«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 27 Ιουλίου 2019

Ο ΝΙΚΟΣ ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ ''ΣΥΝΑΝΤΑ'' ΤΟΝ ΜΙΚH ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΣΤΟ ΓΑΛAΞΙΔΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ

Στις 8 Αυγούστου στο Γαλαξίδι στην  κορυφαία συναυλία

Ο ΝΙΚΟΣ ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ «ΣΥΝΑΝΤΑ» ΤΟΝ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ
ΜΕ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΚΑΝΤΑΤΑ‘’ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΑΒΕΡΩΦ’’ ΣΕ ΠΟΙΗΣΗ
ΤΟΥ ΝΟΜΠΕΛΙΣΤΑ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΕΦΕΡΗ

Ο Νίκος Ευθυμιάδης συναντά τον κορυφαίο έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη διευθύνοντας την Πέμπτη 8 Αυγούστου 2019 το βράδυ στο Γαλαξίδι, το κορυφαίο , ιστορικό έργο των Μ. Θεοδωράκη-Γ. Σεφέρη, ‘’Επιφάνεια Αβέρωφ’’, σε μια  από τις σημαντικότερες  συναυλίες  τού φετινού  καλοκαιριού.

Τη λαϊκή καντάτα ‘’ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΑΒΕΡΩΦ’’, που πρωτοπαρουσιάστηκε επί χούντας στο ¨Olympia¨  στο Παρίσι, με αφηγητή τον Υβ Μοντάν και λαϊκό τραγουδιστή τον Αντώνη Καλογιάννη, ο Νίκος Ευθυμιάδης έχει διευθύνει σε πολλές συναυλίες  στην Ελλάδα...
(Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο  Δελφών, Φεστιβάλ Δελφών, Κεφαλονιάς, Κολλέγιο Αθηνών, κ.λ.π) και στο εξωτερικό με την Συμφωνική Ορχήστρα του Ράζγκραντ, με αφηγητές τους Νίκο Κούρκουλο , Χρήστο Τσάγκα και τραγουδιστές τους κλασικούς ερμηνευτές και συνεργάτες του Μίκη Θεοδωράκη, Πέτρο Πανδή και Αντώνη Καλογιάννη.

Στη μεγάλη αυτή συναυλία του φετινού καλοκαιριού, αφηγητής θα είναι ο κορυφαίος Αλέξης Κωστάλας, μια από τις σημαντικότερες φωνές και πνευματικές προσωπικότητες της σύγχρονης Ελλάδας, και σολίστ η εξαιρετική Λουκία Βαλάση, μια από τις ανερχόμενες νέες φωνές. Συμμετέχει μεγάλη 10μελής Λαϊκή Ορχήστρα  και  50μελής Μικτή Χορωδία (Μικτή Χορωδία Ορφέας Ιτέας, Μικτή Χορωδία Καρδίτσας, κ. α).  
Το ‘’ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΑΒΕΡΩΦ’’ θεωρείται από πολλούς, η κορυφαία σύνθεση του Μ. Θεοδωράκη πάνω σε ποίηση του μεγάλου Νομπελίστα μας ποιητή Γιώργου Σεφέρη.
Ο Νίκος Ευθυμιάδης έχει επανειλημμένα συνεργαστεί με τον Μίκη Θεοδωράκη με αποκορύφωση την παρουσίαση του Ρέκβιεμ(Ακολουθία εις Κεκοιμημένους) στο Αρχαίο Στάδιο των Δελφών, το 1993.