοποιείται στους δήμους. Ήρθε σήμερα η ώρα, πιο έντονα από ποτέ μαζί με το λαό της περιοχής, με τα σωματεία και τους συλλόγους να συνεχίσουμε την προσπάθεια για την ανάδειξη των προβλημάτων που μας ταλαιπωρούν, να συνεχίσουμε να διεκδικούμε ανάσες ανακούφισης, να παλέψουμε για τις σύγχρονες ανάγκες μας, να υπερασπιστούμε με όλα τα μέσα την αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία και τα λαικα δικαιώματα συνολικά. Να διεκδικήσουμε και να οικοδομήσουμε το αύριο. Ένα αύριο που να ανήκει σε όλη την κοινωνία και όχι στους λίγους που ζουν εις βάρος της. Για τη ζωή και το μέλλον που αξίζει σε μας και στα παιδιά μας.

Καταψηφίζουμε και καταγγέλλουμε αυτό το προϋπολογισμό που έρχεται να φέρει ακόμα πιο πολλά βάρη για τους δημότες.Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης:

Κομπλίτσης Δημήτριος

Ζαφείρης Ιωάννη