«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020

Ενημέρωση από το δήμο Αγρινίου

ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΣΤΗΝ ΔΕΥΑΑ


Σε απολύμανση των διοικητικών και τεχνικών  υπηρεσιών,  των εγκαταστάσεων επέκτασης του Βιολογικού καθαρισμού αλλά και όλων των χώρων όπου υπάρχουν εργαζόμενοι προχώρησε η Διοίκηση της ΔΕΥΑ Αγρινίου.
Ήδη, έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα και γίνεται καθημερινός υγειονομικός έλεγχος των δικτύων  προκειμένου να λειτουργούν απρόσκοπτα...
Τις εργασίες επέβλεψε ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΑ Κώστας Κιτσοπάνος επισημαίνοντας ότι οι απολυμάνσειςθα συνεχισθούν για όσο διάστημα κριθεί απαραίτητο: «Με αίσθημα ευθύνης λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊούμε σκοπό την ενίσχυση της προστασίας της δημόσιας υγείας.Διαχρονικός στόχος παραμένει η ασφάλεια των εργαζομένων και των πολιτών ιδιαίτερα αυτήν την κρίσιμη περίοδο».
Υπενθυμίζεται ότι η εξυπηρέτηση των καταναλωτών θα πραγματοποιείται κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
 Τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι 26410-45332, 45361,29364 ενώ το maildeyaa@otenet.gr

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

***

Αναστολή διακοπής υδροδότησης λόγω οφειλών στην ΔΕΥΑΑ.

Με απόφαση τουΔημάρχου Αγρινίου Γιώργου Παπαναστασίου αναστέλλονται έως την 30η Απριλίου 2020  οι διακοπές υδροδότησης λόγω οφειλών στην ΔΕΥΑΑ.

Η ΔΕΥΑ Αγρινίου με συναίσθηση της κοινωνικής ευθύνης έναντι των δημοτών και αναγνωρίζοντας την κρισιμότητα της κατάστασης, έλαβε όλα τα απαραίτητα μέτρα εντείνοντας τον καθημερινό υγειονομικό έλεγχο των δικτύων της προκειμένου να λειτουργούν απρόσκοπτα και αδιάλειπτα.
Η εξυπηρέτηση των καταναλωτών πραγματοποιείται κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας ή κατόπιν ηλεκτρονικού μηνύματος.
Τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι 26410-45332, 45361,29364 ενώ το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο deyaa@otenet.gr.
Όπως, ενημέρωσε ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΑ Κώστας Κιτσοπάνος, τα συνεργεία θα υλοποιούν μόνο τις έκτακτες εργασίες, όπως αποκαταστάσεις βλαβών, καθαρισμούς και απολυμάνσεις δικτύων και όχι τακτικές εργασίες  όπως νέες συνδέσεις, κατασκευές δικτύων κλπ.

Η ΔΕΥΑΑ θέτει πάντα σε προτεραιότητα τη διασφάλιση  και την προάσπιση της δημόσιας υγείας.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

***

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ


Με απόφαση του Γιώργου Παπαναστασίου η Διεύθυνση Παιδείας του Δήμου Αγρινίου  καλεί τους  Διευθυντές των σχολείων  να μεριμνήσουν ώστε να παραμείνουν κλειστοί  οι αύλειοι χώροι των σχολείων  αποκλείοντας τη χρήση τους σε πολίτες.

Παρά τις εκκλήσεις των αρμόδιων Αρχών  και την απαγόρευση για συνάθροιση  αρκετοί πολίτες,  τις τελευταίες ημέρες, χρησιμοποιούν τα σχολεία ως χώρο συνάντησης.
Σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο δοκιμάζεται η ατομική ευθύνη. Πρέπει όλοι να συμμορφωθούμε με τις οδηγίες και να συνειδητοποιήσουμε ότι  το καλύτερο μέτρο για την αντιμετώπισης της νόσου είναι να μείνουμε στο σπίτι μας.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

***

Ανακοίνωση της Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Αγρινίου

Σχετικά με τη λειτουργία των λαϊκών αγορών, από τη Διεύθυνση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Αγρινίου, υπενθυμίζονται τα προληπτικά μέτρα που ισχύουν  για την ανάσχεση της εξάπλωσης του κορωνοϊού.
Συγκεκριμένα  ορίζονται τα 2 μέτρα  ως ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πάγκων των πωλητών με τον ενδιάμεσο χώρο, κενό-ελεύθερο από αντικείμενα.
 Όλοι  οι πωλητές (επαγγελματίες και παραγωγοί) υποχρεούνται να φορούν κατά τις συναλλαγές,  και καθ’ όλη την διάρκεια της παραμονής τους στο χώρο, υγειονομική μάσκα και γάντια μιας χρήσης.
Κάθε πωλητής οφείλει να τοποθετήσει σε εμφανές σημείο του πάγκου δοχείο με εγκεκριμένο αντισηπτικό υγρό. 
Ο Δήμος Αγρινίου καλεί τους παραγωγούς  και τους καταναλωτές να τηρήσουν τα προληπτικά μέτρα προστασίας και να συμμορφωθούν με τις οδηγίες για τη λειτουργία των λαϊκών αγορών.
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ