«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 16 Ιουλίου 2019

Ανακοίνωση της Τ.Ο. ΕΠΑΜ Αγρινίου για τις πλημμύρες στη Ναύπακτο

Δέκα μέρες έχουν περάσει από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου και ένα καιρικό φαινόμενο ήρθε να επιβεβαιώσει όλα αυτά που έλεγε προεκλογικά η συμμαχία ΕΠΑΜ-ΑΚΚΕΛ και που δεν τολμούσαν να αναφέρουν οι υπόλοιποι πολιτικοί σχηματισμοί, αλλά ούτε και οι δημοσιογράφοι δεν έθεταν καν ως θέμα συζήτησης. Ότι η κάθε κυβέρνηση εντός πλαισίου δεν μπορεί να εκταμιεύσει ούτε Σεντ αν δεν το εγκρίνει ο Πιτσιλής (οι Γερμανοί δηλαδή). Ενώ ακόμα δεν έχουν γίνει τα αντιπλημμυρικά έργα και ενώ ακόμα, δύο χρόνια μετά, κανείς δεν έχει αποζημιωθεί για τις τότε καταστροφές, μια καινούργια πλημμύρα στη περιοχή της Ναυπάκτου ήρθε να γίνει ο εφιάλτης των κατοίκων της περιοχής...



Και πώς να γίνουν τα αντιπλημμυρικά έργα; Με τι κονδύλια; Η ΕΕ δεν χρηματοδοτεί τέτοιου είδους έργα, αυτά γίνονται αποκλειστικά με πόρους του κράτους. Όμως, εδώ και 25 χρόνια περίπου δεν έχει γίνει κανένα τέτοιου είδους έργο, αφού τα κονδύλια των δημόσιων επενδύσεων, όταν υπήρχαν, πήγαιναν όλα για το ποσοστό της Ελλάδας για έργα του ΕΣΠΑ, δηλαδή για δρόμους, αεροδρόμια, λιμάνια. Σήμερα που δεν υπάρχουν κονδύλια δημοσίων επενδύσεων, από πού θα βρεθούν τα χρήματα; Βλέπετε πρέπει να πληρωθεί το παράνομο χρέος από τις κατοχικές κυβερνήσεις.

Τρέχουν όλοι τώρα να μας πείσουν ότι αυτή η κυβέρνηση δεν είναι σαν τις άλλες, καλώντας τους πολίτες να πάνε να κάνουν γρήγορα δήλωση για τις καταστροφές που υπέστησαν, για να βγουν οι αποζημιώσεις, αλλά δεν μας λένε από ποια ακριβώς κονδύλια θα καλυφτούν αυτές οι αποζημιώσεις. Ακόμα και η Ιόνια Οδός έκλεισε στο ύψος του τούνελ στη Κλόκοβα και δεκάδες αυτοκίνητα έμειναν εγκλωβισμένα γιατί το νερό πλημμύρισε το τούνελ! Αυτό φανερώνει την προχειρότητα με την οποία έγινε αυτό το έργο. Μάλιστα υπάρχουν καταγγελίες από τους τοπικούς φορείς ότι για τις πρόσφατες πλημμύρες ευθύνεται το έργο της Ιόνιας οδού.

Αν δεν απαλλαγούμε από το κατοχικό καθεστώς που επέβαλε η ΕΕ και το εκπροσωπούν τα κόμματα του επίσημου πολιτικού συστήματος και οι Τράπεζες στην πατρίδα μας, τότε να είμαστε σίγουροι ότι όχι μόνο τα υπάρχοντα προβλήματα δεν πρόκειται να επιλυθούν, αλλά θα ζήσουμε και πολύ χειρότερες και πιο επικίνδυνες καταστάσεις!

Αγρίνιο 16 Ιουλίου 2019
Η Τοπική Οργάνωση ΕΠΑΜ Αγρινίου