«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 7 Μαρτίου 2020

Ενημέρωση από το δήμο Αγρινίου

ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ

Ξεκίνησε νωρίς το πρωί η απολύμανση σχολικών συγκροτημάτων,  δημοτικών παιδικών σταθμών  και αθλητικών χώρων μετά την απόφαση του Δημάρχου Αγρινίου Γιώργου Παπαναστασίου  για λήψη προληπτικών  μέτρων  για την προστασία της δημόσιας υγείας...

Συνολικά θα απολυμανθούν 190 κτίρια μέσα στις επόμενες ημέρες, όπως εξήγησε ο Αντιδήμαρχος Χρήστος Ζαρκαβέλης: «Με αίσθημα ευθύνης  προς τους συνδημότες μας προχωρούμε σε μια σειρά προληπτικών μέτρων. Έχουμε ήδη ενημερώσει   την εκπαιδευτική κοινότητα για τα μέτρα προφύλαξης και εφαρμόζουμε με σοβαρότητα τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών».  

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί , ο Δήμος Αγρινίου στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων  αναστέλλει μέχρι την Δευτέρα,  τη διοργάνωση όλων των προγραμματισμένων εκδηλώσεων,  των  παραστάσεων του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου και των προβολών στο ΑΝΕΣΙΣ.
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

***

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΑΥΣΗ ΤΩΝ ΨΥΧΩΝ

Με κάθε επισημότητα, παρουσία πιστών,  τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση για την ανάπαυση των Ψυχών στο Δημοτικό Κοιμητήριο.
Παρόντες ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωάννης Φαρμάκης και οι Αντιδήμαρχοι Κώστας Καλαντζής και Ευθύμιος Γρίβας.
Τιμές απέδωσε η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αγρινίου.
***

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Ο Δήμος Αγρινίου, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων προφύλαξης της δημόσιας υγείας από τον κορωνοϊο, αναστέλλει,από σήμερα και μέχρι την Δευτέρα,  τη διοργάνωση όλων των προγραμματισμένων εκδηλώσεων,  των  παραστάσεων του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου και των προβολών στο ΑΝΕΣΙΣ.
Όπως εξήγησε ο Γιώργος Παπαναστασίου, αμέσως μετά την σύσκεψη  που έγινε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμος αναστέλλει τη συμμετοχή σε όλες τις εκδηλώσεις των επόμενων ημερών σε συμπόρευση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος:«Αντιμετωπίζουμε την κατάσταση με σοβαρότητα, προνοητικότητα και υπευθυνότητα.Παρακολουθούμε όλες τις εξελίξεις και παρακαλούμε τους δημότες να  ακολουθούν πιστά τους κανόνες προσωπικής υγιεινής που έχουν ανακοινώσει οι αρμόδιοι φορείς. Σας ευχαριστώ γιατί ανταποκριθήκατε στην πρόσκλησή μας για ενημέρωση και είμαι σίγουρος ότι θα λειτουργήσετε με ψυχραιμία και νηφαλιότητα. Όπως γνωρίζετε θα πραγματοποιήσουμε απολύμανση των  σχολικών συγκροτημάτων, παιδικών σταθμών  και αθλητικών χώρων ως μέτρο περιορισμού του κορονοϊού. Σας καλούμε να συμβάλλετε με την λήψη όλων των αναγκαίων προληπτικών μέτρων».
Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίουενημέρωσε  τους εκπροσώπους  ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών, Φροντιστηρίων, γυμναστηρίων,  αθλητικών συλλόγων  καιτης εστίασης για τις προσπάθειες που καταβάλλονται από τις υπηρεσίες του Δήμου για την ενημέρωση και την πρόληψη σχετικά με την μετάδοση του ιού.
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

***

Ο ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΣΕ ΠΙΛΟΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Το πρώτο βήμα για την απλούστευση των διαδικασιών εξυπηρέτησης των δημοτών έκανε ο Δήμος Αγρινίου με την εφαρμογή πιλοτικού προγράμματοςτου Υπουργείου Εσωτερικώνπου υλοποιείται ύστερα από συμφωνία που υπέγραψε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου  με την Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης Α.Ε. (Ε.Ε.Τ.Α.Α.)

Το Αγρίνιο  αποτελεί έναν από τους 12 Δήμουςτης χώρας οι οποίοι μετέχουν στο πρόγραμμαπροκειμένου να συγκεντρωθούν  χρήσιμα συμπεράσματαγια την διευκόλυνση της  καθημερινής λειτουργίας των δήμων.
Στόχος είναι η προώθηση της ψηφιακής αυτοδιοίκησης και η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών.  Αυτό επιτυγχάνεται με τον στρατηγικό σχεδιασμό  ενός νέου επιχειρησιακού συστήματος οργάνωσης και λειτουργίας των ΟΤΑ  όπως ανέφερε ο Γιώργος Παπαναστασίου: «Είναι σημαντικό το γεγονός ότι το Αγρίνιο εφαρμόζει ένα πρότυπο σύστημα οργάνωσης. Ξεκινήσαμε με την επιμόρφωση των υπαλλήλων και προχωράμε σε εκπόνηση σχεδίου μετάβασης από το υφιστάμενο στο νέο σύστημα λειτουργίας. Ήδη,  στελέχη και συνεργάτες της ΕΕΤΑΑ επισκέφθηκαν τις υπηρεσίες του  Δήμου Αγρινίου προκειμένου να επιβλέψουν την εφαρμογή του νέου επιχειρησιακού μοντέλου οργάνωσης και λειτουργίας  με χρήση σύγχρονων πληροφοριακών συστημάτων».

Η συμφωνία προβλέπει μεταξύ άλλων τον προσδιορισμό των απαραίτητων θεσμικών αλλαγών και τροποποιήσεων του κανονιστικού πλαισίου, οι οποίες θα διασφαλίσουν την εφαρμογή του επιχειρησιακού και τεχνολογικού μετασχηματισμού, αλλά και τον σχεδιασμό προγραμμάτων κατάρτισης του ανθρώπινου δυναμικού και των δημοτικών και περιφερειακών αρχών των ΟΤΑ για την εφαρμογή του νέου συστήματος οργάνωσης και λειτουργίας.


ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ