«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020

Ενημέρωση από το δήμο Αγρινίου

ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΔΥΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου παρέλαβε από την ΤΟΥΟΤΑ- ΚΑΡΑΜΠΕΤΣΑΣ-ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ Α.Ε δύο αυτοκίνητα για την κάλυψη των  αναγκών μετακίνησης των εργαζομένων στη δομή  «Βοήθεια στο Σπίτι»...
 
Τα δύο αυτοκίνητα παραχωρούνται στον Δήμο Αγρινίου για το χρονικό διάστημα μέχρι τις 30 Απριλίου προκειμένου να χρησιμοποιηθούν, αποκλειστικά και μόνο, για την κάλυψη των μεγάλων αναγκών των κοινωνικών υπηρεσιών που παρέχει ο Δήμος  σε άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Ο Γιώργος Παπαναστασίου τόνισε ότι η παραχώρηση των αυτοκινήτων ενισχύει την προσπάθεια του Δήμου σε μια περίοδο που οι υποχρεώσεις είναι αυξημένες:«Κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια να στηρίξουμε την κοινωνία και να ανακουφίσουμε τους ευάλωτες συμπολίτες μας. Με την Toyota Ελλάς δημιουργούμε  μια συμμαχία ευθύνης στηρίζοντας αυτούς που πρέπει να μείνουν στα σπίτια τους το επόμενο διάστημα χωρίς να στερηθούν  απαραίτητα αγαθά και υπηρεσίες. Ευχαριστούμε την ΚΑΡΑΜΠΕΤΣΑΣ-ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ Α.Εγια την  άμεση ανταπόκριση στο αίτημα της ΚΕΔΕ. Η κοινωνία σήμερα,  ίσως περισσότερο από ποτέ,  έχει ανάγκη την έμπρακτη  υποστήριξη και προσφορά»,  δήλωσε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

***

Ανακοίνωση Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά Δήμου Αγρινίου

Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Αγρινίου και η διοίκηση του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), συμμετέχοντας στην εθνική προσπάθεια για την προστασία της δημόσιας υγείας, την αποφυγή και τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού και με γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, ανακοινώνει τη δημιουργία δύο νέων ηλεκτρονικών αιτήσεων για την εξυπηρέτηση ατόμων με αναπηρία και ανασφάλιστων υπερηλίκων, ώστε οι πολίτες να εξυπηρετούνται χωρίς φυσική παρουσία.
Συγκεκριμένα, απότην Τρίτη 24 Μαρτίου, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν, χωρίς να απαιτείται φυσική παρουσία, να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ (www.opeka.gr), να συμπληρώνουν την online αίτηση για το προνοιακό επίδομα αναπηρίας (νέες αιτήσεις και αιτήσεις ανανέωσης) και το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης ανασφάλιστου υπερήλικα.
Ο ΟΠΕΚΑ σημειώνει ότι, για τα προνοιακά αναπηρικά επιδόματα, οι αιτήσεις θα γίνονταιστο https://opeka.gr/atoma-me-anapiria/ilektronikes-ypiresies/aitisi-pronoiako-anapiriko-epidoma/ 
Και για το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης ανασφάλιστου υπερήλικα, οι αιτήσεις θα πραγματοποιούνταιστο https://opeka.gr/anasfalistoi-yperilikes/ilektronikes-ypiresies/aitisi-epidoma-anasfaliston-yperilikon/.
Με τη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής αίτησης και την υποβολή της, ο πολίτης κατοχυρώνει την ημερομηνία έναρξης του δικαιώματός του, σε περίπτωση που κριθεί δικαιούχος των αιτηθέντων παροχών, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.
Επίσης, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ατόμων με αναπηρία και των ανασφάλιστων υπερηλίκων, έχουν διατεθεί επιπλέον τηλεφωνικές γραμμές και διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, που είναι οι εξής:
·         Αναπηρικά προνοιακά επιδόματα, τηλ. 2131519238 - email: anapirika.epid@opeka.gr.
·         Ανασφάλιστοι υπερήλικες, τηλ. 2131519206 - email: anasfal.yperyl@opeka.gr.
Ο ΟΠΕΚΑ τονίζει ότι βρίσκεται και θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα στους πολίτες και να παρέχει απρόσκοπτα τις υπηρεσίες του. Οι πολίτες μπορούν, μέσω της ιστοσελίδας του ΟΠΕΚΑ (www.opeka.gr), να ενημερώνονται για όλες τις νέες δυνατότητες, που παρέχονται.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ & ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

***

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Ο Δήμος Αγρινίου παρακαλεί τους πολίτες, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας αλλά και των εργαζόμενων, και λόγω των αυξημένων αναγκών και απαιτήσεων αυτής της περιόδου, να δείξουν κατανόηση ώστε να αποφευχθεί η συσσώρευση σκουπιδιών στους δημοτικούς κάδους.
Καλούνται οι δημότες και οι επαγγελματίες να εναποθέτουν απορρίμματα στους κάδους μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου και μέχρι το  βράδυ της Κυριακής να μην κατεβάσουν ξανά σκουπίδια. 
Η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Αγρινίου, η οποία είναι  ιδιαίτερα επιβαρυμένη με την ασφαλή αποκομιδή των απορριμμάτων,  ζητά τη συνεργασία των δημοτών.
Ιδιαίτερη έκκληση απευθύνουμε για τα ογκώδη αντικείμενα και τα κλαδέματα.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

***

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ


            Τη Δευτέρα 30 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020και ώρα 12:30 μ.μ. θα διεξαχθεί δια περιφοράς η 4η/2020 ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ του Δημοτικού Συμβουλίου για την λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

1.      Τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (Ο.Ε.Υ.) Δήμου Αγρινίου. (Σχετ. η υπ’ αριθμ. 1/2020 απόφαση Εκτελεστικής Επιτροπής). 
(Εισηγητής: Δήμαρχοςκ. Παπαναστασίου).   

2.      Αναμόρφωση προϋπολογισμού και τεχνικού προγράμματος Δήμου Αγρινίου έτους 2020. (Σχετ. η υπ’ αριθμ. 72/2020 απόφαση Οικονομικής Επιτροπής).
(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Φωτάκης).

 

3.      Έγκριση πινάκων Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2021-2024  Δήμου Αγρινίου του υποτομέα ΟΤΑ.
(Εισηγητής: Αντιδήμαρχοςκ. Φωτάκης).
4.      Συμπλήρωση της  υπ’ αριθμ. 9/2020 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα: «Καθορισμός κωδικών αριθμών εξόδων  προϋπολογισμού 2020  δεκτικών έκδοσης ενταλμάτων προπληρωμής».
(Εισηγητής: Αντιδήμαρχοςκ. Φωτάκης).

5.      Πρόσληψη  πέντε (5) ατόμων,  για αντιμετώπιση κατεπειγουσών  ή εποχιακών ή πρόσκαιρων αναγκών για το έτος 2020,  με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου διάρκειας έως δύο (2) μήνες  για τις ανάγκες της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας.
(Εισηγητής: Αντιδήμαρχοςκ. Καλαντζής).

6.      Τροποποίηση σύνθεσης Διοικητικού Συμβουλίου Δ.Ε.Υ.Α. Αγρινίου (τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 237/17-12-1980 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου).
(Εισηγητής: Αντιπρόεδρος Δ.Σ. Δ.Ε.Υ.Α.Α.κ. Κιτσοπάνος).

7.      Έγκριση σχεδίου σύμβασης μεταξύ Δήμου Αγρινίου, Δ.Ε.Υ.Α. Αγρινίου και Δ.Ε.Η. Α.Ε.
(Εισηγητής: Αντιπρόεδρος Δ.Σ. Δ.Ε.Υ.Α.Α.κ. Κιτσοπάνος).

8.      Εκμίσθωση κυλικείου του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου (ΔΑΚ) Αγρινίου «ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΣΗΣ». (Σχετ. η υπ’ αριθμ. 4/2020 απόφαση Κοινότητας Αγρινίου).
(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Φωτάκης).
·         Για το συγκεκριμένο θέμα η Πρόεδρος της Κοινότητας Αγρινίου κα Φωτεινή Βλάχου συμμετέχει έχοντας δικαίωμα ψήφου (άρθρα 74 και 82 του Ν. 4555/2018 αντίστοιχα).

9.      Συγκρότηση Δημοτικής Επιτροπής Αθλητισμού Δήμου Αγρινίου.
(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Ζαρκαβέλης).

10.  Έγκριση της υπ’ αριθμ. 1/2020 απόφασης Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής με θέμα: «Τροποποίηση προγράμματος δράσεων για την τουριστική προβολή του Δήμου Αγρινίου έτους 2020».
(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Φλώρος).

11.  Έγκριση της ετήσιας έκθεσης πεπραγμένων Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Αγρινίου έτους 2019. (Σχετ. η υπ’ αριθμ. 2/2020 απόφαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής). 
(Εισηγητής: Πρόεδρος Επιτροπής Ποιότητας Ζωήςκ. Σκορδόπουλος).   

12.  Λήψη απόφασης για διατήρηση ή μη θέσεων φορτοεκφορτώσεων επί της οδού Σουλίου 10,11&37,στο Αγρίνιο. (Σχετ. η υπ’ αριθμ. 3/2020 απόφαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και η υπ’ αριθμ. 1/2020 απόφαση Κοινότητας Αγρινίου). 
(Εισηγητής: Πρόεδρος Επιτροπής Ποιότητας Ζωήςκ. Σκορδόπουλος).   
·         Για το συγκεκριμένο θέμα η Πρόεδρος της Κοινότητας Αγρινίου κα Φωτεινή Βλάχου συμμετέχει έχοντας δικαίωμα ψήφου (άρθρα 74 και 82 του Ν. 4555/2018 αντίστοιχα).

13.  Χορήγηση αδειών εισόδου – εξόδου εγκαταστάσεων. (Σχετ. η υπ’ αριθμ. 5/2020 απόφαση Επιτροπής Ποιότητας). 
(Εισηγητής: Πρόεδρος Επιτροπής Ποιότητας Ζωήςκ. Σκορδόπουλος).   

14.  Έγκριση διακοπής κυκλοφορίας κατά τις ώρες άφιξης και αναχώρησης των μαθητών στο 16ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου.(Σχετ. η υπ’ αριθμ. 8/2020 απόφαση Επιτροπής Ποιότητας). 
(Εισηγητής: Πρόεδρος Επιτροπής Ποιότητας Ζωήςκ. Σκορδόπουλος).   

15.  Λήψη απόφασης επί της υπ’ αριθ. πρωτ. 972/10-1-2020 αιτήσεως του κ. Ντζάλα Ιωάννη του Γεωργίου. (Σχετ. η υπ’ αριθμ. 9/2020 απόφαση Επιτροπής Ποιότητας). 
(Εισηγητής: Πρόεδρος Επιτροπής Ποιότητας Ζωήςκ. Σκορδόπουλος).   

16.  Γνωμοδότηση περί τροποποίησης ή μη του εγκεκριμένου  ρυμοτομικού σχεδίου πόλης Αγρινίου στο Ο.Τ. 506Β σε συμμόρφωση προς την υπ’ αριθμ. 12/2017 απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αγρινίου. (Σχετ. η υπ’ αριθμ. 41/2018 απόφαση Επιτροπής Ποιότητας). 
(Εισηγητής: Πρόεδρος Επιτροπής Ποιότητας Ζωήςκ. Σκορδόπουλος).   

17.  Έγκριση καθορισμού τιμής μονάδος για προσκύρωση οικοπεδικού τμήματος στο ΟΤ 427 του σχεδίου πόλης Αγρινίου για την εφαρμογή της οικοδομικής γραμμής, επί αιτήσεως Ευαγγελίας Τσόλκα.
(Εισηγητής: Γενικός Γραμματέαςκ. Τζιώλης).

18.  Έγκριση καθορισμού τιμής μονάδος για προσκύρωση οικοπεδικού τμήματος στο ΟΤ 427 του σχεδίου πόλης Αγρινίου για την εφαρμογή της οικοδομικής γραμμής, επί αιτήσεως ΦώτιουΤσόλκα και Σπυριδούλας Δημάδη.
(Εισηγητής: Γενικός Γραμματέαςκ. Τζιώλης).

19.  Α) Έγκριση καθορισμού τιμής μονάδος για την αποζημίωση ρυμοτομούμενου οικοπεδικού τμήματος, ιδιοκτησίας Γεωργίου Μακρόπουλου στο Ο.Τ. Αγίου Κωνσταντίνου του Δήμου Αγρινίου.
Β) Ενίσχυση της πίστωσης του Κ.Α. 30-7424.017 με τίτλο: «Αποζημίωση Γεωργίου Μακρόπουλου στο Ο.Τ. Αγίου Κωνσταντίνου του Δήμου Αγρινίου».
(Εισηγητής: Γενικός Γραμματέαςκ. Τζιώλης).

20.  Έγκριση καθορισμού τιμής μονάδος για αποζημίωση επικειμένων στις ιδιοκτησίες με κτηματολ. αριθμούς  011301 & 011302 στο Ο.Τ. 776 , επί αιτήσεως Μαριάνθης Καραλή.
(Εισηγητής: Γενικός Γραμματέαςκ. Τζιώλης).

21.  Επικύρωση απομαγνητοφωνημένων πρακτικών συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου έτους 2019.
(Εισηγητής: Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίουκ. Φαρμάκης).

 ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ