«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019

Ενημέρωση από το δήμο Αγρινίου

Σύνδεση Δομών Αστέγων με το κέντρο της πόλης

Με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των ωφελουμένων ξεκίνησε η σύνδεση των Δομών Αστέγων με το κέντρο της πόλης μέσω των δρομολόγιων του Αστικού ΚΤΕΛ Αγρινίου.
Σε καθημερινή βάση πραγματοποιούνται τα εξής δρομολόγια.

Αγρίνιο – Δομές:
8:30 (αφετηρίαοδός Μαβίλη)
13: 50 (αφετηρίαοδός Μαβίλη )
19:40(αφετηρίαοδός Μαβίλη )
Δομές – Αγρίνιο:
        08:40
        14:00
        20:00

Οι Δομές Αστέγων του Δήμου Αγρινίου,  το Ανοικτό Κέντρο Ημέρας και το  Υπνωτήριο, είναι οι μοναδικές που λειτουργούν στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας και...
έχουν ενταχθεί στον Άξονα Προτεραιότητας «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης και Καταπολέμηση της Φτώχειας και των Διακρίσεων» του επιχειρησιακού προγράμματος: «Δυτική Ελλάδα 2014-2020».
Η φιλοξενία στις Δομές Αστέγων Δήμου Αγρινίου εντάσσεται στην πολιτική της προσωρινής – μεταβατικής φιλοξενίας. Στόχος είναι η κινητοποίηση, η κοινωνική επανένταξη και η μετάβαση των ωφελούμενων σε ανεξάρτητες μορφές στέγασης. Η δομή αυτή απευθύνεται σε άτομα που διαμένουν νόμιμα στη χώρα, τα οποία στερούνται πρόσβασης ή έχουν επισφαλή πρόσβαση σε επαρκή ιδιόκτητη, ενοικιαζόμενη ή παραχωρημένη κατοικία που πληροί τις αναγκαίες τεχνικές προδιαγραφές και διαθέτει τις βασικές υπηρεσίες ύδρευσης και ηλεκτροδότησης, ιδίως σε αυτούς που διαβιούν στο δρόμο, σε ξενώνες, σε ιδρύματα και σε άλλες κλειστές δομές σε ακατάλληλα καταλύματα και είναι αυτοεξυπηρετούμενα.
            Οι Δομές Αστέγων του Δήμου Αγρινίου, δέχονται και εξυπηρετούν ΑμΕΑ ωφελούμενους, που είναι άστεγοι, αφού αξιολογήσουν τους φακέλους τους, με βάση τον κανονισμό λειτουργίας των Δομών. Διαθέτουν ειδικά διαμορφωμένο και εξοπλισμένο χώρο ΑμΕΑ και Επιστημονικό Προσωπικό. 

***

ΤΕΛΕΤΗ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ


Την Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019 και ώρα 12.00 θα πραγματοποιηθεί η Τελετή Ορκωμοσίας του Δημάρχου και των μελών του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου.
Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Δημοτικού Κινηματογράφου «ΑΝΕΣΙΣ».

***

ΑΠΟΔΟΧΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΕΡΓΩΝ ΒΑΑ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου στην χθεσινή  συνεδρίασή του ενέκρινε την αποδοχή χρηματοδότησης για τρία σημαντικά έργαπου εντάσσονται στην Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Αγρινίου.
Συγκεκριμένα πρόκειται για το: «Σύστημα Διαχείρισης Ελεγχόμενης  Στάθμευσης και Πληροφόρησης - ΒΑΑ Δήμου Αγρινίου»  προϋπολογισμού  170.000,00 €, για το «Σύστημα Διαχείρισης Στόλου Οχημάτων- BAA Δήμου Αγρινίου» προϋπολογισμού 50.000,00 € και την «Επέκταση και Αναβάθμιση Συστήματος GIS BAA Δήμου Αγρινίου» προϋπολογισμού 30.000,00 €.

Όπωςτόνισε οΔήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου πρόκειται γιαεφαρμογές συστημάτων που εκσυγχρονίζουν τις υποδομές, μειώνουν τις λειτουργικές δαπάνες και βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών: «Καταφέραμε με συντονισμένες προσπάθειες να προγραμματίσουμε  για τους συμπολίτες μας έργα που αναβαθμίζουν  την καθημερινότητα τους.Πετύχαμε και εξασφαλίσαμε τη χρηματοδότηση για τις συγκεκριμένες πράξεις κάνοντας ένα ακόμη βήμα στην μεγάλη μας προσπάθεια για το Αγρίνιο.
Με τα συγκεκριμένα συστήματα δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για μια πόλη  σύγχρονη με αναπτυξιακή προοπτική. Πρόκειται για μια σειρά παρεμβάσεων που  αναβαθμίζουν και “χτίζουν” την πόλη που θέλουμε να ζούμε εμείς και τα παιδιά μας. Με  ξεκάθαρο σχέδιο βαδίζουμε προς την υλοποίηση του συνολικού προγράμματος μας  για το Αγρίνιο»


           ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

***

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ Μ.ΧΩΡΑ

Ελευθέρια2019”
ΜΕΓΑΛΗ ΧΩΡΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ


Την Παρασκευή 26/07/2019, εορτή της Αγ. Παρασκευής, θα τιμηθεί η επέτειος των 198 χρόνωναπό την απελευθέρωση της Μ. Χώρας από τον τουρκικό ζυγό.

Στον Ι.Ν. Απ. ΠαύλουΘα τελεσθεί Θεία Λειτουργία και Δοξολογία με επίκαιρη ομιλία από τον δάσκαλο κ. Κων/νο Χαραμή.
Θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των Ηρώων και κατάθεση στεφάνων.
(Θα προσφερθεί κέρασμα στο πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού).

Η εκδήλωση μνήμης τελείται με την συνεργασία του Δήμου Αγρινίου, της τοπικής κοινότητας Μ. Χώρας και του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου.