«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019

Ενημέρωση από το δήμο Αγρινίου

ΚΛΙΜΑΤΙΖΟΜΕΝΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Η Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας ενημερώνει ότι ο Δήμος Αγρινίου συμμετέχει στη συνολική προσπάθεια για την προστασία των πολιτών,  ενόψει των υψηλών θερμοκρασιών που θα παρατηρηθούν, με τη διάθεση κλιματιζόμενων αιθουσών.

Συγκεκριμένα...
σήμερα Τετάρτη και αύριο Πέμπτη από το πρωί μέχρι τις 7.00 μμ θα παραμείνει ανοικτό το ΚΑΠΗ Αγίου Δημητρίου ενώ από σήμερα έως το Σάββατο 6/7/2019, από  τις 7.00 πμ έως 10.00 μμ θα είναι ανοιχτές γιατους πολίτεςοι Δομές Αστέγων  στο 3ο χιλ. Αγρινίου-Ιωαννίνων, τηλ: 2641053202, 2641027512.

***

Ο Αντιδήμαρχος Αγρινίου Ανδρέας Καλαμπαλίκης απαντώντας σε δημοσίευμα που αναφέρεται σε απορριμματοφόρο του Δήμου Αγρινίου δήλωσε σχετικά :
“Με μεγάλη έκπληξη είδα δημοσίευμα στον τοπικό τύπο το οποίο εμφάνιζε απορριμματοφόρο του Δήμου Αγρινίου να λειτουργεί  με φθαρμένα λάστιχα ενώ έκανε αναφορές σε ενδεχόμενη πρόκληση  ατυχημάτων λόγω των φθορών.
Είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο πως διαστρεβλώθηκαν, για μια ακόμη φορά,  τα πραγματικά στοιχεία με προφανή στόχο την δημιουργία εντυπώσεων.
Το συγκεκριμένο όχημα τέθηκε εκτός λειτουργίας στις 21 Αυγούστου 2018  επειδή αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα. Έκτοτε το απορριμματοφόρο αποσύρθηκε από την κυκλοφορία και μεταφέρθηκε σε συνεργεία αυτοκινήτων για τις απαραίτητες επισκευές. Οι φωτογραφίες που δόθηκαν στην δημοσιότητα είναι από το συνεργείο όπου βρίσκεται το απορριμματοφόρο και όχι από δημόσιο δρόμο ή το αμαξοστάσιο του Δήμου Αγρινίου.
Γι αυτόν ακριβώς τον λόγο δεν υπήρχε περίπτωση να το σταμάτησε η Τροχαία ή δεν κινδύνευσε να ανατραπεί, όπως αναφέρεται με έντονη δόση κινδυνολογίας στο δημοσίευμα.
Είναι άξιο απορίας πως φωτογραφήθηκε «τυχαία»  μέσα στο συνεργείο  και οι φωτογραφίες διακινήθηκαν ως απόδειξη της  αβλεψίας του Δήμου. Είναι πραγματικά αδιανόητο πως επιχείρησαν  οι εμπνευστές του κειμένου να αναστήσουν ένα όχημα που δεν κυκλοφορεί  και να παραποιήσουν τα πραγματικά στοιχεία.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση αρκούσε μια ερώτηση προς τις αρμόδιες υπηρεσίες. Είναι απλή και ταυτόχρονα αυτονόητη η διερεύνηση ενός θέματος που άπτεται της δημόσιας ασφάλειας».

***

Eλληνογερμανικό σεμινάριο γλυπτικής στη Χούνη


Eλληνογερμανικό σεμινάριο γλυπτικής, με τίτλο «Χτίζοντας γέφυρες»,  θα πραγματοποιηθεί στη  Χούνη Αγρινίου από τις 6 μέχρι και τις 13 Ιουλίου 2019.

Έλληνες και Γερμανοί γλύπτες  εμπνευσμένοι από την ομορφιά και τη γαλήνη ενός προστατευόμενου φυσικού τοπίου, θα φιλοτεχνήσουν  μοναδικές δημιουργίες τις οποίες  θα παραχωρήσουν στους κατοίκους της Χούνης. 
Οι καλλιτέχνες  θα συναντηθούν και  θα εργαστούν στα γλυπτά “Ειρήνης” ενώ θα έχουν την δυνατότητα  να γνωρίσουν τον τόπο με τις φυσικές ομορφιές του καθώς επίσης την ιστορία και τα αξιοθέατά του.
Στο πλαίσιο του σεμιναρίου  θα τους δοθεί η ευκαιρία να ασχοληθούν  με το κοινό ιστορικό παρελθόν των δύο χωρών, ιδιαίτερα της περιόδου του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ερχόμενοι παράλληλα πιο κοντά, μέσω της επεξεργασίας της πέτρας της περιοχής. Οι κοινές δημιουργικές και ιστορικές εμπειρίες θα ενισχύσουν τη δημιουργία δεσμών μεταξύ των μελών του σεμιναρίου και πέρα από αυτήν την εβδομάδα.
Τις εργασίες του σεμιναρίου πλαισιώνουν ομιλίες διακεκριμένων επιστημόνων και καλλιτεχνών.
Η οργανωτική και γλωσσική καθοδήγηση ανήκει στην κ. ΑννέταΚούρτη (Διπλωματούχο Μεταφράστρια και Montessori Καθηγήτρια).
Η  εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αγρινίου.
Επισυνάπτεται το πλήρες πρόγραμμα του σεμιναρίου.